VIDEO: Tako neusmiljeno izgleda borba, ko se stepeta dva odrasla medveda

Rjavi medved je vrsta iz družine medvedov in poleg severnega medveda največja danes živeča zver. Živijo na velikih samotnih področjih z bogato podrastjo, predvsem v goratih predelih zmerno toplega pasu severne poloble.

V Sloveniji živi okoli 400 do 500 medvedov, največ jih je v kočevskih gozdovih.

Rjavi medved je zelo velik - v dolžino meri od 160 do 260 cm, samice pa od 120 do 200 cm. Samci lahko dosežejo težo do 400 kilogramov, živijo pa lahko okoli 35 let.

Dva takšna odrasla samca je med fotografiranjem narave opazil tudi fotograf Tero Pylkkänen. V bližnjem gozdu v kraju Kuhmo na Finskem je posnel trenutek, ko sta pravo borbo uprizorila prav rjava medveda!

Tero je vse skupaj posnel na kamero iz neposredne bližine, video posnetek pa je v teh dneh hitro obkrožil splet in navdušil mnoge. Da, tudi to je prikaz neizprosne narave, v kateri živimo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorVIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceBabica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!Kuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Ukradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićVIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićVIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Kužka je odnesla deroča reka: Lastnik je skočil v vodo, da bi mu rešil življenje!25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilSin za božič do solz ganil mamo, ki je zbolela za pljučnim rakomVIDEO: Isaac Palma predstavil novo pesem "Obljubi", oboževalci so navdušeni