VIDEO: Tako neusmiljeno izgleda borba, ko se stepeta dva odrasla medveda

Rjavi medved je vrsta iz družine medvedov in poleg severnega medveda največja danes živeča zver. Živijo na velikih samotnih področjih z bogato podrastjo, predvsem v goratih predelih zmerno toplega pasu severne poloble.

V Sloveniji živi okoli 400 do 500 medvedov, največ jih je v kočevskih gozdovih.

Rjavi medved je zelo velik - v dolžino meri od 160 do 260 cm, samice pa od 120 do 200 cm. Samci lahko dosežejo težo do 400 kilogramov, živijo pa lahko okoli 35 let.

Dva takšna odrasla samca je med fotografiranjem narave opazil tudi fotograf Tero Pylkkänen. V bližnjem gozdu v kraju Kuhmo na Finskem je posnel trenutek, ko sta pravo borbo uprizorila prav rjava medveda!

Tero je vse skupaj posnel na kamero iz neposredne bližine, video posnetek pa je v teh dneh hitro obkrožil splet in navdušil mnoge. Da, tudi to je prikaz neizprosne narave, v kateri živimo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!