VIDEO: Tako neusmiljeno izgleda borba, ko se stepeta dva odrasla medveda

Rjavi medved je vrsta iz družine medvedov in poleg severnega medveda največja danes živeča zver. Živijo na velikih samotnih področjih z bogato podrastjo, predvsem v goratih predelih zmerno toplega pasu severne poloble.

V Sloveniji živi okoli 400 do 500 medvedov, največ jih je v kočevskih gozdovih.

Rjavi medved je zelo velik - v dolžino meri od 160 do 260 cm, samice pa od 120 do 200 cm. Samci lahko dosežejo težo do 400 kilogramov, živijo pa lahko okoli 35 let.

Dva takšna odrasla samca je med fotografiranjem narave opazil tudi fotograf Tero Pylkkänen. V bližnjem gozdu v kraju Kuhmo na Finskem je posnel trenutek, ko sta pravo borbo uprizorila prav rjava medveda!

Tero je vse skupaj posnel na kamero iz neposredne bližine, video posnetek pa je v teh dneh hitro obkrožil splet in navdušil mnoge. Da, tudi to je prikaz neizprosne narave, v kateri živimo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik tovornjaka posnel prizor: "Tako izgleda debil na avtocesti!"Papiga iz Splita ruši rekorde: Tako je "telefonirala" ob lastniku!Posnetek deklice ruši rekorde: To je storila, ko je očka hotel zamenjati postajo!SMEH: Prizor na avtocesti nasmejal svet: Poglej, kako se je znašel voznik!VIDEO: Nora podaja Luke Dončića, ki je navdušila NBA komentatorjaTovornjakar se ni zaustavil pred železnico: Vanj je z vso silo trčil vlak!Posnetek, ki je razjezil Srbe: Voznik avtobusa peljal kar mimo zapornic!Prizor, ki gane: Preživela koala v Avstraliji dobila novo družino!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!Po poljubu je sledil šok za dekle: Kar je storil fant, mu ne bo oprostila!SMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!To je herojska psička Šaka, ki je rešila Roka: Varovala ga tudi pred zvermi!Na Trbojskem jezeru postavili zipline: Njihov posnetek te bo navdušil!VIDEO: Nora trojka Luke Dončića, proti Portlandu jih je zadel kar osemVIDEO: Ribič pri Strunjanu posnel delfine: Tako so plesali v morju!Posnetek, ki ogreje srce: Tako so lastniku pomagali pri iskanju kužka!Letala spustila več ton korenja, da bi pomagali lačnim živalim v AvstralijiKužki s kmetije obkrožili svet: Njihova ubogljivost te pusti brez besed!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!Sosed je zaradi joka poklical policijo: Kriva je bila papiga!Drama na ledeni cesti: Tovornjak se je za las izognil trčenju!Babica na balkonu rešila padalca, ki je skočil s stolpniceVIDEO: Šokantni posnetki iz Novega mesta: Na srednji šoli so se tepla dekleta!