VIDEO: Tako nevarno izgleda pot, ki bi jo morali preplavati ujeti tajski dečki

Dvanajst tajskih dečkov je skupaj s svojim nogometnim trenerjem še vedno ujetih v poplavljeni jami. Reševanje iz jame je zelo zahtevno, pot na svobodo pa je smrtno nevarna. O tem priča tudi tragedija, pri kateri je en izmed potapljačev izgubil svoje življenje.

Ta je ujetim dostavil kisik, na poti izven jame pa je prav zaradi pomanjkanja kisika padel v nezavest.

Zdaj so v javnost prišli video posnetki zahtevne poti, po kateri reševalci in potapljači dostopajo do ujetih dečkov. Pot je izjemno nevarna, saj se morajo prebijati skozi zelo ozke poplavljenje pasove, reševanje pa bo moralo biti dobro premišljeno.


Že jutri naj bi bilo znano, kako se bodo lotili reševanja dečkov in trenerja. Ena izmed odprtih možnosti je tudi ta, da bi iz vrha hriba izvrtali luknjo, skozi katero bi nato ujete potegnili na varno. A tudi to ni lahka naloga - od površja do mesta, kjer se nahajajo ujeti dečki s trenerjem, je dober kilometer.

V kolikor bi dečki iz jame šli po poti potapljačev, bi za pot pod vodo s pomočjo potapljanja potrebovali okoli 6 ur.

Po zadnjih podatkih bi ujetim dečkom na varno lahko pomagali tudi Slovenci, ki veljajo za najboljše jamske potapljače na svetu. Razvili so celo načrt reševanja, imajo pa tudi opremo, ki je drugi reševalci nimajo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom