VIDEO: Tako nevarno izgleda pot, ki bi jo morali preplavati ujeti tajski dečki

Dvanajst tajskih dečkov je skupaj s svojim nogometnim trenerjem še vedno ujetih v poplavljeni jami. Reševanje iz jame je zelo zahtevno, pot na svobodo pa je smrtno nevarna. O tem priča tudi tragedija, pri kateri je en izmed potapljačev izgubil svoje življenje.

Ta je ujetim dostavil kisik, na poti izven jame pa je prav zaradi pomanjkanja kisika padel v nezavest.

Zdaj so v javnost prišli video posnetki zahtevne poti, po kateri reševalci in potapljači dostopajo do ujetih dečkov. Pot je izjemno nevarna, saj se morajo prebijati skozi zelo ozke poplavljenje pasove, reševanje pa bo moralo biti dobro premišljeno.


Že jutri naj bi bilo znano, kako se bodo lotili reševanja dečkov in trenerja. Ena izmed odprtih možnosti je tudi ta, da bi iz vrha hriba izvrtali luknjo, skozi katero bi nato ujete potegnili na varno. A tudi to ni lahka naloga - od površja do mesta, kjer se nahajajo ujeti dečki s trenerjem, je dober kilometer.

V kolikor bi dečki iz jame šli po poti potapljačev, bi za pot pod vodo s pomočjo potapljanja potrebovali okoli 6 ur.

Po zadnjih podatkih bi ujetim dečkom na varno lahko pomagali tudi Slovenci, ki veljajo za najboljše jamske potapljače na svetu. Razvili so celo načrt reševanja, imajo pa tudi opremo, ki je drugi reševalci nimajo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofeVIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaGluhe deklice zapele pesem Eda Sheerana, njihov nastop je sodnike ganil do solzVIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...VIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoSMEH: Žena je rodila šestega otroka! To je bila reakcija očeta med porodom...Umrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiMoški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!VIDEO: Lea Sirk po škandalu na EMI 2019: "Zdaj bi me v eni noči spljuvali..."SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekDeček je rekel, da poje kot Johnny Cash! Ko je začel peti, je obnorel občinstvo...Dron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: 14-mesečni malček, ki smuča kot profesionalecVIDEO: Luka Dončić kršil protokol NBA, da bi navdušil slovenske navijačeVIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?