VIDEO: Tako nevarno izgleda pot, ki bi jo morali preplavati ujeti tajski dečki

Dvanajst tajskih dečkov je skupaj s svojim nogometnim trenerjem še vedno ujetih v poplavljeni jami. Reševanje iz jame je zelo zahtevno, pot na svobodo pa je smrtno nevarna. O tem priča tudi tragedija, pri kateri je en izmed potapljačev izgubil svoje življenje.

Ta je ujetim dostavil kisik, na poti izven jame pa je prav zaradi pomanjkanja kisika padel v nezavest.

Zdaj so v javnost prišli video posnetki zahtevne poti, po kateri reševalci in potapljači dostopajo do ujetih dečkov. Pot je izjemno nevarna, saj se morajo prebijati skozi zelo ozke poplavljenje pasove, reševanje pa bo moralo biti dobro premišljeno.


Že jutri naj bi bilo znano, kako se bodo lotili reševanja dečkov in trenerja. Ena izmed odprtih možnosti je tudi ta, da bi iz vrha hriba izvrtali luknjo, skozi katero bi nato ujete potegnili na varno. A tudi to ni lahka naloga - od površja do mesta, kjer se nahajajo ujeti dečki s trenerjem, je dober kilometer.

V kolikor bi dečki iz jame šli po poti potapljačev, bi za pot pod vodo s pomočjo potapljanja potrebovali okoli 6 ur.

Po zadnjih podatkih bi ujetim dečkom na varno lahko pomagali tudi Slovenci, ki veljajo za najboljše jamske potapljače na svetu. Razvili so celo načrt reševanja, imajo pa tudi opremo, ki je drugi reševalci nimajo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Šefi vas ne bodo več izkoriščali, od podjetja lahko zahtevate odškodninoNajstnica ob klavirju zapela hit Freddieja Mercuryja, kocine vam bodo šle pokonciMala blondinka stopila na oder talentov. Samo počakajte, da začne jodlati!Na bencinski črpalki je točil gorivo, njegov odziv te bo spravil v smeh16-letnik svet navdušil s petjem Elvisa Presleyja, njegov glas ti naježi kožoKvartopirci pokazali svoj talent, tako so zapeli legendarno pesem QueenovVIDEO: Na Hrvaškem padel gol leta, zadetek te pusti brez besedSMEH: Tako so si privoščili Čuke in njihovo veliko uspešnicoVIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...Obiskal je Bosno in srečal kmeta. Kar je posnel na kamero, ti bo vzelo sapo...VIDEO: To je posnetek, s katerim se je Dallas poklonil Dončiću v NBAVIDEO: Škandal v slovenski ligi, sodnik pobesnel nad nogometašemJe to najbolj nesrečni delavec? Iz svojih napak se ni nič naučil...Redar kaznoval policiste, ker so parkirali na mestu za invalideBorili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svetPosnetek policistov vam bo dal misliti! To so grozote, ki so jim priča med delomNemški učitelj obstal v šoku, to se mu je zgodilo med predavanjiVsak dan pripelje klavir na isto mesto, z igranjem mimoidoče gani do solzTo je posnetek, s katerim želi Boris Popovič prepričati koprske volilceVIDEO: Sodniki na hrvaškem talentu v šoku! To je v polfinalu storil čarodej...Mala dvojčka sta se hihitala, z norčijami sta nasmejala še mamo in očetaVIDEO: Marko Bandelli ogorčen po odstopu: "Tega si nisem zaslužil!"Na tleh se je igrala s kužkom, nato pa doživela šok! To je storil njen fant...Letalo iz Rusije pred pristankom lebdelo v zraku, vse so posneli na kameroTo so grozljivi posnetki iz Kalifornije, ognjeni zublji goltajo mesta