VIDEO: Tako nevarno izgleda pot, ki bi jo morali preplavati ujeti tajski dečki

Dvanajst tajskih dečkov je skupaj s svojim nogometnim trenerjem še vedno ujetih v poplavljeni jami. Reševanje iz jame je zelo zahtevno, pot na svobodo pa je smrtno nevarna. O tem priča tudi tragedija, pri kateri je en izmed potapljačev izgubil svoje življenje.

Ta je ujetim dostavil kisik, na poti izven jame pa je prav zaradi pomanjkanja kisika padel v nezavest.

Zdaj so v javnost prišli video posnetki zahtevne poti, po kateri reševalci in potapljači dostopajo do ujetih dečkov. Pot je izjemno nevarna, saj se morajo prebijati skozi zelo ozke poplavljenje pasove, reševanje pa bo moralo biti dobro premišljeno.


Že jutri naj bi bilo znano, kako se bodo lotili reševanja dečkov in trenerja. Ena izmed odprtih možnosti je tudi ta, da bi iz vrha hriba izvrtali luknjo, skozi katero bi nato ujete potegnili na varno. A tudi to ni lahka naloga - od površja do mesta, kjer se nahajajo ujeti dečki s trenerjem, je dober kilometer.

V kolikor bi dečki iz jame šli po poti potapljačev, bi za pot pod vodo s pomočjo potapljanja potrebovali okoli 6 ur.

Po zadnjih podatkih bi ujetim dečkom na varno lahko pomagali tudi Slovenci, ki veljajo za najboljše jamske potapljače na svetu. Razvili so celo načrt reševanja, imajo pa tudi opremo, ki je drugi reševalci nimajo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ste že videli, kaj je jezni policist storil ob nesreči pri Trojanah?VIDEO: Šok za hrvaške gasilce med tekmo! To je posnetek, ki obkroža državo...VIDEO: Jelinčiču je znova prekipelo, dovolj ima "nategovanja". Je povedal prav?Oče je v avtu delal "selfie", nato je družina začela kričati! Nekdo je bil v prtljažniku...VIDEO: Tako se je zmešalo hrvaškemu komentatorju, ko je Mandžukić zabil golVIDEO: To je pesem, s katero je Lea Sirk zmagala na Melodijah morja in sonca!VIDEO: Juncker tako pijan, da ni mogel niti hoditi?Ženin je poljubil nevesto! Sekundo zatem so gostje priča izjemnemu čudežu...SMEH: Kako Balkanci navijajo za Hrvaško? Privoščili so si tudi Slovence...VIDEO: Šok pri Trojanah! To je nesreča, ki je zaprla štajersko avtocesto...Zapela sta skupaj s sestrico! Niti slutila nista, kaj se je dogajalo v ozadju...Vrnil se je do pogorele hiše, nato pa to! Poglejte, kdo mu je pritekel naproti...VIDEO: Sin hrvaškega nogometaša postal zvezda, po tekmi je vsem ukradel srceVIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerjaBabica pokaza, kako pospraviti posteljnino! Njena "tehnika" je nasmejala mnoge...Trojčki so tiho sedeli na kavču. Poglejte si reakcijo, ko v sobo vstopi oče!VIDEO: Poglejte si, kako so iz poplavljene tajske jame reševali ujete dečke15-letno dekle na ameriškem talentu "odpihnilo" sodnike, dobila je zlati gumbČrna mačka je strmela v sliko, nato je lastnica ugotovila pravi razlogVIDEO: Ste že videli, na kakšen način so zmago proslavili hrvaški nogometaši?VIDEO: Manca Špik navdušila na MMS 2018, to je njena nova pesem!Konja so ločili od njegove kobile! To je trenutek, ko se znova zagledata...VIDEO: Stopnice na reki Krki razjezile Slovence! Stale so 13 tisoč evrov...Na poroki je zapel kar ženin! Ko boste slišali njegov glas... Prava čarovnija!Posneli so grozljiv trenutek, vodnjak se je pred njihovimi očmi pogreznil v zemljo