VIDEO: Tako se je na Kredarici vreme spreminjalo skozi preteklo leto 2018

Agencija Republike Slovenije za okolje je včeraj na spletu objavila čudovit video posnetek, v katerem lahko vidimo prizore ob njihovi najvišji vremenski postaji Kredarica v preteklem letu 2018.

Pripravili so namreč posnetek, ki ga je posnela njihova spletna kamera na Kredarici.

Na 2.514 metrih nadmorske višine je tako moč opazovati spreminjanje vremena skozi celotno leto 2018, v ozadju pa je moč videti tudi Ljubljansko kotlino. Video posnetek so pri ARSO sestavili iz dnevnih slik, vse skupaj pa so okrasili še z grafom povprečne dnevne temperature ter grafom višine snežne odeje.

Začetek leta 2018 je zaznamovala debela snežna odeja, ki pa je spomladi zelo hitro tudi izginila. Na dan šaljivcev, 1. aprila 2018, so tam izmerili kar 560 centimetrov debelo snežno odejo.

Ob koncu februarja so izmerili najnižjo temperaturo od leta 1985. Na 26. februar 2018 se je temperatura zraka spustila na kar -27,2 °C.

Poglejte si, kako se je vreme spreminjalo na Kredarici skozi preteklo leto 2018!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Vegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilPozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeVIDEO: To je grozljivka, ki so ji bili na avtocesti priča hrvaški gasilciTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehSimon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogePijan voznik je zapeljal na njegov pas, voznik tovornjaka mu je dal lekcijoVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Štiriletna deklica zapela hit Petra Graša, posnetek je senzacija na spletuSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Zmago Jelinčič spet brez dlake na jeziku: "Vedno večji gnoj je to!"VIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!VIDEO: Šok za Slovenca na Cresu! Njegov avtomobil je končal v morjuPeljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemParaolimpijcu med tekom odpadla proteza, nato je navdušil s svojim dejanjemBalerina na ameriškem talentu šokirala sodnike! Nihče ni pričakoval take točke