VIDEO: Tako se je na Kredarici vreme spreminjalo skozi preteklo leto 2018

Agencija Republike Slovenije za okolje je včeraj na spletu objavila čudovit video posnetek, v katerem lahko vidimo prizore ob njihovi najvišji vremenski postaji Kredarica v preteklem letu 2018.

Pripravili so namreč posnetek, ki ga je posnela njihova spletna kamera na Kredarici.

Na 2.514 metrih nadmorske višine je tako moč opazovati spreminjanje vremena skozi celotno leto 2018, v ozadju pa je moč videti tudi Ljubljansko kotlino. Video posnetek so pri ARSO sestavili iz dnevnih slik, vse skupaj pa so okrasili še z grafom povprečne dnevne temperature ter grafom višine snežne odeje.

Začetek leta 2018 je zaznamovala debela snežna odeja, ki pa je spomladi zelo hitro tudi izginila. Na dan šaljivcev, 1. aprila 2018, so tam izmerili kar 560 centimetrov debelo snežno odejo.

Ob koncu februarja so izmerili najnižjo temperaturo od leta 1985. Na 26. februar 2018 se je temperatura zraka spustila na kar -27,2 °C.

Poglejte si, kako se je vreme spreminjalo na Kredarici skozi preteklo leto 2018!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Pismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli RomiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!VIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!SMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...VIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboMislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenjeSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklep