VIDEO: Tako v UKC Ljubljana šivajo svoje zaščitne maske: Ni jih dovolj!

V skladišče civilne zaščite v Rojah so danes le dostavili 400.000 troslojnih zaščitnih mask, ki jih Slovenija še kako potrebuje.

V zdravstvu namreč mask in zaščitne opreme primanjkuje, zato so v UKC Ljubljana stvari vzeli v svoje roke. Na spletu so objavili video posnetek, ki prikazuje tamkajšnje šivilje med pripravo novih mask.

Da bi povečali neodvisnost od dobav, so v UKC Ljubljana začeli šivati lastne pralne maske. Služba za odnose z javnostmi UKC Ljubljana je na spletu delila video posnetek iz svojih prostorov, kjer pridne zdravstvene delavke delajo vse v svoji moči, da bi zagotovili nove nujno potrebne zaščitne maske.

V UKC Ljubljana izdelujejo svoje zaščitne maske:


Kako pravilno uporabljati zaščitno masko?


Nekatere trgovke poročajo, da so na delovnih mestih prejele papirnate maske, ki ne nudijo prave zaščite. Mask, ki bi ščitile prodajalke in prodajalce, Ministrstvo za zdravje ne more zagotoviti, ker so zdaj prioritetna skupina zdravstveni delavci.

Kljub temu je pomembno, da se tudi osnovne maske pravilno uporablja, saj v nasprotnem primeru le povečamo možnost za okužbo. Ko masko enkrat namestimo, se je ne smemo več dotikati, saj tako bakterije in viruse prenesemo na površino maske. Pred namestitvijo moramo obvezno umiti roke, masko pa lahko uporabljamo le dve uri, nato jo je potrebno zamenjati z novo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kanadčan od blizu posnel luno: Je na kamero ujel nezemljane?Nenavaden gost na avtocesti: Posnetek je uspešnica na spletu!Zmago Jelinčič brez dlake na jeziku: To je povedal o koronavirusu!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoLisica ji je med snemanjem ukradla mobilni telefon: Posnetek ti bo polepšal dan!Na smučišču je v snegu našel žensko: Tako ji je rešil življenje!Pred domom v Trzinu ganili starejše: Tako sta zapela Alenka Gotar in njen mož!Dramatičen posnetek v zraku: Pri hitrosti 320 km/h je treščil v drugega padalca!Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Romi izkoristili odprta vrata v Krškem: Njihovo krajo so posneli na kamero!Tilen Artač v parodiji zapel kot Avseniki: Tako izgleda življenje v bloku!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Beluga kit prvič v življenju videl pingvinaSlovenec zapel ljudsko uspešnico: Njegov nastop je pravi balzam za dušo!Posnetek meteorja pri Ajdovščini: Videti ga je bilo pri belem dnevu!Izbral je napačen dan za oranžno majico: Policisti so ga pretepli po krivem!Kvatropirci zapeli svojo pesem iz karantene: Njihovo petje te bo navdušilo!Mladiček pritlikavega povodnega konja pokazal, kako se potapljaOče in hčerka zapela pesem "True Colors": Njun nastop je poezija za dušo!