VIDEO: Tako v UKC Ljubljana šivajo svoje zaščitne maske: Ni jih dovolj!

V skladišče civilne zaščite v Rojah so danes le dostavili 400.000 troslojnih zaščitnih mask, ki jih Slovenija še kako potrebuje.

V zdravstvu namreč mask in zaščitne opreme primanjkuje, zato so v UKC Ljubljana stvari vzeli v svoje roke. Na spletu so objavili video posnetek, ki prikazuje tamkajšnje šivilje med pripravo novih mask.

Da bi povečali neodvisnost od dobav, so v UKC Ljubljana začeli šivati lastne pralne maske. Služba za odnose z javnostmi UKC Ljubljana je na spletu delila video posnetek iz svojih prostorov, kjer pridne zdravstvene delavke delajo vse v svoji moči, da bi zagotovili nove nujno potrebne zaščitne maske.

V UKC Ljubljana izdelujejo svoje zaščitne maske:


Kako pravilno uporabljati zaščitno masko?


Nekatere trgovke poročajo, da so na delovnih mestih prejele papirnate maske, ki ne nudijo prave zaščite. Mask, ki bi ščitile prodajalke in prodajalce, Ministrstvo za zdravje ne more zagotoviti, ker so zdaj prioritetna skupina zdravstveni delavci.

Kljub temu je pomembno, da se tudi osnovne maske pravilno uporablja, saj v nasprotnem primeru le povečamo možnost za okužbo. Ko masko enkrat namestimo, se je ne smemo več dotikati, saj tako bakterije in viruse prenesemo na površino maske. Pred namestitvijo moramo obvezno umiti roke, masko pa lahko uporabljamo le dve uri, nato jo je potrebno zamenjati z novo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Motorist dirkal proti Porscheju: Zanj se ni dobro končalo!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Isaac Palma zapel pesem Dragojevića: Poklonil se mu je z ganljivo izvedbo!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaVIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!Papigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Popotnik v Afriki srečal siroto: Tako vesela je bila, ko ji je podaril igračo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!