VIDEO: Tako v UKC Ljubljana šivajo svoje zaščitne maske: Ni jih dovolj!

V skladišče civilne zaščite v Rojah so danes le dostavili 400.000 troslojnih zaščitnih mask, ki jih Slovenija še kako potrebuje.

V zdravstvu namreč mask in zaščitne opreme primanjkuje, zato so v UKC Ljubljana stvari vzeli v svoje roke. Na spletu so objavili video posnetek, ki prikazuje tamkajšnje šivilje med pripravo novih mask.

Da bi povečali neodvisnost od dobav, so v UKC Ljubljana začeli šivati lastne pralne maske. Služba za odnose z javnostmi UKC Ljubljana je na spletu delila video posnetek iz svojih prostorov, kjer pridne zdravstvene delavke delajo vse v svoji moči, da bi zagotovili nove nujno potrebne zaščitne maske.

V UKC Ljubljana izdelujejo svoje zaščitne maske:


Kako pravilno uporabljati zaščitno masko?


Nekatere trgovke poročajo, da so na delovnih mestih prejele papirnate maske, ki ne nudijo prave zaščite. Mask, ki bi ščitile prodajalke in prodajalce, Ministrstvo za zdravje ne more zagotoviti, ker so zdaj prioritetna skupina zdravstveni delavci.

Kljub temu je pomembno, da se tudi osnovne maske pravilno uporablja, saj v nasprotnem primeru le povečamo možnost za okužbo. Ko masko enkrat namestimo, se je ne smemo več dotikati, saj tako bakterije in viruse prenesemo na površino maske. Pred namestitvijo moramo obvezno umiti roke, masko pa lahko uporabljamo le dve uri, nato jo je potrebno zamenjati z novo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"