VIDEO: Tako v UKC Ljubljana šivajo svoje zaščitne maske: Ni jih dovolj!

V skladišče civilne zaščite v Rojah so danes le dostavili 400.000 troslojnih zaščitnih mask, ki jih Slovenija še kako potrebuje.

V zdravstvu namreč mask in zaščitne opreme primanjkuje, zato so v UKC Ljubljana stvari vzeli v svoje roke. Na spletu so objavili video posnetek, ki prikazuje tamkajšnje šivilje med pripravo novih mask.

Da bi povečali neodvisnost od dobav, so v UKC Ljubljana začeli šivati lastne pralne maske. Služba za odnose z javnostmi UKC Ljubljana je na spletu delila video posnetek iz svojih prostorov, kjer pridne zdravstvene delavke delajo vse v svoji moči, da bi zagotovili nove nujno potrebne zaščitne maske.

V UKC Ljubljana izdelujejo svoje zaščitne maske:


Kako pravilno uporabljati zaščitno masko?


Nekatere trgovke poročajo, da so na delovnih mestih prejele papirnate maske, ki ne nudijo prave zaščite. Mask, ki bi ščitile prodajalke in prodajalce, Ministrstvo za zdravje ne more zagotoviti, ker so zdaj prioritetna skupina zdravstveni delavci.

Kljub temu je pomembno, da se tudi osnovne maske pravilno uporablja, saj v nasprotnem primeru le povečamo možnost za okužbo. Ko masko enkrat namestimo, se je ne smemo več dotikati, saj tako bakterije in viruse prenesemo na površino maske. Pred namestitvijo moramo obvezno umiti roke, masko pa lahko uporabljamo le dve uri, nato jo je potrebno zamenjati z novo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!