VIDEO: Takšna je moč "vodne bombe", ko gasilsko letalo gasi požar

Bombardier 415 oz. Canadair CL-415 je kanadsko letalo, namenjeno zračnemu gašenju požarov. Omenjeno letalo lahko zajame kar 6.140 litrov vode, ki se ji lahko doda tudi peno ali druge protipožarne snovi.

Te dni so hrvaški gasilci na spletu delili prav poseben video posnetek, v katerem lahko vidimo, kakšno moč ima "vodna bomba" med gašenjem požara.

Da letalo Canadair CL-415 napolni vodni rezervoar, potrebuje okoli 1.340 metrov vodne površine brez ovir: najprej se spusti z višine 15 metrov, sledi 12 sekundni 410 metrov dolg zajem vode pri hitrosti 70 vozlov, letalo pa se zatem znova dvigne.

Hrvaški gasilci so v teh dneh v počasnem video posnetku najprej posneli prelet omenjenega letala, ko je to na gozdno površino spustilo vodo. Fotografije pred vami vam razkrijejo, kakšno moč ima ob udarcu na tla takšna količina vode:


Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss, Facebook

Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss, Facebook
Poglejte si prizor, ko so gasilci iz sosednje hrvaške gasilsko letalo Canadair CL-415 med delom posneli v počasnem posnetku. Ob fotografijah v članku obenem spoznamo, kako veliko moč ima udarec vode pri gašenju z gasilskim letalom!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem