VIDEO: Takšna je moč "vodne bombe", ko gasilsko letalo gasi požar

Bombardier 415 oz. Canadair CL-415 je kanadsko letalo, namenjeno zračnemu gašenju požarov. Omenjeno letalo lahko zajame kar 6.140 litrov vode, ki se ji lahko doda tudi peno ali druge protipožarne snovi.

Te dni so hrvaški gasilci na spletu delili prav poseben video posnetek, v katerem lahko vidimo, kakšno moč ima "vodna bomba" med gašenjem požara.

Da letalo Canadair CL-415 napolni vodni rezervoar, potrebuje okoli 1.340 metrov vodne površine brez ovir: najprej se spusti z višine 15 metrov, sledi 12 sekundni 410 metrov dolg zajem vode pri hitrosti 70 vozlov, letalo pa se zatem znova dvigne.

Hrvaški gasilci so v teh dneh v počasnem video posnetku najprej posneli prelet omenjenega letala, ko je to na gozdno površino spustilo vodo. Fotografije pred vami vam razkrijejo, kakšno moč ima ob udarcu na tla takšna količina vode:


Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss, Facebook

Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss, Facebook
Poglejte si prizor, ko so gasilci iz sosednje hrvaške gasilsko letalo Canadair CL-415 med delom posneli v počasnem posnetku. Ob fotografijah v članku obenem spoznamo, kako veliko moč ima udarec vode pri gašenju z gasilskim letalom!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomPreobrat pri obnovi hiše v Lendavi: Ne boste verjeli, za kaj so porabili denar!VIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril: "Namen je uničiti slovensko zgodovino!"Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Na Pohorju vozil za kužkom in ga zbil, video posnetek pa objavil na spletuVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetSMEH: Prizor iz Ljubljane nasmejal svet: Tako sta se lotila čiščenja stekel!VIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danPred kamerami se je prevrnil trajekt, posadka panično skakala v morjeMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Oblasti porušile restavracijo Albanca, ki je s grozljivo napadel španske turisteSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoPorušil se je ogromen ledenik na Grenlandiji, posnetek te pusti brez besedVIDEO: Slovenijo zajele hude nevihte, številni kraji so pod vodoMoški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaVIDEO: Po 14 letih so se znova potopili do Titanika: Tako izgledajo razbitine danes!