VIDEO: Tanja Žagar zbolela za rakom: Ganljiva izpoved pevke na 42. rojstni dan!

Slovenska pevka Tanja Žagar danes praznuje 42. rojstni dan, zjutraj pa je kot gostja nastopila v pogovorni oddaji Dobro jutro.

Na družbenih omrežjih in v omenjeni oddaji je razkrila, da je imela raka dojke - za bolezen je izvedela decembra lani, kljub vsemu pa je ostala optimistična.

Novico o bolezni je najprej sporočila s svojimi sledilci na Facebook omrežju, zjutraj pa je bila tudi gostja v pogovorni oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija. Studio je obiskala le nekaj dni po operaciji. Tanja je povedala, da je v novembru opazila kri, ob tem pa takoj vedela, da nekaj ni v redu. Po mamografiji so jo poklicali in povedali, da v dojki, iz katere je tekla kri, niso našli ničesar. So pa bolezen odkrili v levi.


Tanja Žagar, Facebook
"To sem si potem razložila tako, a mi je mamica poslala znak in rekla: Tanjči, pojdi k zdravniku, nekaj ni v redu. Zato sem za ta znak neizmerno hvaležna, sicer ne bi nič vedela, saj nimam zatipne oblike. Imela sme nezatipno obliko, torej ni bilo bule. Ves čas sem se namreč redno pregledovala. Ko sem se kopala, tuširala," je povedala Tanja Žagar, ob tem pa nagovorila vse ženske, naj se redno pregledujejo in opravijo tudi pregled pri zdravniku.

Tanja Žagar spregovorila o bolezni (1. del):


Zdravnik ji je dejal, da to ni večletni rak, temveč nekajmesečni. Gre za invazivno obliko raka, ki hitro napreduje. Februarja lani je družina Tanje Žagar doživela šok - njena leto in pol stara hčerka Marina je doživela vročinski krč, zaradi česar je nehala dihati. Njen partner Miki jo je oživljal, na srečo se je vse dobro končalo. Tanja Žagar prav omenjen stresni dogodek pripisuje največ možnosti za razvoj njene bolezni.

"Ampak če je rak na dojki cena tega, da je moja punčka v redu, sem si rekla: to je zame mala malica, vse bomo uredili. Rada se hecam in si rečem: jaz nisem bolna, moja dojka je bolna. Njo bomo pa že ugnali v kozji rog," je ob tem povedala Tanja Žagar. Naši borbeni in najbolj srčni pevki želimo vse najboljše ob rojstnem dnevu, predvsem pa veliko zdravja in ljubezni.

Tanja Žagar spregovorila o bolezni (2. del in 3. del):Na družbenem omrežju Facebook je Tanja Žagar novico o bolezni delila s svojimi sledilci. Povsem sproščeno, srčno in s polnim optimizmom. Njen zapis objavljamo v izvirniku:

"Danes 42. svečko na svoji rojstnodnevni torti piham kot kratkolaska. Srečna, vesela in optimistična kratkolaska! Seveda bi bila bolj vesela, če bi bil razlog za ta moj novi imidž drugačen, a tudi bolezen je del življenja, tudi to je treba sprejeti in se z njo pogumno soočiti. Pravzaprav sem neizmerno hvaležna, da živimo v času, ki mi omogoča uspešno zdravljenje. Decembra lani sem namreč izvedela, da imam raka dojke. Pa sem si rekla takole: "Tanja, zdaj pa vključi ves svoj optimizem, pozitivno energijo in tvojo neizmerno voljo ter ljubezen do življenja, da tole živalco uženeš v kozji rog"! Pa še to: "Jaz nisem bolna, bolna je moja dojka in to bomo zrihtali!" Točno tako sem si rekla, stisnila svoja mala, a zame največja biserčka na svetu, pa seveda tudi velikega in se odločila, da bo to zame mala malica. (Pa čeprav bi si sicer, saj toliko me pa že poznate, rajši izbrala veliko).

Nato se je vse odvijalo zelo hitro. Sledil je cel kup pregledov, kemoterapije ter operacija. Zdaj me čakajo samo še obsevanja. Ker sem se v času kemoterapij dobro počutila sem imela tudi nekaj nastopov, ki so bili zame prav tako zdravilna terapija in moram povedat, da ste mi tudi vsi, ki ste bili z mano pod odrom, nevede dajali veliko, veliko moči in navdiha. Za tista dva nastopa, ki sem ju žal morala odpovedati, pa je bila kriva izguba glasu, kar se mi je zgodilo zaradi refluksa.

V teh mesecih sem sicer že večkrat razmišljala o tem, da to podelim z vami, saj se mi zdi prav, da se o teh stvareh na glas in odkrito pogovarjamo in da si izmenjujemo svoje izkušnje, ker je tega res veliko. Vendar do sedaj enostavno še ni bil pravi trenutek za to. Dokler točno ne veš kako in kaj, je težko karkoli razlagat, nekaj na pamet govoriti pa seveda tudi ne gre. Poleg tega so bili v tem obdobju ves moj čas, energija in čustva usmerjeni v mojo družino. Zato ob tej priliki hvala medijem, ki so spoštovali mojo odločitev, da s pisanjem o bolezni počakamo na trenutek, ko bom na to pripravljena. In seveda iz vsega srca hvala vsem čudovitim, srčnim ljudem na onkološkem inštitutu v Ljubljani.

Upam in verjamem, da si dandanes večina žensk redno pregleduje dojke, a bi vas vseeno želela tudi sama spodbuditi k rednim pregledom. Ne govorim le o samopregledovanju, ampak tudi o rednih pregledih pri zdravniku. Sama namreč nisem zatipala ničesar, saj sem imela nezatipno obliko. Nekega večera sem zagledala kri, ki mi je pritekla iz desne bradavice. Po mamografiji so mi sporočili, da v desni dojki ni ničesar, da so pa nekaj našli v levi. Za to kri bom vedno hvaležna, saj me je rešila. Občutek imam, kot bi mi jo poslala moja mami, da bi me opozorila, da nekaj ni vredu. Tako nekako sem si to razložila jaz.

Kakorkoli že, "je življenje kratko, a sladko"... res, da je včasih tudi malo manj sladko, a imamo, dokler smo tu na tem svetu, prav vsak dan priložnost, da si ga ne grenimo z banalnimi, nepomembnimi stvarmi. In predvsem, da svoj čas namenjamo pravim ljudem.

Vsaka nova situacija, vsaka nova zgodba nas lahko veliko nauči in pripelje do novih spoznanj. Najlepše spoznanje v tej moji zgodbi pa je to, da je našim otrokom povsem vseeno če smo dolgolase, kratkolase, brez las, velike, majhne, suhe, bolj okrogle, z več ali manj celulita...za njih smo najlepše točno takšne kakršne smo. In ko mi moja sončka rečeta: "Mami, lepa si, najlepša si", priznam, da se počutim kot miss sveta.

Močno stiskam pesti za vse, ki ste morda prav zdaj v takšni ali podobni situaciji in vam pošiljam lepe, pozitivne misli. Naj vam bodo navdih ljudje, ki so polni volje in poguma. Meni je to moja mama, ki je bila kljub svoji bolezni polna življenja in s katero sva še en dan predno se je poslovila, dvoglasno peli "Mi se mamo radi". Zato imejmo se radi in pojmo "večglasno" vsak dan. In naj nas bo čimveč takšnih, ki tudi v težkih trenutkih ostajamo optimisti in zaljubljeni v življenje.
Zdaj pa je čas, da grem na naravni botoks - na dva velika kosa torte!
Velik objem vsem, čakam vas na novih, norih žurih! Se vidjamoooo!"

Tanja Žagar, Facebook
0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Ta svinjarija se silno rada vrne....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje