VIDEO: Timi Zajc prvič nastopil na letalnici, pokoril vso konkurenco in zmagal

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je spisal pravo pravljico zase ter za mnoge športne navdušence v Sloveniji. Na letalnici v Oberstdorfu je namreč pokoril vso konkurenco, ko je s sijajnim finalnim poletom skočil 233,5 metrov in tekmo končal na najvišji stopnički.

Da je zmaga še slajša govori tudi dejstvo, da je za 18-letnega Zajca bil to prvi nastop na letalnicah v svetovnem pokalu.

Timi Zajc je bil po prvi seriji šesti z daljavo 220,0 metra, nato pa v finalu poletel v dno skakalnice v Oberstdorfu, postavil svoj osebni rekord in zmagal pred Poljakom Dawidom Kubackijem ter Nemcem Markusom Eisenbichlerjem.

"Neverjetno! Prvič sem na letalnici in sem se kar dobro znašel ter na koncu celo zmagal. Neverjetno. V finalu mi je res uspel neverjeten polet. Res nisem verjel, da bi lahko zmagal, saj sta imela vodilna Kamil Stoch in Piotr Žyla ogromno prednost. To so moje druge stopničke, upam, da bom na takšen način tudi nadaljeval. Gre za enega najlepših trenutkov moje kariere," je po sladki zmagi za TV Slovenija povedal Timi Zajc.

Do točk so od ostalih Slovencev prišli še Anže Semenič (19. mesto), Domen Prevc (20. mesto) in Anže Lanišek (24. mesto). Timi Zajc je postal šele trinajsti Slovenec s posamično zmago na tekmah svetovnega pokala, skupno pa so na najvišji stopnički na tekmah svetovnega pokala Slovenci stali že 67-krat.

Čestitke 18-letnemu Timiju Zajcu za izjemen dosežek, ki je danes zagotovo razveselil mnoge Slovenske navijače!

Video: RTV Slovenija
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"