VIDEO: To je povedal lovec Boštjan, ki je ustrelil mladega volka na Cerkljanskem

"Volk je padel. Pa ne po interventnem zakonu. Sedaj bo možno sobivanje. Seveda s tem volkov. Uplenil ga naš član civilne iniciative Cerkno Boštjan Čemažar, član LD Porezen - Cerkno," je na Facebook profilu zapisal eden od pobudnikov civilne iniciative Marko Gasser.

Ob objavi je pripel še fotografije mladega volka, ki je končal pod streli lovca Boštjana Čemažarja.

Volk - gre za 7 mesecev starega mladiča - je bil ustreljen v nedeljo zvečer v Gorenjih Novakih na Cerkljanskem v bližini ene od kmetij. Prav na omenjeni kmetiji naj bi volkovi pred dnevi napadli drobnico.


Lovec Boštjan Čemažar je novinarjem povedal, da je najprej na območje na robu gozda pritekla srna, za njo pa še trije volkovi. Enega je uspel ustreliti - pod streli je končal mladič, ki se je že učil loviti sam.

Po interventnem zakonu, ki je začel veljati konec junija, je predviden odstrel rjavega medveda in volka iz narave, saj se je populacija omenjenih vrst živali v zadnjih mesecih močno dvignila.

Po zakonu lahko tako lovci odstrelijo od 175 do 200 medvedov ter 11 volkov. V kolikor se ustreli pet odraslih volkov, se odstrel volkov zaustavi.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Tako sta si v lase skočila Zoran Janković in Zmago Jelinčič!Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz KitajskePosnetek 4-letne deklice iz Slovenije senzacija na spletu: Tako je deskala na snegu!VIDEO: Potegavščina iz Slovenije: Tako je med spanjem šokirala fanta!Tako je Luka Dončić izpolnil željo Bryantovi hčerki, ki je umrla v nesrečiSMEH: Privoščili so si Karla Erjavca: Prisluhni, kaj bo počel zdaj!VIDEO: Posnetek z gorenjske avtoceste: Tako se je prevrnil voznik kombija!Ganljiv nastop: 6-letna deklica svetovno uspešnico zapela skupaj z mamo!VIDEO: Slovenec zapel kot Zdravko Čolić: Njegov nastop te bo navdušil!Klemen Slakonja oponašal petje Jana Plestenjaka: Smeha ni manjkalo!Kamera v policijskem vozilu posnela šok: Trčil je v stoječ tovornjak!Izredna novica: Tako izgledajo protesti na cestah v Kamniku po odstopu Šarca!VIDEO: Slovenski policist pešca prijel za glavo, nato je sledila lekcijaVIDEO: Milan Kučan poskrbel za cvetko: To je izjavil ob odstopu Šarca!Papiga iz Hrvaške spet poskrbela za smeh: To je počela ob lastniku!Ott Tanak doživel grozljivo nesrečo na WRC reliju v Monte CarluVodna tromba na Ferskih otokih, posnetek ti vzame sapoVoznik tovornjaka poskrbel za šok: Zapeljal je naravnost v helikopter!Turčijo prizadel uničujoč potres, splet obkrožili grozljivi posnetkiV helikopterski nesreči umrl Kobe Bryant, svet pretresli prizori tragedijeLuka Dončić med tekmo zajokal: Tako so se poklonili Kobeju Bryantu!Nastop mlade Kaje obkroža Slovenijo: Tako je zaigrala skladbo Avsenika!Kolesarka posnela prizor, ki lomi srce: Lastniki so ob cesti odvrgli kužka!Klemen Slakonja zapel kot Oliver Dragojević: Parodija je nasmejala Slovence!Rafael Nadal v glavo zadel deklico: Opravičil se ji je s poljubom!