VIDEO: To je povedal lovec Boštjan, ki je ustrelil mladega volka na Cerkljanskem

"Volk je padel. Pa ne po interventnem zakonu. Sedaj bo možno sobivanje. Seveda s tem volkov. Uplenil ga naš član civilne iniciative Cerkno Boštjan Čemažar, član LD Porezen - Cerkno," je na Facebook profilu zapisal eden od pobudnikov civilne iniciative Marko Gasser.

Ob objavi je pripel še fotografije mladega volka, ki je končal pod streli lovca Boštjana Čemažarja.

Volk - gre za 7 mesecev starega mladiča - je bil ustreljen v nedeljo zvečer v Gorenjih Novakih na Cerkljanskem v bližini ene od kmetij. Prav na omenjeni kmetiji naj bi volkovi pred dnevi napadli drobnico.


Lovec Boštjan Čemažar je novinarjem povedal, da je najprej na območje na robu gozda pritekla srna, za njo pa še trije volkovi. Enega je uspel ustreliti - pod streli je končal mladič, ki se je že učil loviti sam.

Po interventnem zakonu, ki je začel veljati konec junija, je predviden odstrel rjavega medveda in volka iz narave, saj se je populacija omenjenih vrst živali v zadnjih mesecih močno dvignila.

Po zakonu lahko tako lovci odstrelijo od 175 do 200 medvedov ter 11 volkov. V kolikor se ustreli pet odraslih volkov, se odstrel volkov zaustavi.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaVIDEO: Prizor sredi gozda navdušil Slovence! Poglej, kaj je posnela kameraKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceTakšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeVIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Malčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!Psička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeSMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoVIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!VIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuBlagajničarka iz Srbije roparju dala vetra, ko jo je napadel z izvijačemHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!Nekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Drama na tekmi v Stožicah: Slovenija po preobratu do zmage nad IzraelomVIDEO: Prihod nevihte v Puli, oblaki so izgledali kot pošastVIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeNa avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznika10-letna deklica prevzela sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Kakšen šok za voznika: Pred policistom zaradi avtovleke končal na strehi