VIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni

Te dni se je na spletu močno razširil video posnetek, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine. V njem je avtor Emir Mujčić posnel prizor, ki ga v tem obdobju zagotovo ne vidimo vsako leto.

Na kamero je posnel dokaz, da se letos narava in življenje v njej očitno prebujajo prehitro.

Iz kraja Komar v Bosni in Hercegovini prihaja video posnetek, v katerem je ob snežni odeji moč videti manjšo kačo, ki se je očitno letos iz zimskega spanca prebudila prej.

V video posnetku je moč slišati komentiranje: "Ljudje moji, 17. februar 2019, Komar, to je kača..."

Plazilci namreč za zimsko spanje potrebujejo nizko temperaturo. Živali, ki nimajo stalne telesne temperature - med te živali sodijo tudi kače - ponavadi ob nizkih temperaturah otrpnejo do pomladi. V naravi se zavlečejo med listje, pod lubje ali kamenje in se tako zavarujejo, da ne bi zmrznile.

Več kot očitno je vreme vsako leto vedno bolj nepredvidljivo, letni časi pa postopoma izgubljajo svoj pomen. Ob teh toplih februarskih dneh verjamemo, da se je tudi v Sloveniji že prebudila marsikatera kača...
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaMalček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!7-letna deklica zapela z očetom: Tako sta se lotila uspešnice "Shallow"Ne boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoVIDEO: Domačini sredi Kopra ustavili voznike: Imeli so prav poseben razlog!Novinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomLastnik je psičko privezal za drevo: Ko so jo našli, se je od strahu tresla!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreRusi se ne šalijo: To so storili z vozilom, mimo katerega gasilci niso mogli!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!