VIDEO: To se je dogajalo v spremljevalnem avtu Rogliča po padcu na Giro D'Italia

Najboljši slovenski kolesar ta hip Primož Roglič je na nedeljski dirki po Italiji doživel neprijeten padec, zapletov pa ob nevšečnosti ni manjkalo.

Najprej spremljevalnega vozila Jumbo Visma, ki je odgovorno za Rogliča in ekipo, ni bilo poleg njega, nato pa je bil po dirki deležen še mnogih očitkov glede uničenega kolesa.

"Ko nas je Primož najbolj potreboval, nas ni bilo v bližini. Seveda to obžalujemo, a v ekipi smo se o tem pogovorili in to ni več težava. Povsem osredotočeni smo na zadnji teden dirke," je po dirki dejal Addy Engels, športni direktor Rogličevega moštva Jumbo Visma.Na spletu je pristal tudi video posnetek dogajanja v avtomobilu v času padca Rogliča - voznik je ravno opravil malo potrebo in znova sedel v avto, ko je ekipa izvedela, da prav on potrebuje novo kolo.

Danes je na sporedu izredno zahtevna 16. etapa od kraja Lovere do cilja na Ponte di Legno, celotna današnja preizkušnja pa vsebuje kar 4.800 višinskih metrov.

Italijanski mediji so se po padcu Rogliča obdrgnili ob dejstvo, da njegovo pokvarjeno kolo ni bilo na pregledu pri pristojnih inšpektorjih Mednarodne kolesarske zveze. Roglič je skupaj z ekipo pojasnil, da je kolo na drugem vozilu prispelo v cilj zelo pozno, za zadnjimi kolesarji iz njihove ekipe. Isto kolo je bilo pregledano že dan prej na pretekli preizkušnji.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Video ne dela. Toliko...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!