VIDEO: Ukrajina zmagovalka Evrovizije 2022: Prejeli so rekordno število glasov!

Na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije 2022 je zmago slavila Ukrajina, ki jo je s skladbo "Stefania" zastopala rap skupina Kalush Orchestra.

Dober rezultat so si obetali že po glasovih žirije, po telefonskem glasovanju gledalcev pa so prejeli rekordno število glasov.

Ukrajina je po rezultatih strokovnih žirij imela 192 točk, pri telefonskem glasovanju pa je osvojila kar 439 točk. V povprečju je tako pri telefonskem glasovanju pri vseh 40 državah Ukrajina prejela 12 ali 10 točk.

Zmagovalka Evrovizije 2022: Kalush Orchestra - "Stefania" (631 točk):


Kalush Orchestra je ukrajinska rap skupina, ki je bila ustanovljena leta 2019. Skupino je ustanovil raper Oleg Psijuk, multiinstrumentalist Igor Didenčuk ter DJ MC Kilimmen. Član je tudi Igor Didenčuk, ki je tudi član elektro-folk skupine Go_A.

Zmagovalna pesem Evrovizije 2022 govori o kulturi in tradiciji svoje domovine, obenem pa poslušalcem sporoča, da moramo vedno ohraniti upanje. Že od samega začetka je Ukrajina zaradi aktualnih razmer veljala za favoritko tekmovanja.

Slovenska strokovna žirija je največ točk podelila Italiji (Mahmood & Blanco - "Brividi"), gledalci iz Slovenije pa so največ točk podelili Srbiji (Kostrakta - "In Corpore Sano").

2. mesto: Sam Ryder - "Space Man" (466 točk):


3. mesto: Chanel - "SloMo" (459 točk):

0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Ukrajinska, karkoli že to je, spada morda na kaki bosanski etno festival.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sosedje so se 5 let smejali, ker so pred hišo gradili jahto, nato so obmolkniliNa meji s Hrvaško so mu popustili živci: Tako je napadel drugega voznika!Gluha ženska prvič slišala glas svojega moža: Prizor ima 10 milijonov ogledov!Iz vode so rešili kenguruja: Poglej, kako se je žival zahvalila ljudem!Mačka je grizla kozarec, nato ji je glava padla v vodo: Njen odziv je doza smeha!Voznik na avtocesti v Romuniji trčil v medvedaDojenček vzgojiteljici umaknil stol, tik preden se je usedlaStrogi sodnik Simon ustavil nastop 20-letnika: Na koncu je poskrbel za navdušenje!Moški z uboge želve odstranil morske školjke: Posnetek ima 26 milijonov ogledov!V gozdu je žagal drevesa, divja žival si je želela njegove pozornostiVIDEO: Ganljiv prizor na otoku Hvar: Tako je mali sinček pomagal očetu gasilcu!Družina med sprehodom naletela na medveda: Tako dolgo jim je sledil po poti!Starši so deklici kupili kužka: Njena sreča ti bo polepšala dan!Na ameriškem talentu je ples združil s čarovnijo: Nastop je navdušil sodnike!Deček z avtizmom padel v bazen: Življenje mu je rešil sosed!Plesalka na talentu prevzela sodnike: Njen plesni nastop je prava senzacija!Lastniki pokazali smešno rešitev, kako mačko zadržijo na balkonuVeč kot 100 skatov plavalo ob obali: Takšen prizor so doživeli kopalci!VIDEO: Redar v Šiški na tla podrl kolesarja: Posnetek danes obkroža Slovenijo!VIDEO: Na Petrolu napolnil rezervoar kljub obvestilu, da goriva ni več12-letnik z angelskim glasom prevzel sodnike: Njegov nastop te bo navdušil!Dekleta s čudovitim plesom do zlatega gumba: Tako so navdušile na talentu!Tadej Pogačar z moštvenim kolegom pred ciljem igral kamen, papir, škarjeLjubljanski policist na motorju opazil reševalce: Tako jim je pomagal ob zastoju!Moški na talentu šokiral sodnike: Takšnemu noremu nastopu so bili priča!