VIDEO: Vnukinja Slavka Avsenika zapela z očetom: Prisluhnite njuni novi pesmi!

Te dni je na spletu pristal čudovit videospot za novo pesem "Čaroben svet", pod katero sta se podpisala Monika Avsenik in Gregor Avsenik.

Oba sta bližnja sorodnika legendarnega Slavka Avsenika, njun pevski nastop pa je sodeč po odzivih navdušil številne ljubitelje slovenske narodnozabavne glasbe.

"Z očetom naju poleg družinske vezi druži ljubezen do glasbe. Tokrat pa naju je združila tudi ljubezen do narave in dežele, kjer sva doma. Najina nova pesem Čaroben svet namreč opeva naravo, ki krasi najino domačo vas Begunje," je ob video posnetku zapisala Monika, vnukinja Slavka Avsenika.

"Naše hribe in deželo je občudoval že moj ata, Slavko Avsenik. Svojo ljubezen do domačega kraja, okolice in nasploh Slovenije, je izkazal v številnih pesmih (Slovenija, od kod lepote tvoje, Prelepa zelena Begunjščica, Lepe ste ve Karavanke, Prelepi gorenjski svet, Čar Julijskih Alp, Jadranje nad Gorenjsko)... Vsakič, ko je prišel iz Ljubljane v Begunje, je izpostavil prav pogled na Begunjščico," je ob izidu pesmi povedal Gregor, sin Slavka Avsenika.

Prisluhnite novi čudoviti pesmi "Čaroben svet", za katero je besedilo in glasbo napisal Gregor Avsenik, ki je pesem zapel skupaj z hčerko Moniko Avsenik. Bo pesem prevzela tudi tebe?


Glasba in besedilo: Gregor Avsenik
Vokal: Monika Avsenik
Solo kitara: Gregor Avsenik
Harmonika: Tomaž Cilenšek
Spremljevalna vokala: Marina Klinc Oset in Franci Podbrežnik
Klarinet in spremljevalni vokali: Mitja Skočaj
Trobenta in spremljevalni vokali: Matej Rihter
Kontrabas: Klemen Repe Ritem kitara: Peter Tovornik
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
O Bog.., to pa je nekaj! Že to je dosti, da Seška ni zraven. Monika pa je cvet lepote slovenskih deklet...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemLado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Dve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!VIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Posnetek dveh goril, ko sta tekli pred dežjem: Prizor je gledalce nasmejal do solz!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!15-letna deklica z oživljanjem rešila otroka, ki se je utopil v bazenuPeter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!VIDEO: Avstrijec s tovornjakom plužil ceste, ko je zapadlo 40 centimetrov snegaSlovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemTilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Firbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Neumnosti voznikov na slovenskih avtocestah: Posnele so jih nadzorne kamere!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Tilen Artač priredil uspešnico Čukov: Privoščil si je premierja Roberta Goloba!