Vladimir Putin kaznoval lekarne, ki so povišale cene mask in razkužil

Ruski predsednik Vladimir Putin je te dni na novinarski konferenci jasno povedal, kakšni ukrepi sledijo za tiste lekarne, ki bodo podražile svoje izdelke.

Izbruh koronavirusa je prizadel tudi Rusijo, številne lekarne pa so to izkoristile za dodaten zaslužek.

Iz mnogih ruskih mest poročajo, da so tamkajšnje lekarne znatno zvišale cene zaščitnih mask in razkužil. Pred izbruhom pandemije so zaščitne maske stale v povprečju 50 ruskih rubljev, kar znaša 0,59 eur. Nekatere lekarne so zdaj ceno dvignile na 100 rubljev, torej dvakrat več.

Na vprašanje novinarke, kakšni bodo ukrepi proti takšnim dejanjem, je Vladimir Putin kratko in jedrnato odgovoril: "Lekarnam, ki so podražile svoje izdelke, preprosto odvzemite licenco!"

Njegove besede se hitro zaokrožile po svetu, ruske lekarne pa bodo zagotovo še enkrat premislile, če je vredno povišati cene mask in razkužil. Bravo ruskemu predsedniku za takšno človeško potezo!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"