Zgodba 6-letne deklice, ki je ganila Slovenijo: Očka je dojenčka vrgel ob radiator!

V sklopu dobrodelne akcije Deželak Junak, pri kateri radijski voditelj Miha Deželak po Sloveniji poganja kvadrocikel, so danes na Radiu 1 predstavili ganljive zgodbe otrok.

Vzgojitelj Rok Žerdin je voditelju Denisu Avdiću zaupal izpoved 6-letne deklice in 17-letnega fanta, ki je poslušalce ganila do solz.

Rok Žerdin dela na ZPM Moste že 8 let, zadnje leto kot pedagoški vodja. Trenutno študira razredni pouk, saj si nekoč želi postati učitelj razrednega pouka. Svoje delo opravlja vestno in odgovorno in se zaveda, da mora biti pri tem zelo potrpežljiv, znati pa mora tudi prisluhniti otrokom. In zase pravi, da je v tem, da zna prisluhniti otrokom v stiski, ki prvič pridejo na letovanje, zelo dober.Z radijskim voditeljem Denisom Avdićem je spregovoril o pretresljivi zgodbi deklice stare 6 let, ki je bila v prvih dnevih letovanja odtujena, nato pa je zbrala pogum ter prišla do vzgojitelja s vprašanjem, ob katerem ti zastane dih. Vprašala ga je ali lahko dojenček umre, če z glavo prileti ob zid. Deklica je prihajala iz družine, kjer je oče tepel mamo in se je vsak dan bala za svoje življenje.

Rok je pred kamerami povedal tudi zgodbo 17-letnega fanta, ki je zaradi kriminalne preteklosti očeta postavljen pred težko nalogo. Pri rosnih letih se sprašuje, če pusti šolo in prične z delom, saj se zaveda, da bo le tako lahko njegova družina preživela. Prisluhnite dvema ganljivima zgodbama slovenskih otrok, ki jih je danes na Radiu 1 delil vzgojitelj Rok Žerdin.


Pri zbiranju sredstev za počitnice otrok iz socialno ogroženih družin lahko pomagate tudi vi: Pošljite SMS sporočilo z vsebino POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!VIDEO: Ana Roš razkrila, da slovenskemu kmetu za en krompir plača 1 evroVIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!Opica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!Talent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaZa povratno pot z vlakom od Brežič do Ljubljane potrebovali pet ur in polSlovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!VIDEO: Slovenec hranil medvedko z mladičem: Lahko bi se končalo tragično!VIDEO: Zaletel se je v slovenskega trenerja: Posnetek ima že 2 milijona ogledov!Drama za turiste na Malem Lošinju: Zaradi razburkanega morja trčili v kanal!VIDEO: Turist iz Avstrije navdušen nad Slovenijo: Takšne lepote je posnel iz zraka!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!VIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Maraaya predstavila novo pesem "Lubi", ki je navdušila zveste poslušalceOb gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Nika Zorjan navdušila Slovence, to je njena nova pesem "Rojena, da mi je lepo"Moški s kužkom zmagovalec ameriškega talenta: Takšen nastop sta pripravila!