Živalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...

V preteklem letu je na spletu pristal video posnetek organizacije International Animal Rescue, v katerem so pokazali ganljive prizore.

Ljudje so se v želji po večjem zaslužku lotili sečnje gozda, pri tem pa se prav nič niso zmenili za živali, ki jim omenjeni gozd predstavlja edini dom.

V okrožju Ketapang v zahodnem delu indonezijskega otoka Borneo so s pomočjo buldožerjev podirali drevesa kljub dejstvu, da je tik ob njih bil tudi orangutan. V video posnetku, ki je nastal pred leti, a luč sveta ugledal šele lani, je moč videti srceparajoče trenutke, ko se orangutan bori proti rušenju njegovega doma.

Ljudje so živel poizkušali tudi uspavati, a pri tem na srečo niso bili uspešni.

Poglejte si grozljive prizore, ki so plod človeškega pohlepa po večjem zaslužku. Bi morali gozdove ohraniti takšne, kot so, da bi v njih živali lahko svobodno živele?
0
JeklenaPest
Pred 24 tedni
Orangutan je daleč močnejši od teh pohlepnih mož. Prav užival bi, če bi jih spustil skozi njegove močne pešice, takole enega po enega, da ne bi kateri bil dvakrat bit. A tile kreteni, ki si tako vstrajno žagajo vejo, na kateri sedijo, bi ga po moje ustrelili. Imam na sumu, da ga po izteku tega videa tudi so. Heroj je navsezadnje branil svoj dom. In tu smo tudi mi enaki njemu...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Gluha deklica prvič slišala glas sestrice: Njena reakcija je obkrožila svet!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Helena Blagne: Parodija je nasmejala Slovence!VIDEO: Vegani so velikanu preprečili dostop do burgerja! Poglej, kaj jim je storil...Posnetek iz Italije senzacija na spletu: To se je zgodilo, ko so podirali drevesa!VIDEO: Zmago Jelinčič udaril v svojem slogu: "Obdavčimo tujce in dajmo našim!"Damjan Murko znova udaril: Voditelj ob njegovih odgovorih jokal od smeha!VIDEO: Šok na hrvaškem talentu: Ne boste verjeli, kaj je na odru počel Rus!Lastnik je kužku rekel, da je čas za kopanje: Takoj je vedel, kaj mora storiti!VIDEO: 14-letnica šokirala hrvaške sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Slovenki navdušili s plesom na drogu: Hrvaškim sodnikom sta vzeli sapo!Ogromno letalo poletelo med stavbami, prizor je vsem na spletu vzel sapoHaskiju se je od veselja zmešalo: Tako se je razveselil svojega lastnika!SMEH: Miha Deželak poklical na Hrvaško, govoril je s "Kristino Mandarino"VIDEO: Slovenka v roke vzela harmoniko, nato zaigrala pesem Franca MiheličaVIDEO: Župana privezali in ga vlekli po cesti, ker je pozabil na predvolilne obljubeZasačili so jo med krajo: Ne boste verjeli, kaj vse je skrivala v krilu!SMEH: Tako je sestra prelisičila malega bratca, da je jedel zdravo hranoSMEH: Po "fačuziju" nova cvetka: To je izjavila tekmovalka v Kmetiji!Župnik iz Bohinja obiskal starejše: Prisluhni, kaj je povedala 105-letna Angela!Pes s potezo ganil svet: Tako je potolažil rešeno potepuško mucko!Fant na železnici zaigral pesem Queenov: Njegov nastop je prevzel svet!Manca Špik znova očarala Slovence: To je njena nova pesem "Serenada"Madžarski voznik prehiteval po odstavnem pasu: Skoraj bi se zgodila tragedija!Kužka zgodaj zjutraj vdrla v spalnico malčka: Hotela sta jesti hrano!SMEH: 7 balkanskih načinov, kako uspavati otroke: Privoščil si je tudi Slovence!