Živalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...

V preteklem letu je na spletu pristal video posnetek organizacije International Animal Rescue, v katerem so pokazali ganljive prizore.

Ljudje so se v želji po večjem zaslužku lotili sečnje gozda, pri tem pa se prav nič niso zmenili za živali, ki jim omenjeni gozd predstavlja edini dom.

V okrožju Ketapang v zahodnem delu indonezijskega otoka Borneo so s pomočjo buldožerjev podirali drevesa kljub dejstvu, da je tik ob njih bil tudi orangutan. V video posnetku, ki je nastal pred leti, a luč sveta ugledal šele lani, je moč videti srceparajoče trenutke, ko se orangutan bori proti rušenju njegovega doma.

Ljudje so živel poizkušali tudi uspavati, a pri tem na srečo niso bili uspešni.

Poglejte si grozljive prizore, ki so plod človeškega pohlepa po večjem zaslužku. Bi morali gozdove ohraniti takšne, kot so, da bi v njih živali lahko svobodno živele?
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Orangutan je daleč močnejši od teh pohlepnih mož. Prav užival bi, če bi jih spustil skozi njegove močne pešice, takole enega po enega, da ne bi kateri bil dvakrat bit. A tile kreteni, ki si tako vstrajno žagajo vejo, na kateri sedijo, bi ga po moje ustrelili. Imam na sumu, da ga po izteku tega videa tudi so. Heroj je navsezadnje branil svoj dom. In tu smo tudi mi enaki njemu...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!