Živalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...

V preteklem letu je na spletu pristal video posnetek organizacije International Animal Rescue, v katerem so pokazali ganljive prizore.

Ljudje so se v želji po večjem zaslužku lotili sečnje gozda, pri tem pa se prav nič niso zmenili za živali, ki jim omenjeni gozd predstavlja edini dom.

V okrožju Ketapang v zahodnem delu indonezijskega otoka Borneo so s pomočjo buldožerjev podirali drevesa kljub dejstvu, da je tik ob njih bil tudi orangutan. V video posnetku, ki je nastal pred leti, a luč sveta ugledal šele lani, je moč videti srceparajoče trenutke, ko se orangutan bori proti rušenju njegovega doma.

Ljudje so živel poizkušali tudi uspavati, a pri tem na srečo niso bili uspešni.

Poglejte si grozljive prizore, ki so plod človeškega pohlepa po večjem zaslužku. Bi morali gozdove ohraniti takšne, kot so, da bi v njih živali lahko svobodno živele?
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Orangutan je daleč močnejši od teh pohlepnih mož. Prav užival bi, če bi jih spustil skozi njegove močne pešice, takole enega po enega, da ne bi kateri bil dvakrat bit. A tile kreteni, ki si tako vstrajno žagajo vejo, na kateri sedijo, bi ga po moje ustrelili. Imam na sumu, da ga po izteku tega videa tudi so. Heroj je navsezadnje branil svoj dom. In tu smo tudi mi enaki njemu...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"