Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!

Martin Golob je zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih duhovnikov pri nas. Trenutno mašuje še v Srednji vasi v Bohinju, a to se bo prav kmalu spremenilo.

Odhaja namreč v drugo župnijo, novico pa je sledilcem sporočil kar v zadnjem video posnetku.

Martin Golob pravi, da v ozadju njegovega odhoda ni nobene teorije zarote, predstojnikom in delovanju Svetega Duha pa popolnoma zaupa.

Z mesecem avgustom se seli na drug konec Slovenije - sam pravi, da Bog očitno želi, da deluje še drugje. V video posnetku je obenem dejal, da bo zelo pogrešal kraje v Bohinju - predvsem lepo naravo in dobre ljudi, s katerimi se je odlično ujel in z njimi spletel prijateljstva.

Prisluhni zadnjemu video posnetku slovenskega duhovnika Martina Goloba, v katerem je sledilcem povedal, kje bo maševal v prihodnje. Simpatičnemu župniku tudi mi želimo veliko uspehov, dobrih prijateljev in radosti v novi župniji.
0
Benedikt Pancur
Pred 6 tedni
Kommisar prve chete, prvega bataljona Cammino de Jajce si je prisvojiu slovensko RKC. She vech: privatizirau jo je. Sv Oche je seveda to opaziu. Zamenjau je... z Franchishkanom. Upau sem, da je zadevo reshiu. Cerkeu naj spet postane ustanova vernikou in ne politikou. Poslushau sem njegou govor na Brezjah, izrazito proti Bogabojechih Partizanou. Tukaj je mladi Zhupnik Golob, ki lepo govori o ... sv Duhu. Upam, da tudi zhivi in ... tako. Ja so ljudje, ki ne morejo zhiveti brez sovrashtva. "Dr". Mozhina je doktorirau iz sovrashtva do partizanou. Preberi si moje pismo Zhupanji Lukovice. Oseba Benedikt Pancur je pisala na časovnico osebe Olga Vrankar županja občine Lukovica.
No! Iskau sem, kam naj napišem, na ZZB. Ali Nasprotni strani. Pa naj bo Županja. Včeraj sem se prek trojan zapeljau na Češnice, Kamor sem od l Gospodovega 1949-1952 hodiu v osnovno šolo. Auto sem parkirau nasproti kapelice in Hiše, ki je bila še pred leti nekakšen dom, z spominsko ploščo padlih Partizanou. Na tej plošči je biu tudi omenjen moj stri od očeta najmlajshi brat. Ni pisalo Matija Pančur, sprememjena je bila v priimku ena črka. Opozoriu sem predsednika ZZB v Kamniku, kamor je tudi spadalo.
Da začnem od začetka. Moj stric, še mladoletni partizanski kurir nese pošto na Koroško že po konchani DSV. Na Koroškem pade v zasedo in ga ustrelijo.
Pokopan je biu na Česhjicah, kjer je tudi opraviu ZAKRAMENTE. Grob je biu dostojno urejen, she v sestdesetih letih prejšnjega stoletja. Potem pa ga preraste trava.
Kmalu ni bilo vech prepoznauno, da je tam grob. Tudi na to sem opozoriu predsednika ZZB Kamnik.
No! Včeraj sem biu pa zelo, zelo presenečen, ko vidim na mestu kjer je pokopan Bogabojechi mladoletni partizan, spomenik žrtvam revolucionarnega nasilja. Toda ko preberem napise žrteu, spet presenečen ugotovim, da med njimi ni niti sina zakonskega para Prvinshek. Ni mojega strica, ki so ga ustrelili Partizani. Ni Tomažinouga. Ni Grehcčeuga, Ni ... Pa saj so vse izpustil. Pred tridesetimi leti sem se zauzemau, da naredimo inventururo žrteu DSV, brez propagandnih deliteu. Postaviteu skupnega spomenika in pozabo do naslednjih rodou. No sedaj pa spet ta propagandna deliteu. Na ... žrtve drugih bol kompetentnih za pobijat.
Naprimer: na spomeniku bi pisalo: " zrtvam DSV. Napisana bi bila druzhina Prvinšek. Šustajeva dva Mladoletni partizan In zrteu njegovih nadrejenih Grehchau, Tomažinoou, Ogradarjau itd. Prepričan sem, da bi tak spomenik prineseu pomiriteu. Tudi moja strica bi zadovoljna gledala iz nebes. O! Bog! Daj naši lepi Županji moč, da popravi nezaslišano napako.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Papigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaVIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Luka Dončić zadel kot čarovnik: Postavil je nov rekord v ligi NBA!Kvatropirci ganili z nastopom: Tako so zapeli pred hišo Oliverja Dragojevića!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Izgubljeni kuža na ulici prepoznal veterinarja: Tako ga je prosil za pomoč!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Nevesta pozirala pred fotografom, nato je odjeknila eksplozijaSlon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Moški sredi mesta izpustil dve papigi: Posnetek je uspešnica na spletu!