Zapis jeznega tovornjakarja ob preteklem snegu obkrožil Slovenijo. Mu da kdo prav?

Kljub številnim opozorilom, da bo Slovenijo na ponedeljkovo jutro zajelo sneženje, se je na primorski avtocesti odvijala prava drama. Tam so vozniki v kolonah zaradi zdrsov tovornjakov ostali ujeti skoraj celo dopoldne, zgodil se je pravi kolaps.

Težave so pri prebijanju mimo stoječih tovornjakov imeli tudi reševalci!

In ker se mnogo jeze te dni stresa prav na voznike tovornih vozil, je svoje povedal tudi en izmed tovornjakarjev. Njegov zapis prilagamo v celoti tako, kot ga je zapisal avtor:



Hvala DARS, za novo adrenalinsko izkusnjo. Res sramota in nesposobnost do konca. Zjutraj ob 6:10 sem s tovornim vozilom vstopil v SLO na mejnem prehodu Fernetici. Kot sem pricakoval je ze snezilo in popolnoma jasno mi je bilo, da bo snega se vec proti Postojni.

Sploh okrog Razdrtega je vedno za pricakovat "cirkus".

Meni, navadnemu soferju je jasno, da bo sranje, vele ucenim pristojnim sluzbam pa NE. Vozil sem se po celem ali ze steptanem snegu (ledeni dili) in nekako prigural do Loma. Sele tam sem srecal prve Darsovce. PRVE!!!!!!

Banda laznjiva, pa koga image za norca? Kdo je posuval in pluzil? KDO???

Pristojne sluzbe sigurno ne. Seveda je se sedaj vse zaprto, ker tovornega vozila se ne da z dvemi pari rok porinit naprej. Tist vas predpotopen pravilnik o ciscenju cest si nekam zatlacite. Dokler se vi zmigate na ceste, je ze vse steptano od teze tovornjakov. Pa naj majo se tako dobre gume nastane sranje.

Res bi bla potrebna ena dobra skupinska tozba za ogrozanje varnosti vseh udelezencev v prometu... Iscem somisljenike in kakega advokata, ki bi nam pomagal to zahojeno organizacijo "pristojnih sluzb za ceste" postavit pred dejstva in zahtevati od njih odgovornost za ogrozanje varnosti v prometu ter povzroceno gospodarsko skodo. Banda nesposobna... Pa se pojasnilo bi rabil.

Zakaj je bilo od Loma pa okrog prestolnice vse polno posipanja in pluzenja od Sezane pa do Loma pa nikjer zive duse??? Zakaj? Snega je bilo ze ob sedmih pri Postojni pol vec kot ob devetih v LJ!!! Sramota. In za vse smo spet krivi tovornjakarji kot ze celo dopoldne tuli Val202.


Če se tudi vi strinjate z zapisom jeznega tovornjakarja, potem ga delite naprej. Naj obkroži Slovenijo, da se bodo odgovorni končno zamislili nad svojim početjem.

Avtor zapisa: Rajko Gorjanc, Facebook.com
0
Franjo Erman
Pred 11 meseci
prometni predpisi prepovedujejo vožnjo kamionom ob sneženju. res ne vem, kaj se tu negdo razburja zaradi tega, če pada sneg. pač počakaš, ko pada sneg
1
Sara Zajc Jus
Pred 11 meseci
Ma ljudje bozji, zakaj se bi Darsovci ukvarjali s tem da tovornjake ustavlhajo na avtocestah zaradi snezenja. Raje naj gredo na cesto in opravljajo svojo delo. Ne vem ali je kriva politika ali uprava ali delavci. Nas sistem je totalno polomija. Zakaj se v tujini tovornjake ne izloca oz zaustavlja ampak poteka promet kljub obilbemu snezenju kjer poteka ac preko alp kljub zasnezenemu cestiscu normalno???
Ker nas cakajo da zasnezi in potem grejo na ceste, pod plugom pa koledcka da snegs ne ocistijo do cestisca. Zivim na Tirolskem kjer je ogromno snega na Ac ampak takega kaosa kot v Slo se nisem dozivela in itak nasa politika in ki pere mozgane ljydem in preusmerja pozornost na tovornjake......
A ce bo cel reden mocno snezilo bodo tam cel teden cakali??? Ali se bo kdo zmrdnu pa uredil cesto??? Zamislite se!!
2
Stojan Sluga
Pred 11 meseci
Ja maste prav vsi ki obtozujete kamjone.se prav strinjam z vsemi kar pisete a ppglejte z druge strani krivi ste prav vsi tisti ki pisete kamjone kaznt vsi potrosniki vsi tisti ki greste zjutraj po kruh pa mleko tisti ki greste na crpalko po gorivo tisti ki greste po nove superge za vasga otroka itd..V prejsnem letu npr je v slo.bilo kupljenih cca 100000 osebnih vozil samo za njih je potrbno na dan 365 dni v letu ccca 40 kamjonu plus tega da hocete v trgovinah 1001 stvar za vse to so potrebni kamjoni. Za gorivo v slo je potrebno na dan cca med 200 in 300 cisterm .in se bi nastevu torej ce mate mal zdrave pameti sestejte 1plus ena pa pridete do grozljivih stevilk... Drgac pa ja najlepse napisat 500eu soferju ki hiti da mate vse kar si zazelite...
4
Tomaž Meglič
Pred 11 meseci
Sicer glede Darsa, pa vsega denarja ki so ga deležni, se strinjam. Vendar če je bilo temu šoferju takoj jasno kaj ga čaka, pa kljub temu nadaljeval, pa ni besed.
Če bi bilo pošteno, Dars prevetrit, tovornjakarje pa bistveno bolj nadzirat in izobrazit, da se prepreči takole ogrožanje in razumevanje prometne varnosti.
4
Mitja Smolar
Pred 11 meseci
Zvone Špringer tebe pa take somišlenjale bi nabil jst u zemljo k telegrafnico..brihta si
Imam izkušenj 15 let c+e od tega 5 sezon z snežnim plugom in ne ti brihten bit.osnova je da ko je napovef snega je treba že prej posut itd.tale šofer ima čisto prav in se strinjam z njim
4
Zvone Špringer
Pred 11 meseci
Ta ni noben šofer tovornjaka ali pa je izpit kupil.V zakonu lepo piše da se ob sneženju samoizloči ne pa da rine do Loma in naredi kaos.Treba kaznovati vse voznike
kateri se niso samoizločili Zlata jama za proračun
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Sneg pobelil dele Slovenije: Nevarnost pred pozebo in snegolomom!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!VIDEO: Pijana voznica trčila v stavbo: Deklica (8) in brat (5) izgubila življenje!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!VIDEO: Slovenski gozdar posnel medvedko z mladičkom: Prizor je uspešnica na spletu!Operni pevec iz Afrike odpihnil sodnike: Strogi sodnik Simon ostal brez besed!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Sin je očetu večkrat prinesel vodo: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: 28-letna pevka navdušila sodnike na talentu: Osvojila je zlati gumb!BMW M3 zgrmi v prepad, voznik preživiVIDEO: Ženska iz Celja, ki se vozi po reševalnem pasu: "Jaz sem zdravnica!"Med vožnjo jim je hotel "pajek" naložiti vozilo