Afriški slon na obisku v Sloveniji: Noč je preživel v ljubljanskem živalskem vrtu!

Na družbenem omrežju Facebook je te dni pristal simpatičen video posnetek, pri katerem lahko spremljamo prizor iz ljubljanskega živalskega vrta.

Tam so dobili nepričakovanega obiskovalca - na poti na Madžarsko je pri njih prenočil afriški slon Jambo, ki je s svojo podobo prevzel mnoge.

"Pred nekaj dnevi smo v ZOO Ljubljana dobili prav nenavaden obisk. Zaradi gneče na cesti so se spremenili načrti pri transportu samca afriškega slona Jamba iz BIOPARC Valencia v Nyíregyházi Állatpark. Hitro smo se dogovorili, da lahko noč preživijo pri nas, dopolnili njihove zaloge vode in sena in Jambu ponudili še nekaj priboljškov v obliki vrbovih vej, ki jih je z veseljem sprejel. Naslednji dan so se polno opremljeni in v miru odpravili Jambovemu novemu domu naproti," so ob video posnetku zapisali na omrežju Facebook.


ZOO Ljubljana, Facebook
Video posnetek, ki so ga objavili na omrežju Facebook, je tam že prava uspešnica - do danes je dosegel več kot 140.000 ogledov, prizori pa so sodeč po odzivih navdušili mnoge ljubitelje živali na spletu.

"Tovrstna sodelovanja so dokaz moči povezovanja in skupnosti, ki jo tvori EAZA - Evropska zveza živalskih vrtov, v sklopu katere koordinirano in s skupnimi močmi delujemo na področju živalskih vrtov in naravovarstva. Hvaležni in ponosni smo, da smo del takih lepih zgodb," so še dodali ob čudovitem posnetku.

0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Z Gango se poznava osebno...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!