Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!

Na družbenem omrežju Facebook je te dni pristala izpoved slovenskega duhovnika, ob njegove besede pa so se obdregnili mnogi spletni uporabniki.

Spomnil je na kruto zgodovino, ko je 6. avgusta 1945 med drugo svetovno vojno na Hirošimo padla atomska bomba.

"Ne pozabite zmoliti rožnega venca," so ob video posnetku zapisali na Facebook strani Kaplanov dnevnik, kjer slovenski duhovnik deli svoje misli.


Kaplanov dnevnik, Facebook
Slovenski duhovnik je opisal zgodbo osmih ljudi, ki so v radiu 2 kilometrov detonacije preživeli strahovit napad. V večini je šlo za duhovnike, po mnenju slovenskega duhovnika pa so preživeli zato, ker so vsak dan molili rožni venec, nanje pa je pazil Bog.

Po podatkih gre sicer za resnično zgodbo - med preživelimi je namreč bil tudi oče Hubert Friedrich, ki je kot nemški duhovnik preživel bombni napad. Atomsko eksplozijo je preživel v radiu okoli 1,300 metrov, pripovedi pa sicer pravijo tudi to, da so se preživeli v času eksplozije nahajali v močno ojačanih zgradbah. Tudi preživeli pravijo, da so bili pod posebno zaščito Boga. Po podatkih je sicer atomsko eksplozijo v radiu 1 kilometra preživelo 14% prebivalcev.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Po težki bolezni umrla Anita Ogulin: Štiri dni pred smrtjo je objavila zapis!VIDEO: Huda ura v Slovenski Bistrici: Klestila je ogromna toča s premerom 10 cm!VIDEO: Martin Golob osvojil Triglav: Njegove modre besede obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Slovenija stopila skupaj: Gasilci iz celotne države proti požaru na Krasu!VIDEO: Grozljiv posnetek debele toče: Tako je včeraj klestilo pri Ptuju!Slovenci podrli svetovni rekord: Istočasno je nastopilo kar 1.137 harmonikarjev!VIDEO: Ganljivo slovo za pokojno Anito Ogulin: Objavili so njen zadnji pogovor!Radijska voditeljica Lara Tošić doživela prometno nesrečo, objavila je posnetekStarša v Dolomitih poskrbela za šok: Oče je majhnega otroka držal kar v naročju!Slovenska parodija na pesem o čebelah: Duhovit posnetek, ki je doza smeha!VIDEO: Gasilci posneli, kako sta letali Air Tractor tik ob njih gasili na KrasuVIDEO: Oče je spremenil geslo za internet: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Pretep v Portorožu vodil do zažiga? Splet obkroža posnetek teden dni pred požarom!VIDEO: Skoraj tornado pri Slovenski Bistrici: Prizor, ki so ga posneli med nevihto!VIDEO: 20-letni napadalec ustrelil Trumpa: Posnetek poskusa atentata!VIDEO: Snemal je prehitro vožnjo v BiH: Trčenju s tovornjakom se niso izognili!Tjaša Božič in Poskočni priredili slovensko uspešnico, navdušili so poslušalceVIDEO: 15-letnik v šovu zaigral na kitaro: Takšnega talenta še niste videli!VIDEO: Na Krasu divja hud požar: Slovenijo obkrožajo posnetki iz zraka!Kamera, ki v živo prenaša prizore iz brloga: V njem se nahaja več kot 2000 klopotač!Zapeli so uspešnico skupine Pepel in kri: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!VIDEO: Slovenski igralec šokiral: "Ženske začnejo po 25 letu propadat, 30 je že pogreb"VIDEO: Butasti vozniki na slovenski avtocesti: Peljali so kar po reševalnem pasu!Nenavaden prizor iz DubrovnikaŠpela Grošelj predstavila novo pesem: Poslušalce je prevzela z afriškimi ritmi!