Borili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svet

Kalifornija se še vedno bori z divjimi požari, ki so zahtevali že 48 življenj. Na žalost pa se bo številka najverjetneje še povzpela, saj še vedno pogrešajo več kot 200 ljudi.

Na tisoče prebivalcev je moralo zapustiti svoje domove. Ti so lahko le upali, da bo ogenj prizanesel njihovemu domu.

Ko so prestrašeni prebivalci bežali iz mest, so pogumni gasilci vozili v nasprotno smer. Vozili so se proti obsežnim požarom, da bi ogenj uspeli pogasiti. Gasilci iz mnogih zveznih držav so združili moči, da bi pogasili plamene, ki so ogrožali na tisoče domov.

Gasilci iz Kalifornije so zdaj znova delili fotografijo iz lanskega decembra, na kateri je moč videti utrujene gasilce. Ti so delali tudi več kot 24 ur, nato pa so se zaradi utrujenosti za nekaj minut spočili kar na terenu.

Ob fotografiji so pripisali:

"To je fotografija naše enote Tehachapi Wildland Fire Crew 11. Fantje so na terenu požar Thomas gasili skozi celoten dan, nato pa so zaradi utrujenosti zaspali. Hvala vam za vašo požrtvovalnost!"


Foto: Instagram/Kern County Fire

Medtem so požari v Kaliforniji še vedno brez nadzora. Tudi letos se gasilci trudijo na vso moč, da bi omejili ogenj, po zadnjih podatkih pa naj bi omejili zgolj 30% požarov.

Pri gašenju jim pomagajo mnoga letala, iz kraja Calabasas v Kaliforniji pa prihaja video posnetek enega izmed gasilcev, ki je posnel trenutek, ko je veliko gasilsko letalo DC-10 Water Bomber tik nad njim odvrglo prašek za gašenje ognja.

Hvala junaškim gasilcem za delo, ki ga opravljajo širom sveta. Vi ste pravi junaki ljudi!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža SlovenijoVIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuPet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Simon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoVIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!SMEH: Kamere posnele ruske specialce med akcijo! Nič jim ni šlo po načrtih...VIDEO: Zala in Gašper imata pred finalnim nastopom posebno sporočilo