Borili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svet

Kalifornija se še vedno bori z divjimi požari, ki so zahtevali že 48 življenj. Na žalost pa se bo številka najverjetneje še povzpela, saj še vedno pogrešajo več kot 200 ljudi.

Na tisoče prebivalcev je moralo zapustiti svoje domove. Ti so lahko le upali, da bo ogenj prizanesel njihovemu domu.

Ko so prestrašeni prebivalci bežali iz mest, so pogumni gasilci vozili v nasprotno smer. Vozili so se proti obsežnim požarom, da bi ogenj uspeli pogasiti. Gasilci iz mnogih zveznih držav so združili moči, da bi pogasili plamene, ki so ogrožali na tisoče domov.

Gasilci iz Kalifornije so zdaj znova delili fotografijo iz lanskega decembra, na kateri je moč videti utrujene gasilce. Ti so delali tudi več kot 24 ur, nato pa so se zaradi utrujenosti za nekaj minut spočili kar na terenu.

Ob fotografiji so pripisali:

"To je fotografija naše enote Tehachapi Wildland Fire Crew 11. Fantje so na terenu požar Thomas gasili skozi celoten dan, nato pa so zaradi utrujenosti zaspali. Hvala vam za vašo požrtvovalnost!"


Foto: Instagram/Kern County Fire

Medtem so požari v Kaliforniji še vedno brez nadzora. Tudi letos se gasilci trudijo na vso moč, da bi omejili ogenj, po zadnjih podatkih pa naj bi omejili zgolj 30% požarov.

Pri gašenju jim pomagajo mnoga letala, iz kraja Calabasas v Kaliforniji pa prihaja video posnetek enega izmed gasilcev, ki je posnel trenutek, ko je veliko gasilsko letalo DC-10 Water Bomber tik nad njim odvrglo prašek za gašenje ognja.

Hvala junaškim gasilcem za delo, ki ga opravljajo širom sveta. Vi ste pravi junaki ljudi!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"