Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!

Na spletu je pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo dokaz, kako pametne ptice so vrane.

Avtor video posnetka je v vžigalnikom zakuril slamo, vrane pa so ob sodelovanju poskrbele, da je ogenj čimprej ugasnil.

Video posnetek, ki je te dni zaokrožil po družbenem omrežju Facebook, je tam že prava uspešnica - do danes je zgolj na omenjenem omrežju dosegel več milijonov ogledov, mnogi ljubitelji živali pa so nad odzivom ptic navdušeni.


Facebook
Spremljamo lahko prizor, ko je avtor pred vranami zanetil manjši ogenj, ptice pa so se takoj lotile dela - s skupnimi močmi so namreč ogenj v zelo kratkem času pogasile.

Vrane veljajo za zelo pametne živali - uporabljajo in izdelujejo orodja za pridobivanje hrane, obenem pa so sposobne reševati zahtevne naloge. Imajo odličen spomin in lahko prepoznajo obraze ljudi ter se spomnijo, kdo je bil do njih prijazen in kdo nesramen. Vrane spadajo med najinteligentnejše ptice, po mnenju strokovnjakov pa se lahko glede na sposobnosti primerjajo celo z nekaterimi sesalci.
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
To so neke dresirane vrane. Meni ne bi pustile, da bi se jim tako približal. Sicer pa so podzavestni gasilci tudi nosorogi, ki so bolj znani po svoji "omejenosti"...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!