VIDEO: Drama pred ljubljanskim Primarkom, mladi na tleh uprizorili "smrt"

Včeraj se je v ljubljanskem Cityparku gnetlo ljudi. Tam je potekala otvoritev prve Primark trgovine v Sloveniji, ki je znana po pestri ponudbi oblačil in nizkih cenah.

Tam pa se je ob otvoritvi pojavila tudi skupina mladih aktivistov, ki so s svojim protestom želeli opozoriti na težave takšnih modnih velikanov.

»Hitra moda je velik problem. Cunje se proizvajajo v revnih državah, kjer se izkorišča delovna sila, tudi otroci. S tem zelo onesnažujemo naravo, zastrupljamo vodo, s transportom onesnažujemo zrak, zato smo se odločili, da v gibanju naredimo eno drzno akcijo die in,« je pred kamero povedal eden izmed pripadnikov takšnega gibanja.

Kmalu zatem je sledil deset minut dolg protest, pri katerem so mnogi mladi aktivisti legli na tla in tam uprizorili "smrt".

Mladi namreč ostro nasprotujejo izkoriščanju delavcev in otrok v nerazvitih državah, s katerim si modni velikani tlakujejo pot do še večjih zaslužkov.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoVIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobilDelavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!VIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiTekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!VIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago Jelinčič7-letna deklica zapela božično uspešnico, s katero je blestel Frank SinatraNora podaja v NBA, ob kateri je Oklahoma izenačila ob sireniSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Tilen Artač zapel kot Laibach: Tako si je privoščil njihovo pesem!