Ganljiv posnetek brezdomca iz Slovenj Gradca, ki biva v neživljenjskih razmerah

Slovenijo je te dni obkrožil video posnetek iz Slovenj Gradca, pri katerem lahko spremljamo žalosten prizor s tamkajšnjim brezdomcem.

Po zdravniški obravnavni naj bi ga reševalci pustili v povsem neurejenem "bivališču", zgodba pa je po odzivu občine dobila drugačen epilog.

"Sramota za Koroško," je avtor video posnetka na kratko zapisal ob objavi na omrežju Facebook, kjer je video posnetek do danes dosegel že več kot 100.000 ogledov in sprožil nemalo kritike javnosti.


Facebook
Brezdomca naj bi reševalci iz zdravstvene ustanove odpeljali nazaj v zapuščeno stavbo, kjer so razmere povsem neprimerne za bivanje. Prizor je na spletu poskrbel za jezo številnih državljanov, ob objavi pa so se odzvali tudi pri Mestni občini Slovenj Gradec.

Pojasnili so, da brezdomca na video posnetku dobro poznajo, nad njegovo življenjsko situacijo pa niso niti približno ravnodušni. Kljub temu so mu večkrat ponudili vse možne vrste pomoči, tudi takojšnjo nastanitev, skrb in nego v domu starejših, a je gospod vsako pomoč do zdaj zavrnil. Bolnišnico naj bi po svoji volji zapustil sam, zaradi njegovega slabega stanja pa so na občini prosili, da ga v omenjenem bivališču znova obišče zdravnik. Po zadnjih podatkih naj bi ga prepeljali že v UKC Maribor, kjer mu bodo nudili ustrezno zdravstveno oskrbo.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!