Legendarna slovenska reklama v novi preobleki: Stopimo skupaj in omejimo virus!

"Moja dežela" je skladba, ki sta jo v originalu, v oglasnem filmčku leta 1986/87 prepevala Oto Pestner in Nada Žgur z vokalno zasedbo Strune na čelu.

Ta pesem se je namreč vrtela v slavnem turistično promocijskem spotu "Gostje prihajajo" v okviru kampanje Slovenija, moja dežela.

"Slovenija, moja dežela" je slogan velike oglaševalske akcije, ki je nastala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, soavtorja tega slogana pa sta neuradno Jernej Repovž in Zdravko Duša. Naročnik akcije je bila Gospodarska zbornica Slovenije, njen ustvarjalec in izvajalec pa Studio marketing Delo.

Znamenito akcijo so te dni znova obudili, saj so sporočila po mnenju ustvarjalcev aktualna tudi v današnjem času.

Namen obuditve akcije je jasen: stopimo skupaj in omejimo širjenje virusa ter tako omilimo posledice te nepredstavljive situacije, ostanimo doma in z omejevanjem stikov zaščitimo sebe in ostale. Bodimo vztrajni in solidarni!
0
JeklenaPest
Pred 7 tedni
Od ustvarjalcev česa takega bi se Bagola moral učiti.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Japonec, ki je navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem Lojzeta Slaka!Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Moški na roke zgradil podzemni bazen: Posnetek na spletu ruši rekorde!Lastnik se je po karanteni srečal z osličkom: Odziv živali ti polepša dan!Denis Avdić znova udaril: Tako je spremenil pohvale na račun Janeza Janše!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"13-letna deklica iz Rusije: Njen ples na rolerjih je poezija za oči!V bolgarskem šovu odpihnila sodnike: Zapela je uspešnico srbske pevke Cece!VIDEO: Parodija iz Slovenije: Zapela sta kot v filmu Ko to tamo peva!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!VIDEO: Po mokri cesti prehiteval čez polno črto, Slovenci ob posnetku razdvojeniRis navdušil splet z dolgim skokom: Vodo je preskočil kot za šalo!13-letni deček zaigral uspešnico Queenov: Njegov nastop je navdušil sosede!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!