Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz Kitajske

Na Kitajskem je izbruhnil koronavirus, številno žrtev pa tam hitro narašča. Oblasti pravijo, da je v provinci Hubej, kjer se je izbruh virusa začel, umrlo še 15 ljudi.

Med žrtvami je tudi zdravnik, po uradnih podatkih pa je samo na Kitajskem potrjenih več kot 1300 primerov okužbe. Življenje je zaradi smrtonosnega virusa izgubilo že 41 ljudi.

Te dni je na spletu pristal strašljiv video posnetek medicinske sestre iz mesta Wuhan, ki je v karanteni. Oblasti so namreč v boju proti širjenju virusa izolirale že 18 mest, v katerih skupaj živi 56 milijonov ljudi.

Posnetek medicinske sestre iz Kitajske prestrašil svet:


Če oblasti pravijo, da je do zdaj zabeleženih samo 1300 primerov okužbe, so besede medicinske sestre iz Kitajske povsem drugačne.

"Povedala vam bom resnico. Trenutno je v regiji Hubej in v okolici okuženih že 90.000 ljudi." Medicinska sestra je obenem prebivalce prosila, naj ostanejo doma in uporabljajo maske za preprečitev širjenja virusa.

V nadaljevanju je sodeč po prevodu znova šokirala z besedami: "Kitajski koronavirus je trenutno v drugi mutaciji, ljudje morajo vedeti. Ponavljam, virus lahko omejujemo samo v prvi mutaciji. V kolikor bo virus mutiral, se bo zgodilo najslabše. Oseba s takšnim virusom bo zelo hitro okužila vse okoli sebe, okužbe pa bodo eksponentno naraščale."

Oblasti mesta zapirajo z bagri in peskom:


V kitajskem mestu Wuhan oblasti hitro gradijo bolnišnico s 1000 posteljami, ki naj bi jo postavili v le šestih dneh, da bi tako zadostili velikim potrebam po zdravniški oskrbi pacientov, okuženih z virusom.

Iz Francije medtem poročajo, da so potrdili dva primera okužbe z novim smrtonosnim virusom iz Kitajske. Oba pacienta sta v bolnišnici v karanteni in pod budnim nadzorom zdravnikov. Virus so zaznali tudi na Tajskem, v Vietnamu, Singapurju, na Japonskem, v Južni Koreji, Tajvanu, Nepalu in ZDA.

Zakaj takšna medijska pozornost okoli virusa iz Kitajske? Teorije zarote na spletu pravijo, da je izbruh virusa na Kitajskem precej večjih razsežnosti, kot poročajo mediji. Razlog naj bi tičal v protokolih, ki se jih oblasti v takšnih primerih poslužujejo za preprečitev panike med prebivalci. Je smrtonosni virus iz Kitajske ušel izpod nadzora?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
89-letni kmet je težko zlezel v traktor: Takšno rešitev mu je pripravil sin!Smetar na ameriškem idolu razjokal sodnike: Njegov glas te bo odpihnil!4-letna deklica iz Slovenije osvaja svet: Posnetek na spletu ruši rekorde!Policista na pločniku zalil z vodo: Voznik je podlo dejanje posnel na kamero!Maskota se ni znala obdržati na nogah, posnetek je doza smehaSramežljiv najstnik zapel svetovno uspešnico: Sodniki so bili ganjeni!Sodnike je odpihnil na hrvaškem talentu: Tako je zapel svetovno uspešnico!Romuni parkirali na mestu za invalide: To je lekcija, ki so jo dobili!Malček ni hotel spati brez kužkov: Posnetek ima že več kot milijon ogledov!Pijana voznica z BMW-jem poletela čez krožišče, nesrečo so posnele kamereSplezal je na visoko goro: Ko se kamera odmakne, ti srce pade v hlače!Posnel je trenutek, ko je v cerkev posvetilo sonce: Prizor ti bo vzel sapo!Šok za 51-letnika na portugalskem talentu: Poglej, kaj so mu naredili sodniki!VIDEO: Luka Dončić trojko zadel s polovice: To je najboljša poteza dneva!Deček bi se v reki skoraj utopil: Življenje mu je rešil dedek!Košarkar grdo padel na glavo: Nasprotnik je od šoka zajokal!Jana Morelj ganjena ob rojstnem dnevu: Tako ji je voščila hčerka Mia!Po presaditvi pljuč je prvič zajela sapo: Posnetek ima 14 milijonov ogledov!Napadel ga je medved: Tako ga je pregnal neustrašni Šved!Sibirski haski poskrbel za smeh na poligonu za pseOsvajal je ženske sredi Ljubljane: Poglej, kako so ga zavrnile!VIDEO: Posnetek slovenskih gasilcev z avtoceste: Tako so se jim umikali vozniki!Helena Blagne s pesmijo "Led in sol" navdušila Slovence: Bo to še ena uspešnica?Edo Murić v zadnji sekundi zadel noro trojko, komentator ni mogel verjeti3-letna deklica do solz ganila mamo, ko jo je obiskala v vojski