Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz Kitajske

Na Kitajskem je izbruhnil koronavirus, številno žrtev pa tam hitro narašča. Oblasti pravijo, da je v provinci Hubej, kjer se je izbruh virusa začel, umrlo še 15 ljudi.

Med žrtvami je tudi zdravnik, po uradnih podatkih pa je samo na Kitajskem potrjenih več kot 1300 primerov okužbe. Življenje je zaradi smrtonosnega virusa izgubilo že 41 ljudi.

Te dni je na spletu pristal strašljiv video posnetek medicinske sestre iz mesta Wuhan, ki je v karanteni. Oblasti so namreč v boju proti širjenju virusa izolirale že 18 mest, v katerih skupaj živi 56 milijonov ljudi.

Posnetek medicinske sestre iz Kitajske prestrašil svet:


Če oblasti pravijo, da je do zdaj zabeleženih samo 1300 primerov okužbe, so besede medicinske sestre iz Kitajske povsem drugačne.

"Povedala vam bom resnico. Trenutno je v regiji Hubej in v okolici okuženih že 90.000 ljudi." Medicinska sestra je obenem prebivalce prosila, naj ostanejo doma in uporabljajo maske za preprečitev širjenja virusa.

V nadaljevanju je sodeč po prevodu znova šokirala z besedami: "Kitajski koronavirus je trenutno v drugi mutaciji, ljudje morajo vedeti. Ponavljam, virus lahko omejujemo samo v prvi mutaciji. V kolikor bo virus mutiral, se bo zgodilo najslabše. Oseba s takšnim virusom bo zelo hitro okužila vse okoli sebe, okužbe pa bodo eksponentno naraščale."

Oblasti mesta zapirajo z bagri in peskom:


V kitajskem mestu Wuhan oblasti hitro gradijo bolnišnico s 1000 posteljami, ki naj bi jo postavili v le šestih dneh, da bi tako zadostili velikim potrebam po zdravniški oskrbi pacientov, okuženih z virusom.

Iz Francije medtem poročajo, da so potrdili dva primera okužbe z novim smrtonosnim virusom iz Kitajske. Oba pacienta sta v bolnišnici v karanteni in pod budnim nadzorom zdravnikov. Virus so zaznali tudi na Tajskem, v Vietnamu, Singapurju, na Japonskem, v Južni Koreji, Tajvanu, Nepalu in ZDA.

Zakaj takšna medijska pozornost okoli virusa iz Kitajske? Teorije zarote na spletu pravijo, da je izbruh virusa na Kitajskem precej večjih razsežnosti, kot poročajo mediji. Razlog naj bi tičal v protokolih, ki se jih oblasti v takšnih primerih poslužujejo za preprečitev panike med prebivalci. Je smrtonosni virus iz Kitajske ušel izpod nadzora?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Soseda s posnetkom nasmejala Balkan: Tako sta se zabavala med korono!Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Na oknu jo je obiskala lisica: Ko ji je odprla vrata, je sledil najlepši prizor!Slovenca so vprašali, kaj bi izbral: Posnetek te bo nasmejal do solz!Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Med karanteno se je zaljubil v sosedo: Ko sta se srečala, je jokala od smeha!Lesena hiša mlade družine v Kamniku: Notranjost vas bo prevzela!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kuža, ki je s svojo reakcijo osvojil svet: Tako se je razveselil postelje!Oče je jokal od smeha: Tako se je hčerka trudila, da popravi omaro!Na avtocesti v Izraelu posneli motor brez motoristaVIDEO: Andrej Šter ga je imel dovolj: "Pejd u ku***"Tilen Artač s provokativno parodijo: "Hvala ti, hvala, Janez Janša!"Denise Dame udarila po Inji Zalta: "Prosjačiš kot romska beračica?"Luka Basi ob morju zaigral na klavir: Bo ta pesem njegova nova uspešnica?Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoJanez Janša napisal pesem za Slovence: To je moja domovina!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Jan Plestenjak zapel novo pesem: Poklonil jo je tistim, ki se žrtvujejo za druge!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Morski pes zaplaval v kroglo, polno ribNa ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Kako v Pakistanu kaznujejo tiste, ki kršijo karanteno: Skakati morajo kot žabe!