Muslimani praznujejo bajram: Toliko vernikov se je zbralo v Ljubljani!

Muslimani so včeraj po koncu postnega meseca začeli praznovanje ramazanskega bajrama, množica vernikov pa se je jutranje molitve udeležila tudi v Ljubljani.

Video posnetek iz Ljubljane, ki so ga objavili na Facebook strani Krajina u srcu, je do danes dosegel več kot pol milijona ogledov in nabral preko 13.000 všečkov in ostalih odzivov.

Ramazan (tudi ramadan) je deveti mesec v muslimanskem koledarju, muslimani pa se v tem mesecu postijo. Gre za obdobje očiščevanja in duhovnosti, post pa se konča z bajramom. Za vse muslimane je bajram zelo pomemben praznik, ki poteka od enega do treh dni.


Capetan_production, YouTube
Osrednja bajramska slovesnost je včeraj v Sloveniji potekala tudi v Muslimanskem kulturnem centru v Ljubljani, kjer se je mufti Nevzet Porić zavzel za mir in spoštovanje dostojanstva. Jutranje molitve se je tam udeležilo več tisoč vernikov.

Množica vernikov ob Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana:


Bajram je tudi čas veselja in hvaležnosti, verniki pa ga praznujejo z druženjem - obiskujejo se člani družine, sosedje in prijatelji, med seboj pa si podarjajo darila, izkazujejo pozornost in spoštovanje.

0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Na eni sliki sem videl, kako neskončna množica njih moli v mošeji riti kvišku. In če vsaki samo enkrat prdne...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeDružina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceDokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Tanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!VIDEO: Tanja Žagar navdušila s plesnim nastopom: Posnetek, ki obkroža Slovenijo!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Izjemen prizor iz Kočevskega gozda: Posneli so spomladansko prebujanje živali!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Ansambel Stil nasmejal z novo pesmijo: Z njimi je zapel Hitmacher z Balkana!Slovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!Dron posnetek čudovite Soteske VintgarTuristko na plaži napadel bik