Posnetek, ki je ganil Slovenijo: Filipu na invalidskem vozičku polepšal dan!

Filip je 25-letni fant iz Laškega, ki zanj skupaj z osebnimi asistenti po najboljših močeh skrbita mama Andreja Pader Jagodič in partner Rok.

Filip ima namreč hudo obliko avtizma, cerebralno paralizo in slepoto - kljub mnogim oviram je ljubezen našel v glasbi, s svojimi nastopi pa že večkrat navdušil Slovenijo.

Človek velikega srca, še ena svetla luč v življenju Filipa, je brez dvoma njegov osebni asistent Jernej Golob, ki s svojo pozornostjo in zagnanostjo Filipu vedno znova polepša dan. Tako je bilo tudi tokrat, ko ga je na invalidskem vozičku peljal po poligonu za kolesa.

"Kaj bi bilo Filipu vzeto? Česa bi nikoli ne doživel? Česa mama ne more, pa bi... Če bi... Filip je mladost in energija - ne glede na vse. In prav to je tudi Jernej, močan kot bik, ne glede na vročino, zaščiten Filip s kremo 50 in kapico, ter rutico. TER PRIVEZAN NA VOZIČKU," je ob ganljivem posnetku zapisala mama Andreja.


Andreja namreč ne zmore tega, kar zmore osebni asistent Jernej. Že vrsto let se mama Filipa bori z zahrbtno boleznijo, ki ji kar ni videti konca. Še sama bi potrebovala osebnega asistenta, saj številnih opravil zaradi bolezni ne zmore, pa ji ga ne dodelijo. In verjemite mi - Andreja je izjemna oseba, eden najbolj srčnih ljudi, ki sem jih spoznal v svojem življenju. Zlata mama, ki je za svojega Filipa premikala gore. Pa jih zdaj žal ne more več. In prav osebni asistent Jernej je tisti "mali čudež", ki sta ga Andreja in Filip močno potrebovala.

Jernej s Filipom v bazenu:


"Kakšno zaupanje slepe osebe. Kakšna energija. Na obeh straneh. Pomeni, da je preizkus več kot uspel. Filip ponosen in navdušen. Pa tudi Jernej. Vsak dan vam bom pokazala kaj... Kaj vse je osebna asistenca," je še dodala ob simpatičnem prizoru, pri katerem je Filip neizmerno užival. Jernej, iz srca hvala.

3
Gregor Streznik
Pred 1 mesecem
Jeklena Pest, vsi delamo za denar, le da eni ne delamo samo za denar. Bistvo, da vam je bistvo všeč .
-3
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Če Jernej od države dobi tako sramotno plačilo, kot sem ga jaz, ko sem bil še asistent, potem se mi res smili...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!