Posnetek, ki je ganil Slovenijo: Filipu na invalidskem vozičku polepšal dan!

Filip je 25-letni fant iz Laškega, ki zanj skupaj z osebnimi asistenti po najboljših močeh skrbita mama Andreja Pader Jagodič in partner Rok.

Filip ima namreč hudo obliko avtizma, cerebralno paralizo in slepoto - kljub mnogim oviram je ljubezen našel v glasbi, s svojimi nastopi pa že večkrat navdušil Slovenijo.

Človek velikega srca, še ena svetla luč v življenju Filipa, je brez dvoma njegov osebni asistent Jernej Golob, ki s svojo pozornostjo in zagnanostjo Filipu vedno znova polepša dan. Tako je bilo tudi tokrat, ko ga je na invalidskem vozičku peljal po poligonu za kolesa.

"Kaj bi bilo Filipu vzeto? Česa bi nikoli ne doživel? Česa mama ne more, pa bi... Če bi... Filip je mladost in energija - ne glede na vse. In prav to je tudi Jernej, močan kot bik, ne glede na vročino, zaščiten Filip s kremo 50 in kapico, ter rutico. TER PRIVEZAN NA VOZIČKU," je ob ganljivem posnetku zapisala mama Andreja.


Andreja namreč ne zmore tega, kar zmore osebni asistent Jernej. Že vrsto let se mama Filipa bori z zahrbtno boleznijo, ki ji kar ni videti konca. Še sama bi potrebovala osebnega asistenta, saj številnih opravil zaradi bolezni ne zmore, pa ji ga ne dodelijo. In verjemite mi - Andreja je izjemna oseba, eden najbolj srčnih ljudi, ki sem jih spoznal v svojem življenju. Zlata mama, ki je za svojega Filipa premikala gore. Pa jih zdaj žal ne more več. In prav osebni asistent Jernej je tisti "mali čudež", ki sta ga Andreja in Filip močno potrebovala.

Jernej s Filipom v bazenu:


"Kakšno zaupanje slepe osebe. Kakšna energija. Na obeh straneh. Pomeni, da je preizkus več kot uspel. Filip ponosen in navdušen. Pa tudi Jernej. Vsak dan vam bom pokazala kaj... Kaj vse je osebna asistenca," je še dodala ob simpatičnem prizoru, pri katerem je Filip neizmerno užival. Jernej, iz srca hvala.

3
Gregor Streznik
Pred 5 tedni
Jeklena Pest, vsi delamo za denar, le da eni ne delamo samo za denar. Bistvo, da vam je bistvo všeč .
-3
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Če Jernej od države dobi tako sramotno plačilo, kot sem ga jaz, ko sem bil še asistent, potem se mi res smili...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: Damjan Murko prodaja svoj lubrikant: Takšen posnetek je pripravil!VIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!VIDEO: Medvedja družina v slovenskem gozdu: Takšen prizor je posnela kamera!Opica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!Talent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaSlovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!VIDEO: Nora vožnja slovenske gorske kolesarke na svetovnem prvenstvuŠok zaradi nepazljivosti tovornjakarja: Skoraj bi prišlo do čelnega trčenja!VIDEO: Zaletel se je v slovenskega trenerja: Posnetek ima že 2 milijona ogledov!VIDEO: Turist iz Avstrije navdušen nad Slovenijo: Takšne lepote je posnel iz zraka!VIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!Ob gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Za povratno pot z vlakom od Brežič do Ljubljane potrebovali pet ur in polMaraaya predstavila novo pesem "Lubi", ki je navdušila zveste poslušalceRobert Roškar prvič pekel palačinke: Je uspel premagati Anjo Ramšak?