Posnetek meteorja pri Ajdovščini: Videti ga je bilo pri belem dnevu!

Včeraj smo bili v Sloveniji znova priča posebnemu nebesnemu pojavu, ki so ga videli tudi v Italiji, Avstriji, Nemčiji in Švici.

"Gre za tako imenovani superbolid - izjemno svetel meteor," je za portal 24ur pojasnil geolog Bojan Ambrožič.

Pojav, ki ga je bilo moč opaziti po vsej Sloveniji, je bil na nebu viden okoli 15:35. Po do zdaj znanih podatkih je meteor celotno pot skozi atmosfero opravil na severu Avstrije, kjer je tudi največja verjetnost padcev nebesnih teles.

Bojan Ambrožič je še pojasnil, da za zdaj še ni mogoče govoriti o podrobnosti poti meteorja. Po vsej verjetnosti je letel nekaj deset kilometrov visoko, nato pa v zraku eksplodiral.

Svetlobno sled je bilo tako moč opaziti pri belem dnevu, na spletu pa je pristal tudi video posnetek, ki ga je objavila Mirela Curk iz Ajdovščine. Prizor je na video posnetku viden od 0:15 naprej.
0
JeklenaPest
Pred 8 tedni
Čudno, da ni nič zagrmelo...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!