Prižgani alarmi za Slovenijo: Grozijo nam hude nevihte, pada lahko debela toča!

Slovenija bo po napovedih meteorologov in poznavalcev vremena danes znova na udaru - celotni državi pretijo močne nevihte, ki bi s seboj lahko prinesle tudi točo.

Nevihte bodo Slovenijo dosegle od zahoda, krajevno lahko pade debelejša toča, priča bomo nalivom in močnemu vetru.

Predvsem od poldneva do večera bodo možne posamezne močne nevihte z debelejšo točo, nalivi in močnimi vetrovnimi sunki. Najbolj burnemu dogajanju naj bi sodeč po napovedih meteorologov bili priča v vzhodnih krajih. ARSO je za jutri popoldan za celotno državo prižgal oranžni alarm, z izjemo severozahodne in osrednje Slovenije, kjer gori rumeni alarm.


Neurje.si, Facebook
Tudi portal Neurje.si poroča o burnem vremenskem dogajanju, ko bo danes v ponedeljek naše kraje prešla vremenska fronta. Ta bo poskrbela za nestabilnost z nevihtami, ki bodo po njihovih napovedih močnejše narave. Najbolj burnemu dogajanju naj bi bili priča v popoldnevu, ko se bodo nevihte pojavile po celotni državi. Zaradi razvoja superceličnih neviht bomo krajevno lahko priča debeli toči in silovitemu vetru. Ob opozorilih so izdali zemljevid, pri katerem so celotno Slovenijo obarvali v drugo najvišjo stopnjo nevarnosti.

Vir: Neurje.si, Facebook

Prve nevihte že dosegle Primorsko:


Že včeraj so bili hudim neurjem priča v Avstriji, kjer je padala toča s premerom do sedem centimetrov. Na udaru sta bili predvsem Spodnja Avstrija in Tirolska - v okrožju Waidhofen an der Thaya je bilo po poročanju medijev poškodovanih okoli 80 odstotkov vseh stavb. V soboto so neurja z močnim vetrom in nalivi zajela dele Švice in Francije, ob tem pa je umrlo najmanj pet ljudi. Sprožili so se številni zemeljski plazovi, deroča voda pa je poškodovala cestno infrastrukturo in zalila večje število objektov.

0
JeklenaPest
Pred 4 dnevi
Pa kaj si ti ja nor....?!
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje