Prižig prazničnih lučk v Ljubljani: Takšnemu vzdušju so bili priča obiskovalci!

Danes so v Ljubljani okoli 17. ure prižgali praznične lučke, s tem pa med prvimi slovenskimi mesti vstopili v praznični december.

Zagorelo je 50 kilometrov prazničnih lučk in okoli 900 svetlobnih teles, otvoritev pa si je ogledalo več tisoč ljudi.

Tokrat izjemoma govora ob slavnostnem prižigu prazničnih lučk na Prešernovem trgu ni imel ljubljanski župan Zoran Janković, temveč podžupan Aleš Čerin. Novoletno okrasitev je letos zasnoval Urban Modic, posvečena pa je vsem, ki živijo z multiplo sklerozo.

Pred prižigom lučk so svečano otvorili tudi praznični sejem, ki ob koncu leta velja za tradicionalno središče družbenega dogajanja v slovenski prestolnici. Na Trgu francoske revolucije si bodo obiskovalci lahko do 17. decembra ogledali tudi praznično vasico.

Poglejte si današnji trenutek, ko so v slovenski prestolnici prižgali praznične lučke. Ste si to tradicionalno otvoritev ogledali tudi sami?
0
JeklenaPest
Pred 11 tedni
Zamislite si: ...3, 2, 1.., potem pa prileti Putinovo darilo v obliki rakete.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Govor, ki obkroža Slovenijo: Prisluhni, kaj je povedal Jan Plestenjak!Mati dojenčka pustila pred vrati dedka in babice: Njun odziv ti polepša dan!VIDEO: Po planiški velikanki na smučki spustili pivo: Padel je nov rekord!Na čolnu so doživeli šok: Proti njim je plavalo ogromno morsko bitje!V tunelu posneli udarni val po eksploziji: Posnetek je uspešnica na spletu!Babica je otrokma polepšala dan: Takšen tobogan je izdelala iz snega!VIDEO: Hrvat kupil vinjeto, nato ga je ustavil DARS: Poglej dramo, ki je sledila!Posnetek iz Avstrije, ki je paša za oči: Pluženje zasnežene ceste s traktorjem!VIDEO: Nenavaden prizor v Ljubljani: Tako so kradli oblačila iz zabojnika!Moški tekel čez avtocesto, da bi rešil nezavestno voznicoVoznik posnel izjemen prizor: Tako je številčna čreda divjadi prečkala cesto!Posnetek jezne gorile, ko je v živalskem vrtu razbila stekloVIDEO: Goran Obrez zapel za Denisa Avdića: Tako mu je voščil za rojstni dan!Dostavljalec se je zaletel v ograjo, koze so od šoka padle na tlaVIDEO: Timi Zajc preletel rekord skakalnice, nato je sledil grozljiv padecLastnica posnela konja, ko sta videla sneg: Posnetek ima milijon ogledov!Koza na poledeneli cesti naletela na težave: Takšen prizor je posnela lastnica!Starša prek kamere gledala, kako sta roparja njune otroke vzela za talceVIDEO: Grozljivi posnetki iz Turčije: Tako so se zaradi potresa porušile stavbe!VIDEO: Joker Out predstavili pesem, s katero bo Slovenija nastopila na EvrovizijiOb reki so zaigrali pesem "Hotel California", njihov nastop je uspešnica na spletuVIDEO: Posnetki iz zraka, ki razkrivajo uničenje zaradi potresa v TurčijiPluženje snega v Avstriji: Tako se je voznik posnel iz traktorja!VIDEO: Borut Pahor pokazal, kako se pelje Katra: Zanjo ponujajo več kot 45.000€!VIDEO: Takšno je življenje v ruskem mestu Jakutsk pri minus 61 stopinjah Celzija