Prof. dr. Samo Zver spregovoril o evtanaziji: Takšno mnenje ima slovenski zdravnik!

Te dni je na omrežju Facebook zaokrožil video posnetek, pri katerem je priznani slovenski zdravnik podal svoje menjene glede evtanazije.

Prof. dr. Samo Zver ni zagovornik evtanazije, kar je izpostavil že v preteklosti. Ob tem je večkrat dejal, da mu vest ne dopušča, da bi človeku "odvzel življenje".

Video posnetek, ki ga je te dni na spletu objavila Zdravniška zbornica Slovenije, je te dni pritegnil pozornost mnogih Slovencev. Do danes je govor slovenskega zdravnika zgolj na omrežju Facebook dosegel že več kot 40.000 ogledov.


Zdravniška zbornica Slovenije, Facebook
"Ljudem je treba omogočiti dostojno slovo. To pa ni evtanazija. Dostojno slovo pomeni, da narediš bilanco pod svojim življenjem in umreš kot človek. Za moj okus je umreti ob pomoči, ki pa ni aktivna, ampak pasivna, privilegij," je v video posnetku dejal Prof. dr. Samo Zver.

Slovenska pravna ureditev prostovoljnega končanja življenja trenutno ne omogoča. O tem bomo Slovenci odločali na referendumu, ki bo potekal v soboto, 9. junija 2024. Mnenja so si sicer glede evtanazije deljena; nekateri podpirajo besede slovenskega zdravnika, spet drugi pravijo, da bi ljudem ob hudih boleznih in trpljenju morala biti omogočena možnost, da prostovoljno končajo svoje življenje.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!