Slovenski nebinarni model, ki zastopa Gucci: Pojavil se je tudi v reviji Vogue!

22-letni mladenič, ki je odraščal na Koroškem, v današnjem času blesti na številnih modnih pistah širom sveta, z njim pa si želi sodelovati vse več modnih oblikovalcev.

V svetu mode se predstavlja z umetniškim imenom Grayson, njegove fotografije pa objavljajo tudi v priznani reviji Vogue.

Slovenec se predstavlja kot nebinarni model, nastopal pa je na modnih revijah vse od New Yorka do Pariza, tudi za svetovno uveljavljeno modno znamko Gucci ter pred visokimi gosti, kot sta Victoria Beckham in David Beckham.


helloitsmegray, Instagram
Njegovo poslanstvo v Sloveniji med mnogimi ni (bilo) dobro sprejeto - naš narod opisuje kot zapečkarje, ki so raje doma, v svojih hišah in zato pogosto zaprti za vse, kar se dogaja v svetu. Ob tem je dejal, da niti nismo tako konservativni, največkrat pa je pri nas razlog za neodobravanje naša bolj provincionalna mentaliteta. Doma je bil deležen tudi verbalnega nasilja, v tujini pa so hitro prepoznali njegov talent.

Grayson zase uporablja moške zaimke, nebinarnost pa opisuje tako, da je meja med spoloma zabrisana. V modi so nebinarni modeli po njegovih besedah zelo androgeni, modni oblikovalci pa jih oblečejo tako v ženska, kot tudi v moška oblačila.
V eni od epizod POPkasta na 24ur.com je novinarju Simonu Vadnjalu zaupal, da si je že od nekdaj želel prodreti v modni svet. Modne agencije so ga v Sloveniji zavračale, nekateri so mu na žaljiv način dejali, da mu zaradi njegovega videza v modi nikoli ne bo uspelo. Zaradi študija mednarodnih odnosov se je preselil na Nizozemsko, kjer je ob prošnjah za delo v modi bil priča povsem drugačnemu odzivu - agencije so bile nad njim navdušene, pri eni izmed njih pa so mu takoj uredili sodelovanje s priznano modno znamko Gucci.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!