Slovenski zdravniki z nujnim opozorilom: "To niso počitnice, ampak karantena!"

Na UKC Ljubljana so kljub strogim ukrepom v teh dneh zaznali velik pritok poškodovanih zaradi različnih adrenalinskih in drugih aktivnosti, ki jih je v teh trenutkih bolje odložiti.

Prav zato zdravniki nujno opozarjajo, naj v času ukrepov ostanemo doma!

"To niso počitnice, ampak karantena," so jasni zdravniki iz UKC Ljubljana. Včeraj v soboto so namreč obravnavali veliko število poškodb zaradi različnih adrenalinskih in športnih dejavnosti. S tem se otežuje delo zaposlenih in "brez razloga" porablja zaščitne maske, saj morajo vsakega poškodovanega v času epidemije obravnavati kot potencialnega bolnika s koronavirusom SARS-CoV-2.

"Včerajšnja sobota je bila katastrofalna. Imeli smo veliko težkih poškodb, tako kot na običajno sončno soboto," je pred kamerami dejal prof. dr. Matej Cimerman.

Vse prebivalce Slovenije je zato znova pozval, naj v času pandemije ostanejo doma. "Ne obrezujte drevja, ne vozite se z motorji ali gorskimi kolesi. Ostanite doma. Preberite kaj, pokličite dobre prijatelje," je še dodal predstojnik kliničnega oddelka za travmatologijo.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Japonec, ki je navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem Lojzeta Slaka!Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Moški na roke zgradil podzemni bazen: Posnetek na spletu ruši rekorde!Lastnik se je po karanteni srečal z osličkom: Odziv živali ti polepša dan!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Denis Avdić znova udaril: Tako je spremenil pohvale na račun Janeza Janše!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!13-letna deklica iz Rusije: Njen ples na rolerjih je poezija za oči!V bolgarskem šovu odpihnila sodnike: Zapela je uspešnico srbske pevke Cece!VIDEO: Parodija iz Slovenije: Zapela sta kot v filmu Ko to tamo peva!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!VIDEO: Po mokri cesti prehiteval čez polno črto, Slovenci ob posnetku razdvojeniRis navdušil splet z dolgim skokom: Vodo je preskočil kot za šalo!13-letni deček zaigral uspešnico Queenov: Njegov nastop je navdušil sosede!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!