Slovenski župnik o birmi: Je dober boter tisti, ki kupi darilo in je simpatičen?

Martin Golob je na spletu najbolj priljubljen slovenski duhovnik, ki je že večkrat navdušil s svojimi video posnetki.

Te dni je v času birm objavil posnetek, pri katerem se je dotaknil botrov in povedal, kakšen je najbolj primeren boter.

"Nastopa čas birm in v krogih tistih, ki boste prejeli darove Svetega Duha, beseda prav gotovo nanese tudi na botre. Tradicionalno in v materialnem jeziku tega sveta se poimenovanje botra največkrat povezuje z darili. Če je le mogoče, čim bolj bogatimi. Ne, niti slučajno ni dovolj, da boter le kupi darilo in je prijazen ter simpatičen," je ob video posnetku zapisal Martin Golob.

V video posnetku je dejal, da je boter služba cerkve - prav zato bi morali botri moliti za svoje birmance in jim namenjati svoj čas. Martin pravi, da ni dovolj, da kupimo zgolj darilo, saj lahko darilo kupi vsak izmed nas.

Prisluhnite besedam simpatičnega duhovnika Martina Goloba, ki se je v teh dneh dotaknil teme o botrstvu. Se strinjate s tem, kar je povedal?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ganljiv odziv Rogličevega sina, ko je njegov očka zmagal Giro d'ItaliaGanljiv odziv osla, ko se sreča z deklico, ki ga je vzgajalaVIDEO: Čustven trenutek, ko je Roglič spoznal, da je zmagovalec dirke po ItalijiVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Tovornjaku ni pustil, da ga prehiti: Takšno lekcijo mu je dal voznik kombija!VIDEO: Rogličev sin Lev prava zvezda: Poglej, kaj je počel med podelitvijo!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!VIDEO: Srb razgrajal po Novem Sadu, nato je dobil najboljšo lekcijoMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!VIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Oto Pestner zapel z mlado pevko Tejo Leskovšek: Takšen nastop sta pripravila!Parodija na selitev slovenskih turistov: Posnetek je doza smeha!Mladiček bivola pokazal slonu, kdo je pravi šefReševalci oživljali dojenčka, ki je nehal dihati: Tako so mu rešili življenje!Novak Djoković prekinil igro, da bi pomagal malemu dečkuPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!Rebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZaradi raka je izgubil nogo, zdaj je na talentu s plesom dobil zlati gumbVražji muzikanti zapeli z godalno zasedbo: Njihov nastop navdušuje Slovence!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbEva Boto v živo zapela svojo uspešnico: Prisluhni, kako je nastopila z Diamanti!