Slovenski župnik o birmi: Je dober boter tisti, ki kupi darilo in je simpatičen?

Martin Golob je na spletu najbolj priljubljen slovenski duhovnik, ki je že večkrat navdušil s svojimi video posnetki.

Te dni je v času birm objavil posnetek, pri katerem se je dotaknil botrov in povedal, kakšen je najbolj primeren boter.

"Nastopa čas birm in v krogih tistih, ki boste prejeli darove Svetega Duha, beseda prav gotovo nanese tudi na botre. Tradicionalno in v materialnem jeziku tega sveta se poimenovanje botra največkrat povezuje z darili. Če je le mogoče, čim bolj bogatimi. Ne, niti slučajno ni dovolj, da boter le kupi darilo in je prijazen ter simpatičen," je ob video posnetku zapisal Martin Golob.

V video posnetku je dejal, da je boter služba cerkve - prav zato bi morali botri moliti za svoje birmance in jim namenjati svoj čas. Martin pravi, da ni dovolj, da kupimo zgolj darilo, saj lahko darilo kupi vsak izmed nas.

Prisluhnite besedam simpatičnega duhovnika Martina Goloba, ki se je v teh dneh dotaknil teme o botrstvu. Se strinjate s tem, kar je povedal?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!