Tako izgledajo protesti na Kitajskem, ko se na ulice poda četrtina prebivalcev

Na ulicah Hongkonga se je ob preteklih protestih zbralo skoraj dva milijona protestnikov. Gre za protest izjemnih razsežnosti, saj je ulice zavzelo kar dobra četrtina vsega prebivalstva, ki živi v mestu Hong Kong.

Splet so v preteklih dneh obkrožili številni posnetki, ki razkrivajo, kako so bili videti prizori.

Protestniki si želijo, da bi se popolnoma umaknil sporni zakon o izročanju osumljencev za kazniva dejanja Kitajski. Skupaj se je zbralo skoraj dva milijona ljudi, kar so največje demonstracije, odkar je Hongkong znova pod oblastjo Kitajske.

Samo v enem dnevu se je preteklo nedeljo zbralo okoli milijon ljudi.


V kolikor vlada ne bo dokončno umaknila spornega zakona, bodo v ponedeljek prebivalci znova zavzeli ulice v Hong Kongu, s tem pa znova popolnoma ohromili mesto.

Poglejte si, kako izgledajo prizori iz kitajskega mesta Hong Kong, ko se na ulicah zbere četrtina prebivalstva. V kolikor bi takšno udeležbo imeli na protestih v Sloveniji, bi se tam zbralo okoli 500.000 protestnikov. Bi nam lahko bili prebivalci iz Hong Konga vzor?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Motorist dirkal proti Porscheju: Zanj se ni dobro končalo!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Isaac Palma zapel pesem Dragojevića: Poklonil se mu je z ganljivo izvedbo!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaVIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!Papigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Popotnik v Afriki srečal siroto: Tako vesela je bila, ko ji je podaril igračo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!