Umrl je Davo Karničar: Posnetek njegovega življenja ti bo naježil kožo!

Včeraj nas je v 57. letu starosti za vedno zapustil eden najboljših alpinistov in smučarjev Davo Karničar.

Do tragične nesreče je prišlo na Jezerskem, ko je Davo na svojem posestvu opravljal gozdarska opravila. Novico o tragični smrti so potrdili tudi na Planinski zvezi Slovenije.

Davo je bil prvi človek, ki je neprekinjeno smučal z Mount Everesta, najvišjega vrha na svetu, presmučal pa je tudi številne vrhove vseh sedmih kontinentov.

V Evropi je najprej presmučal severovzhodno steno Eigerja in vzhodno steno Matterhorna, sledil je spust z Annapurna in 8.848 metrov visokega Mount Everesta. Do leta 2006 je presmučal še preostale vrhove sedmih celin: Kilimandžaro, Elbrus, Aconcagua, Mount Kosciuszko, Denali in Mt.Wilson, s tem pa postal prvi človek s takšnim podvigom.

Po mnenju mnogih je bil Davo alpinist z velikim srcem, pogumom in voljo. Za seboj je pustil štiri otroke in nešteto ljudi, ki so ga imeli neizmerno radi. Poglejte si posnetek njegovega življenja in podvigov, ki so ga v preteklem letu objavili na spletu. Davo, počivaj v miru.
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
V drvarjenje vselej z opremo in nikoli sam. Davo, zanamci te bodo pomnili...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!