Umrl je Davo Karničar: Posnetek njegovega življenja ti bo naježil kožo!

Včeraj nas je v 57. letu starosti za vedno zapustil eden najboljših alpinistov in smučarjev Davo Karničar.

Do tragične nesreče je prišlo na Jezerskem, ko je Davo na svojem posestvu opravljal gozdarska opravila. Novico o tragični smrti so potrdili tudi na Planinski zvezi Slovenije.

Davo je bil prvi človek, ki je neprekinjeno smučal z Mount Everesta, najvišjega vrha na svetu, presmučal pa je tudi številne vrhove vseh sedmih kontinentov.

V Evropi je najprej presmučal severovzhodno steno Eigerja in vzhodno steno Matterhorna, sledil je spust z Annapurna in 8.848 metrov visokega Mount Everesta. Do leta 2006 je presmučal še preostale vrhove sedmih celin: Kilimandžaro, Elbrus, Aconcagua, Mount Kosciuszko, Denali in Mt.Wilson, s tem pa postal prvi človek s takšnim podvigom.

Po mnenju mnogih je bil Davo alpinist z velikim srcem, pogumom in voljo. Za seboj je pustil štiri otroke in nešteto ljudi, ki so ga imeli neizmerno radi. Poglejte si posnetek njegovega življenja in podvigov, ki so ga v preteklem letu objavili na spletu. Davo, počivaj v miru.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
V drvarjenje vselej z opremo in nikoli sam. Davo, zanamci te bodo pomnili...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicNovinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15