Vid Valič sporoča Slovencem: "Če bi radi obdržal gotovino, oddajte podpis!"

Te dni poteka akcija za vpis uporabe gotovine v Ustavo Republike Slovenije, pobudniki akcije pa so do danes zbrali preko 22.000 podpisov.

Razlogi za takšno akcijo po besedah organizatorjev tičijo v tem, da bomo v primeru odprave gotovine živeli manj svobodno ter bankam in korporacijam dali še večjo moč.

"Podpis za uvedbo pravice do uporabe gotovine v ustavo, lahko oddate na: http://gotovina.info/ ali na svoji upravni enoti," je ob video posnetku zapisal Vid Valič. Povezava do spletne strani: Gotovina.info

Tokrat sta v video posnetku poleg Vida Valiča nastopila še slovenska igralka in pevka Tanja Ribič ter njen soprog Branko "Đuro" Đurić, ki velja za priznanega televizijskega igralca ter režiserja. Tudi sami podpirajo akcijo in strmijo k temu, da bi poleg alternativ obveljalo klasično plačevanje z gotovino.

Poglejte si njihov video posnetek, pri katerem Slovence nagovarjajo, da oddajo svoj podpis in s tem zahtevajo vpis uporabe gotovine v Ustavo RS.
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Brez veze, ker so podpisovanje skomplicirali, kolikor gre. Pa še tiskati bi moral formular in ga nekam nositi... Najbrž so zadevo namerno skomplicirali v skladu s pričakovanji izida peticije, kot si ga nehče želi.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nina Pušlar in Lado Bizovičar zapela pesem, ki jo je nekoč prepevala Elda VilerFranckina hiša, najstarejša hiša na Kozjanskem iz leta 1796Prijatelji v jezeru opazili kravo, ki se je utapljala: Rešili so ji življenje!Tanja Žagar poskrbela za dobro voljo: Pokazala je talent ob igranju harmonike!Lado Bizovičar priredil največje spletne hite: Nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Luka Dončić ob zmešnjavi dosegel nemogoč koš: Kot bi metal v cirkusu!Sin opernega pevca Andree Bocellija z očetom in sestro zapel božično pesemVIDEO: Slovenski voznik izgubil tovor na prikolici: Mirno je nadaljeval z vožnjo!Potepuški pes je skoraj zmrznil na ulici: Življenje so mu rešili dobri ljudje!Tilen Artač priredil pesem skupine Foxy Teens: Parodija je nasmejala Slovenijo!Peter je prišel k spovedi: Duhovnik je bil šokiran, ko je slišal njegove grehe!Slovenski ansambel zapel enega najlepših valčkov v zadnjem časuDve potniški letali istočasno vzletita: Prizor ima več kot milijon ogledov!Andrej Jerman, ki je zaposlen na Radiu Ognjišče, zapel uspešnico "Ko dvigneš me"Dekleta iz skupine Chicas zapele pesem o gasilcu: Navdušile so Slovenijo!Slovenska zasedba s prijatelji izvedla uspešnico Ansambla bratov AvsenikSlovenska pevka Ditka skupaj z očetom v živo zapela novo božično pesemFirbci zapeli uspešnico legendarnih Slapov: Njihov nastop je navdušil Slovenijo!Ugrabljeno deklico izpustili na svobodo: Posneli trenutek, ko je objela očeta!Tilen Artač nasmejal kot Robert Golob: Tako se je odzval na padec podpore vladi!Robert Roškar je Anji Ramšak uredil nohte: Tako se je izkazal pri manikuri!Simpatična pevka Tjaša Božič predstavila svojo prvo pesem "Moj Bine"Parodija na novo gibanje: Tilen Artač postal slovenski premier kot Werner!Za hobotnico je izdelal labirint: Pokazala je, kako pametne so te živali!Čudovita prenova stanovanja v Ljubljani, ki se nahaja v bloku iz 70-ih let