VIDEO: Alenka Bratušek z neposrečeno izjavo, Janša se smeji do solz

Slovenska poslanka Alenka Bratušek je med preteklo izredno sejo poskrbela za izjavo, s katero je sodeč po odzivu pošteno nasmejala predsednika vlade Janeza Janšo.

Ta je njeno izjavo delil na Twitter omrežju, s tremi smeški v opisu pa vsem dal jasno vedeti, da ga je neposrečena izjava do solz nasmejala.

Napake se dogajajo, tudi med slovenskimi politiki, a so predvsem ti ob napakah precej na udaru. Tokrat je za lapsus poskrbela Alenka Bratušek, ki je med preteklo izredno sejo dejala, da so nekaterim upokojencem za "25.000 odstotkov znižali pokojnine."

Slovenski premier Janez Janša se je njeno izjavo kmalu odzval, ob tem pa zapisal, da so to "geniji iz stranke SAB." Ob tem je dodal tri smeške in s tem povedal, da ga je izjava pošteno nasmejala.

Na napako se je odzvala tudi Alenka Bratušek, ki se je ob tem popravila, da so 25.000 upokojencem za 25% protiustavno znižali pokojnine. Dodala je še, da je to "žalostno dejstvo za razliko od lapsusa, ki se pač zgodi."
0
kirka
Pred 4 tedni
Res je. Plešasti bednik je od l.2005 zniževal osnovo in kradel penzije. In namesto da bi krivice popravili vsem, so najnižje pokojnine dvignili na 500€, ostali z npr. 501 zasluženim € pa so ostali na kahli do konca življenja.
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Alenka ima prav, puklasti pa je gno....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Mama gorila ganila svet: Tako se je odzvala, ko je videla dojenčka!Mačka, ki sosedom krade stvari: Posnetek je uspešnica na spletu!Ženska na gorski cesti srečala skupino prijaznih psovVIDEO: Avdića nasmejali do solz: Takšno pismo je Deželaku prebral njegov sin!Mačka jedla hrano psa, nato jo je zalotil med krajoLastnik je na pašniku poklical krave: Poglej, kako so se odzvale živali!Hofer z oglasom obkroža Slovenijo: Predstavili so novo pesem!Na plaži jo je zaprosil za roko: Prijateljica se je osmešila pred kamero!Mali prašiček iz Slovenije ni mogel zaspati, posnetek je uspešnica na spletuVIDEO: Najbolj nor koš med NBA tekmo? Dosegel ga je Luka Dončić!VIDEO: Ana Soklič nastopila na evrovizijskem odru na NizozemskemMoški iz BiH zgradil hišo, ki se obrača: Poglejte si njegovo stvaritev!Moški vstopil v telovadnico, da bi pretepel trenerja: Takoj mu je bilo žal!VIDEO: Saša Lendero navdušila s posnetkom: Njen mož je pokazal pevski talent!Rešili so sestradano psičko: Ležala je na kupu razbitin!Posnetek dveh norcev obkroža splet: Skočila sta z vrha vetrne turbine!VIDEO: Slovenec posnel trenutek, ko se je v dolini Vrata sprožil plazLastnik mačkam naredil dvigalo: Posnetek je uspešnica na spletu!Švercanje turistov čez hrvaško mejo: Parodija, ki je nasmejala Slovenijo!Tilen Artač zapel kot slovenski glasbeniki: Parodija, ki te bo nasmejala!Dramatičen posnetek s poljske avtoceste: Tovornjaku je razneslo gumo!VIDEO: 18-letna Polona v Sanjski moški izgubila živce: Padale so ostre besede!Druga vaja Ane Soklič na Evroviziji 2021: Takšno napako ji očitajo gledalci!Deček na električnem skiroju grdo trčil v ograjoPosnetek volkulje in njenih mladičkov iz Slovenije: Prizori ti polepšajo dan!