VIDEO: Andrej Šter ga je imel dovolj: "Pejd u ku***"

Andrej Šter, vodja Konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve, v trenutnih razmerah ob izbruhu pandemije skrbi tudi za to, da se mnogi Slovenci iz tujine varno vrnejo v našo državo.

Mnogi jih kličejo za pomoč in nasvete, včasih pa s svojimi zahtevami prečkajo vse meje sprejemljivega.

Andrej Šter je te dni poslušalcem na Metini listi zaupal posebno anekdoto iz preteklih dni. Spregovoril je o tem, da mnogi klicatelji zahtevajo njega, četudi jim nima kaj več svetovati. In ko dovolj dolgo "težijo", mu sodelavci rečejo: "Daj, Andrej, daj ga ti vzemi. Daj ga ti poslušaj in mu boš ti kaj povedal."

Tako je na telefon dobil moškega, ki je bil na Mavricijusu. Želel je nasvet, Šteru pa dejal, da je davkoplačevalec. Kakšen nasvet želi, po besedah Štera sploh ni povedal.

Šter mu je tako dejal, da mu je vse pojasnila že njegova kolegica, a je moški na drugi strani še vedno vztrajal pri svojem. Ko je imel Šter vsega dovolj, mu je odvrnil, naj gre po papir in svinčnik, da si bo zapisal njegov nasvet. Ko je moški na drugi strani potrdil, da ima papir in svinčnik, mu je Šter brez dlake na jeziku dejal: "Pejd u ku***."

Za konec je začudenemu sogovorniku dejal, da če katere od teh treh besed ni razumel, da pač ni razumel. Telefon je zatem odločil, moški z Mavricija pa ni več poklical. Šter je obenem še priznal, da njegova reakcija ni bila lepa, je pa bila koristna.
0
Janez Skubic
Pred 9 tedni
Edina pravilna reakcija v danem trenutku
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicBi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!