VIDEO: Država okradla slepe otroke, zdaj morajo starši plačati sodne stroške

Že nekaj tednov nazaj je mnoge Slovence znova ujezila nepravičnost naše države. Staršem slepih in slabovidnih otrok so že pred leti odvzeli enega izmed dodatkov, ki bi jim po zakonu moral pripadati.

In kaj se dogaja po tem, ko je zgodba zaokrožila v medijih?

Sodišča se v vseh tožbah staršev odzivajo popolnoma enako in starše slepih otrok v iskanju pravice zavračajo. Namesto, da bi država "ukraden" denar vrnila staršem in njihovim slepim in slabovidnim otrokom, morajo ti plačati še sodne stroške.

Med vsemi starši, ki za svoje otroke iščejo pravico, je tudi Andreja Pader, mama avtističnega in slepega Filipa. Na Facebook strani Filipa se je pojavil video prispevek iz informativne oddaje na TV Slovenija 1, ob njem pa je zapisano, da "sodišča v nekaterih primerih kršijo celo Ustavo in pravico do zastopanja z odvetnikom, kot se je to zgodilo Andreji Pader, ki se je morala nevešča prava pred sodniki zagovarjati kar sama."

Je mar država pri najranljivejših znova naletela na gluha ušesa? Delimo prispevek naprej, da staršem slepih in slabovidnih otrok pomagamo do pravice!
1
Sara Kovač
Pred 10 tedni
Odstavit Ministrico, da ne bo predolgo razmišljala. Kopačevo pa itak še preden je nastopila mandat. SRAMOTA .
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Pismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli RomiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!VIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!SMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...VIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboMislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenjeSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklep