VIDEO: Država okradla slepe otroke, zdaj morajo starši plačati sodne stroške

Že nekaj tednov nazaj je mnoge Slovence znova ujezila nepravičnost naše države. Staršem slepih in slabovidnih otrok so že pred leti odvzeli enega izmed dodatkov, ki bi jim po zakonu moral pripadati.

In kaj se dogaja po tem, ko je zgodba zaokrožila v medijih?

Sodišča se v vseh tožbah staršev odzivajo popolnoma enako in starše slepih otrok v iskanju pravice zavračajo. Namesto, da bi država "ukraden" denar vrnila staršem in njihovim slepim in slabovidnim otrokom, morajo ti plačati še sodne stroške.

Med vsemi starši, ki za svoje otroke iščejo pravico, je tudi Andreja Pader, mama avtističnega in slepega Filipa. Na Facebook strani Filipa se je pojavil video prispevek iz informativne oddaje na TV Slovenija 1, ob njem pa je zapisano, da "sodišča v nekaterih primerih kršijo celo Ustavo in pravico do zastopanja z odvetnikom, kot se je to zgodilo Andreji Pader, ki se je morala nevešča prava pred sodniki zagovarjati kar sama."

Je mar država pri najranljivejših znova naletela na gluha ušesa? Delimo prispevek naprej, da staršem slepih in slabovidnih otrok pomagamo do pravice!
1
Sara Kovač
Pred 22 tedni
Odstavit Ministrico, da ne bo predolgo razmišljala. Kopačevo pa itak še preden je nastopila mandat. SRAMOTA .
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVIDEO: Žena ga je zapustila! To je posnetek, s katerim se ji je kruto maščevalVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Na Hrvaškem nedaleč od obale posneli belega morskega psaRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!VIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostMichelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Kako pravilno stepemo smetano? Kuhar pravi, da celo življenje to počnemo narobeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaMed vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVoznik na cesti ostal brez besed, vozilo je pred njim zdrsnilo v prepadVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljemVoditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Tako izgleda zapuščena vasica Slapnik, v kateri bodo snemali resničnostni šovMalček nasmejal ves svet! Tako je ukradel pozornost, ko je oče jedel kosiloZvečer sta se kopala v bazenu, nato ju je napadel krokodil