VIDEO: Država okradla slepe otroke, zdaj morajo starši plačati sodne stroške

Že nekaj tednov nazaj je mnoge Slovence znova ujezila nepravičnost naše države. Staršem slepih in slabovidnih otrok so že pred leti odvzeli enega izmed dodatkov, ki bi jim po zakonu moral pripadati.

In kaj se dogaja po tem, ko je zgodba zaokrožila v medijih?

Sodišča se v vseh tožbah staršev odzivajo popolnoma enako in starše slepih otrok v iskanju pravice zavračajo. Namesto, da bi država "ukraden" denar vrnila staršem in njihovim slepim in slabovidnim otrokom, morajo ti plačati še sodne stroške.

Med vsemi starši, ki za svoje otroke iščejo pravico, je tudi Andreja Pader, mama avtističnega in slepega Filipa. Na Facebook strani Filipa se je pojavil video prispevek iz informativne oddaje na TV Slovenija 1, ob njem pa je zapisano, da "sodišča v nekaterih primerih kršijo celo Ustavo in pravico do zastopanja z odvetnikom, kot se je to zgodilo Andreji Pader, ki se je morala nevešča prava pred sodniki zagovarjati kar sama."

Je mar država pri najranljivejših znova naletela na gluha ušesa? Delimo prispevek naprej, da staršem slepih in slabovidnih otrok pomagamo do pravice!
1
Sara Kovač
Pred 1 tednom
Odstavit Ministrico, da ne bo predolgo razmišljala. Kopačevo pa itak še preden je nastopila mandat. SRAMOTA .
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Švedski fotograf obiskal Slovenijo, njegov posnetek ti vzame sapoV zlatarni je hotela prodati prstan. Kar je storil prodajalec, jo je ganilo do solz!VIDEO: Ne boste verjeli, kako je nesrečo zakuhal voznik pri MedvodahVIDEO: Poroka, o kateri govori vsa Slovenija! Nevesta je ženina ganila do solz...Oče zaradi bolezni ni več prepoznal družine, sinova ideja je vse spremenilaVIDEO: To je prizor s snegom iz sosednje Avstrije, ki danes obkroža EvropoDeklica zapela 80 let staro pesem. Ko je odprla usta, so se sodniki takoj obrnili!VIDEO: Med nastopom Modrijanov možje s trebuhi do solz nasmejali SlovenceVIDEO: To je izjemen posnetek, ki ga je za Luko Dončića pripravil Real MadridVIDEO: Na kamero posneli izjemen prizor, tako se je v Švici sprožil snežni plazVIDEO: Moški brez razloga brcnil psa, nato je takoj dobil božjo kazenPsa sta na polju zaslišala kmeta. Kar so posneli na kamero, te nasmeje do solz!VIDEO: Legendarni Dirk Nowitzki navijače Luke Dončića nagovoril v slovenščiniNaveličana je bila svojih tankih las, po preobrazbi je bila druga osebaKazahstanski pevec šokiral svet s svojim glasom, njegovo petje ti vzame sapoVIDEO: Ne boste verjeli, koliko snega je Avstrijcu ostalo na avtomobiluRekel jim je, naj ne parkirajo pred stavbo. Ker niso poslušali, je sledila lekcija!ŠOK: Sredi gozda naleteli na privezanega kužka, življenje so mu rešili kolesarjiVIDEO: Vili Resnik se vrača v glasbo, to je njegova nova pesem "Diham zate"Na ulici so posneli dedka s kužkom, s svojo predanostjo sta obkrožila svet4-letna deklica na oder talentov stopila s psom, nastop je prevzel sodnikeV trgovini je ukradel pivo, nato ga je čez nekaj sekund tepla karmaKdaj ste bili nazadnje srečni? To je posnetek, ki je svetu dal misliti...Najstnika sta stopila na oder, petje dekleta je prevzelo še njenega prijateljaBalerina je pokazala svoj ples. Poglej si preobrat, ki je sledil ob koncu!