VIDEO: Favoriti za zmago na Evroviziji: Iz tekmovanja diskvalificirali Nizozemsko!

Danes je na sporedu finalni večer izbora za pesem Evrovizije v švedskem Malmöju, kjer se bo predstavila tudi naša pevka Raiven s pesmijo "Veronika".

Med favoriti za zmago so Hrvaška, Izrael in Švica, zaradi incidenta pa so organizatorji tekmovanja diskvalificirali Nizozemsko.

Naša predstavnica bo med dvema velikima favoritoma nastopila kot 22. po vrsti - pred njo se bo predstavil Nemo iz Švice, za njo pa sledi nastop Hrvata Baby Lasagne. Po ocenah strokovnjakov naši pevki Raiven to daje več možnosti za boljši rezultat, saj bo tako bolj opažena.


Eurovision Song Contest, YouTube
Vodstvo tekmovanja je danes diskvalificiralo nizozemskega predstavnika Joosta Kleina, razlog za izključitev pa je preiskava zaradi prijave neprimernega obnašanja. Po neuradnih podatkih naj bi bil najprej vpleten v incident v povezavi z izraelsko delegacijo, na koncu pa naj bi grozil eni od producentk, ki je zadolžena za televizijski prenos tekmovanja. Mnogi ob tem pozivajo k bojkotu Evrovizije.

Nizozemski predstavnik s pesmijo "Europapa":


Največ možnosti za zmago stavnice pripisujejo hrvaškemu pevcu Baby Lasagni, ki bo svojo državo zastopal s pesmijo "Rim Tim Tagi Dim". Napovedujejo mu kar 43% možnosti za zmago. Na drugem mestu je Izraelka Eden Golan s pesmijo "Hurricane", ki ji pripisujejo 22% možnosti za zmago, tretji je Švicar Nemo s pesmijo "The Code" (14% možnosti). Kdo bo postal zmagovalec tekomvanja za pesem Evrovizije 2024?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeDružina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceDokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Tanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!VIDEO: Tanja Žagar navdušila s plesnim nastopom: Posnetek, ki obkroža Slovenijo!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Izjemen prizor iz Kočevskega gozda: Posneli so spomladansko prebujanje živali!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Ansambel Stil nasmejal z novo pesmijo: Z njimi je zapel Hitmacher z Balkana!Slovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!Dron posnetek čudovite Soteske VintgarTuristko na plaži napadel bik