VIDEO: Grozljiv posnetek, ko je streslo Zagreb: Takega potresa ne pomnijo!

Danes je ob 6:24 zjutraj Zagreb in okolico stresel močan potres z magnitudo 5,3, ki sta mu sledila še dva močnejša popotresna sunka. Prvi je imel magnitudo 5,0, drugi pa magnitudo 3,7.

Materialna škoda je predvsem v starem mestnem jedru Zagreba precejšnja, splet pa so objavili video posnetki med in po potresu. Gre za najhujši potres v zadnjih 140 letih, je za medije dejal hrvaški premier Andrej Plenković.

Potres z epicentrom severno od Zagreba je bil tako močan, da smo tresenje tal občutili tudi številni Slovenci. V hrvaški prestolnici vladajo izredne razmere, številni ljudje so se zatekli na ulice. Pristojni medtem svarijo, naj upoštevajo varnostno razdaljo, saj tudi tam veljajo posebni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.

Hrvat posnel prizor, ko je začelo tresti tla:
Gmotna škoda je ogromna:
Po zadnjih uradnih podatkih je hudo poškodovan tudi 15-letnik, najmanj ena hiša se je porušila. Več ljudi naj bi bilo še vedno ujetih v ruševinah, na pomoč pa je priskočila zagrebška civilna zaščitna in vojska.


Poškodovana je tudi zagrebška katedrala, na kateri se je podrl vrh enega od zvonikov. Škodo je domačin posnel iz zraka s pomočjo drona!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kanadčan od blizu posnel luno: Je na kamero ujel nezemljane?Nenavaden gost na avtocesti: Posnetek je uspešnica na spletu!Zmago Jelinčič brez dlake na jeziku: To je povedal o koronavirusu!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoLisica ji je med snemanjem ukradla mobilni telefon: Posnetek ti bo polepšal dan!Na smučišču je v snegu našel žensko: Tako ji je rešil življenje!Pred domom v Trzinu ganili starejše: Tako sta zapela Alenka Gotar in njen mož!Dramatičen posnetek v zraku: Pri hitrosti 320 km/h je treščil v drugega padalca!Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Romi izkoristili odprta vrata v Krškem: Njihovo krajo so posneli na kamero!Tilen Artač v parodiji zapel kot Avseniki: Tako izgleda življenje v bloku!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Beluga kit prvič v življenju videl pingvinaSlovenec zapel ljudsko uspešnico: Njegov nastop je pravi balzam za dušo!Posnetek meteorja pri Ajdovščini: Videti ga je bilo pri belem dnevu!Izbral je napačen dan za oranžno majico: Policisti so ga pretepli po krivem!Kvatropirci zapeli svojo pesem iz karantene: Njihovo petje te bo navdušilo!Mladiček pritlikavega povodnega konja pokazal, kako se potapljaOče in hčerka zapela pesem "True Colors": Njun nastop je poezija za dušo!