VIDEO: Grozljiv posnetek, ko je streslo Zagreb: Takega potresa ne pomnijo!

Danes je ob 6:24 zjutraj Zagreb in okolico stresel močan potres z magnitudo 5,3, ki sta mu sledila še dva močnejša popotresna sunka. Prvi je imel magnitudo 5,0, drugi pa magnitudo 3,7.

Materialna škoda je predvsem v starem mestnem jedru Zagreba precejšnja, splet pa so objavili video posnetki med in po potresu. Gre za najhujši potres v zadnjih 140 letih, je za medije dejal hrvaški premier Andrej Plenković.

Potres z epicentrom severno od Zagreba je bil tako močan, da smo tresenje tal občutili tudi številni Slovenci. V hrvaški prestolnici vladajo izredne razmere, številni ljudje so se zatekli na ulice. Pristojni medtem svarijo, naj upoštevajo varnostno razdaljo, saj tudi tam veljajo posebni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa.

Hrvat posnel prizor, ko je začelo tresti tla:
Gmotna škoda je ogromna:
Po zadnjih uradnih podatkih je hudo poškodovan tudi 15-letnik, najmanj ena hiša se je porušila. Več ljudi naj bi bilo še vedno ujetih v ruševinah, na pomoč pa je priskočila zagrebška civilna zaščitna in vojska.


Poškodovana je tudi zagrebška katedrala, na kateri se je podrl vrh enega od zvonikov. Škodo je domačin posnel iz zraka s pomočjo drona!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoJelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!Luka Basi navdušil oboževalce: Tako je svoje pesmi prepeval v Sloveniji!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!VIDEO: Kaos na slovenski obali: Takšna gneča je bila čez vikend v Portorožu!SMEH: Kako sta Anja Ramšak in Robert Roškar preživela 24 ur vklenjena v lisiceMucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!