VIDEO: Grozljivi prizori iz Srbije in BiH: Klestila toča s premerom 7 centimetrov!

Včeraj so se po vročinskem valu na osrednjem Balkanu razvila močna neurja s točo, ki je predvsem v BiH in v Srbiji povzročila veliko gmotno škodo.

Toča je v premer merila 7 centimetrov, uničene so številne strehe, avtomobili in pridelek. Kakšni grozljivki so bili včeraj priča na Balkanu, pričajo mnogi posnetki.

Razvoj neviht s točo se je začel nad BiH, nato so se neurja pomaknila proti Srbiji. Tudi danes meteorologi napovedujejo možnost hujših neviht, za devet regij v BiH je izdana največja stopnja opozorila.


Loznica Grad, Facebook
Največ škode so neurja s točo v BiH povzročile na območju Banjaluke, Doboja, Hrvaćanov in Tuzle. Tam je padala toča v velikosti kokošjih jajc, prizadeti prebivalci pa poročajo o veliki škodi na vozilih in kmetijskih pridelkih.

Ledene krogle v naselju Živinice:


Vas Brijesnica Velika v BiH:



Podobnim prizorom smo bili v preteklosti priča tudi v Sloveniji. Leta 2008 je kot jajce debela toča povzročila veliko gmotno škodo na severovzhodu Slovenije, uničujoči toči smo bili priča tudi leta 2000.
Razvoj hudih neviht na Balkanu:


O veliki gmotni škodi poročajo tudi iz Srbije, kjer je na zahodu klestila toča s premerom 7 centimetrov. Splet je obkrožil video posnetek iz kraja Osečina na zahodu države, pri katerem lahko spremljamo veliko gmotno škodo po silovitem neurju. Nekatera vozila so bila tako poškodovana, da niso bila več vozna, lokalni prebivalci pa pravijo, da česa podobnega še nikoli v življenju niso doživeli.

Prizadeto naselje Osečina v Srbiji:

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje