VIDEO: Grozljivka na Tajvanu: Posneli trenutek, ko je mesto stresel močan potres!

V zgodnih jutranjih urah je Tajvan prizadel močan potres, ki je dosegel magnitudo 7,4. Gre za najmočnejši potres na Tajvanu v zadnjih 25 letih.

Po zadnjih podatkih lokalnih oblasti je življenje izgubilo najmanj 9 ljudi, številne stavbe so porušene. Iskanje preživelih še vedno poteka.

Epicenter potresa je bil v globini 34,8 kilometra pod morjem, komaj 18 kilometrov stran od mesta Hualien na vzhodu Tajvana. V omenjenem mestu se je porušilo več stavb, več ljudi je še vedno ujetih pod ruševinami.


YouTube
Poleg najmanj 9 smrtnih žrtev poročajo o več kot 800 poškodovanih ljudi, številke pa bodo po vsej verjetnosti tekom dneva še krepko narasle. Vse smrtne žrtve so zabeležili v okrožju Hualian, ki ga je potres na Tajskem najbolj prizadel. Zaradi močnega tresenja tal se je v okolici mesta sprožilo tudi več zemeljskih plazov. Po potresu so oblasti na Tajvanu, Japonskem in Filipinih izdale oblasti pred cunamijem, a so nato opozorilo preklicali.

Kamera posnela trenutek ob potresu:


Zemeljski plaz po potresu:


Domačini so sicer navajeni na tresenje tal - leta 1999 je Tajvan stresel močan potres z magnitudo 7,6 in zahteval več kot 2400 življenj. Oblasti prebivalce in turiste opozarjajo, da nevarnosti še ni konec, saj bo v prihodnjih dneh po vsej verjetnosti prišlo še do več močnejših popotresnih sunkov.

Grozljivi prizori s Tajvana:

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Pa kaj si ti ja malo nor, če bi meni moj hi-fi sistem tako raztreščilo...(!)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen