VIDEO: Helena Čampa po zaslugi dobrih Slovencev obdržala svoj dom

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, se lahko danes veseli, saj ji je uspelo obdržati hišo, ki je zaradi dolgov bivšega moža pristala na dražbi. Ob prihodu na dražbo v Murski Soboti je namreč ugotovila, da je varščino za hišo vplačala edina.

Na pomoč so Heleni priskočili številni Slovenci, visok znesek pa so zanjo zbrali tudi pri PGD Log skupaj s številnimi drugimi gasilci.

"Izklicna cena znaša 66.703,50 evra. Zdaj pa ste na vrsti vi, da poveste, ali pristopite k dražbi in po kakšni ceni," je na dražbi dejal izvršitelj, Helena Čampa pa je kot edina dražiteljica napovedala nakup za omenjeno ceno.

Izvršitelj ji je zatem sporočil veselo novico: "Drugih dražiteljev ni. Ugotavljam, da je vaša ponudba sprejeta. Kupili ste predmet razpisane dražbe. Čestitam!"


Foto: Dejan Javornik

Helena Čampa je s svojo zgodbo znova združila številne Slovence, zanjo pa so v stiski uspeli nabrati 70.000 evrov.

Za tričlansko družino so denar zbirali pri Slovenskih novicah, na pomoč pa so priskočile tudi mnoge televizijske postaje ter gasilci iz vse države, ki so se odzvali klicu na pomoč iz PGD Log. Helenin 17-letni sin Nik namreč potrebuje 24-urno oskrbo, saj je zaradi možganskih poškodb invalid in epileptik. Ker prihodkov ni imela, ji je grozilo, da bo ostala brez doma.


Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiVIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s svilo