VIDEO: Helena Čampa po zaslugi dobrih Slovencev obdržala svoj dom

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, se lahko danes veseli, saj ji je uspelo obdržati hišo, ki je zaradi dolgov bivšega moža pristala na dražbi. Ob prihodu na dražbo v Murski Soboti je namreč ugotovila, da je varščino za hišo vplačala edina.

Na pomoč so Heleni priskočili številni Slovenci, visok znesek pa so zanjo zbrali tudi pri PGD Log skupaj s številnimi drugimi gasilci.

"Izklicna cena znaša 66.703,50 evra. Zdaj pa ste na vrsti vi, da poveste, ali pristopite k dražbi in po kakšni ceni," je na dražbi dejal izvršitelj, Helena Čampa pa je kot edina dražiteljica napovedala nakup za omenjeno ceno.

Izvršitelj ji je zatem sporočil veselo novico: "Drugih dražiteljev ni. Ugotavljam, da je vaša ponudba sprejeta. Kupili ste predmet razpisane dražbe. Čestitam!"


Foto: Dejan Javornik

Helena Čampa je s svojo zgodbo znova združila številne Slovence, zanjo pa so v stiski uspeli nabrati 70.000 evrov.

Za tričlansko družino so denar zbirali pri Slovenskih novicah, na pomoč pa so priskočile tudi mnoge televizijske postaje ter gasilci iz vse države, ki so se odzvali klicu na pomoč iz PGD Log. Helenin 17-letni sin Nik namreč potrebuje 24-urno oskrbo, saj je zaradi možganskih poškodb invalid in epileptik. Ker prihodkov ni imela, ji je grozilo, da bo ostala brez doma.


Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zadnji nastop Elvisa, ki ga je videlo le malo ljudi: Prisluhnite, kako je zapel!VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Ste videli, kako je Rosvita Pesek opravila z nasprotnikom Magne?VIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofe78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...VIDEO: Vid Valič pokazal babico in dedka! Njun pogovor bo nasmejal tudi tebe...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaMedicinske sestre umirajoči materi izpolnile zadnjo željo, solza ni manjkaloOče ji je iz vojske poslal medvedka. To se je zgodilo, ko mu je stisnila roko!Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoVIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...VIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiUmrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!Moški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekVIDEO: Tako je osmešil Poljaka, ki je kolono vozil prehiteval po nasprotnem pasuDron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: Pred hišo mu je ukradla paket, nato ji je lastnik dal lekcijoZa vedno se je poslovila pevka skupine Agropop, legendarna ŠerbiVIDEO: To je posebno darilo, ki je Deželaka za rojstni dan spravilo v jok!