VIDEO: Helena Čampa po zaslugi dobrih Slovencev obdržala svoj dom

Helena Čampa, samohranilka z dvema otrokoma, se lahko danes veseli, saj ji je uspelo obdržati hišo, ki je zaradi dolgov bivšega moža pristala na dražbi. Ob prihodu na dražbo v Murski Soboti je namreč ugotovila, da je varščino za hišo vplačala edina.

Na pomoč so Heleni priskočili številni Slovenci, visok znesek pa so zanjo zbrali tudi pri PGD Log skupaj s številnimi drugimi gasilci.

"Izklicna cena znaša 66.703,50 evra. Zdaj pa ste na vrsti vi, da poveste, ali pristopite k dražbi in po kakšni ceni," je na dražbi dejal izvršitelj, Helena Čampa pa je kot edina dražiteljica napovedala nakup za omenjeno ceno.

Izvršitelj ji je zatem sporočil veselo novico: "Drugih dražiteljev ni. Ugotavljam, da je vaša ponudba sprejeta. Kupili ste predmet razpisane dražbe. Čestitam!"


Foto: Dejan Javornik

Helena Čampa je s svojo zgodbo znova združila številne Slovence, zanjo pa so v stiski uspeli nabrati 70.000 evrov.

Za tričlansko družino so denar zbirali pri Slovenskih novicah, na pomoč pa so priskočile tudi mnoge televizijske postaje ter gasilci iz vse države, ki so se odzvali klicu na pomoč iz PGD Log. Helenin 17-letni sin Nik namreč potrebuje 24-urno oskrbo, saj je zaradi možganskih poškodb invalid in epileptik. Ker prihodkov ni imela, ji je grozilo, da bo ostala brez doma.


Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: 2-letni sin pevca Modrijanov navdušil: Pokazal je, kako igra na harmoniko!VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"Đoković navdušil po zmagi: Ob srečanju z vojvodinjo Kate storil nekaj, kar drugi nisoVIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiVIDEO: Šok med Tour de France: "Norec" je glavnino preskočil s kolesom!Slovenec sedem mesecev po krivem zaprt v Italiji: Njegova izpoved je grozljiva!SMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetVIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Med vožnjo mu je pokazal sredinca, nato je takoj dobil lekcijoGrozljiva nesreča v zabaviščnem parku, nihalo se je prelomilo na polKuža ganil svet: Že 18 mesecev čaka na mestu, kjer je umrl njegov lastnik!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!95-letni vojni veteran obkrožil splet: Tako je pokazal dečku, kako biti pogumen!Sprehodil se je do medvedke z mladički, ob odzivu mu je srce padlo v hlačeSlovenski ansambel navdušil z novo skladbo, vroča pevka je prevzela mnogeSMEH: Voditeljico Radia 1 obiskal Brane iz Ljubljane! To je povedal pred kameroVIDEO: Jan Oblak dečka ganil do solz! Poglejte si, kako ga je navdušil