VIDEO: Huda ura pri sosedih: Deroča voda odnašala vozila, jutri hudo tudi pri nas!

Splet je obkrožil video posnetek posledic včerajšnjega neurja, ki je divjalo v Gradcu v sosednji Avstriji.

Zaradi močnega deževja je tam prišlo do hudourniških poplav, številne ulice pa so se spremenile v deroče reke, ki so s seboj odnašale celo avtomobile. Danes iz Avstrije poročajo o novem tornadu.

Nedaleč stran od Gradca se je včeraj pri kraju Übelbach sprožil tudi zemeljski plaz, ki je zasul del tamkajšnje avtoceste. V jutranjih urah sta bila oba prometna pasova zaprta za promet.


Lubuscy Łowcy Burz, Facebook
"V zadnjih dneh je Avstrija v primežu močnih neurij. Tudi danes se bodo proti večeru pojavljale nevihte s točo, ki se bodo pomikale vzhodno proti Madžarski. Jutri pa lahko pričakujemo tovrstne dogodke tudi pri nas, saj bomo na meji med toplo in hladno zračno maso. Glede na vse parametre lahko jutri povsod po državi nastajajo nevihte z debelo točo, kot smo jo beležili v petek," so ob eni izmed objav opozorili na Facebook strani Neurje.si. Pri Agenciji Republike Slovenije za okolje ARSO so za jutri prižgali rumen alarm za celotno Slovenijo.

Pravkar o vremenski ujmi poročajo tudi iz občine Grosspetersdorf v Avstriji, ko se je danes okoli 19. ure zvečer razvil nov tornado. Na spletu je pristal video posnetek tornada, o večji gmotni škodi ne poročajo.


Včeraj je bilo najhuje prav v središču kraja Übelbach, kjer je deroča voda odnesla nekaj vozil, gasilci pa so morali rešiti več ljudi. Do hudourniških poplav je prišlo po tem, ko je zaradi nalivov močno narasel eden od pritokov reke Mure. Takšnih razmer domačini ne pomnijo - poplavilo je praktično celotno občino, do središča mesta pa je bilo mogoče priti zgolj s čolnom. Številni ljudje so ob hitrem naraščanju reke ostali ujeti v vozilih, življenje so jim rešili domačini. Poglejte si grozljiv prizor, ki so ga med včerajšnjem neurjem posneli v bližini Gradca.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!