VIDEO: Italijani udarili mimo, v promocijskem posnetku prikazali Slovenijo

Italijansko ministrstvo za turizem se te dni sooča z obtožbami italijanske in slovenske javnosti, saj so za predstavitveni posnetek svoje dežele uporabili kar prizore iz Slovenije.

V promocijskem posnetku so v enem izmed kadrov prikazali prizor s Krasa, ko je skupina ljudi pila slovensko vino Čotar.

Za kampanjo "Open to Meraviglia" (Odprti za čudeže) so pripravili video posnetek, ki ga je ustvarila agencija Armando Testa. S posnetkom nagovarjajo turiste po vsem svetu, del posnetka pa na 27. sekundi prikazuje družbo, ki na terasi pred hišo uživa v kapljici rujnega. Prizor, ki naj bi predstavljal tipično dogajanje na italijanskem podeželju, je bil v resnici posnet v Sloveniji.


Ministero del Turismo, YouTube
Napako agencije je prvi izpostavil tržaški producent in režiser Massimiliano Milic - agencija naj bi video posnetek s slovenskega Krasa našla kar na platformi Artfrig, nato so ga uporabili v promocijskem posnetku za Italijo.

Italijansko ministrstvo za turizem je za kampanjo odštelo kar devet milijonov evrov.

Neprimerne poteze pa se veselijo na slovenski kmetiji Čotar, saj so na račun promocijskega posnetka iz Italije dobili dodatno promocijo. Poglejte si, kakšen posnetek je pripravila italijanska agencija za promocijo svoje države.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Bosanec pri zdravniku na Jesenicah: Posnetek, ki je nasmejal Balkan!VIDEO: Slovenska klapa ganila z nastopom: Njihova nova pesem obkroža državo!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Robert Golob: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!Slovenski pevci priredili uspešnico "Tista bela roža", njihov nastop navdušujeŽenina in nevesto ganili do solz: Takšno presenečenje so pevci pripravili v cerkvi!Družina iz Slovenije, ki se je preselila v pol manjšo hišo: Notranjost te bo prevzela!VIDEO: Gadi v živo zapeli svojo uspešnico: Njihov nastop je navdušil Slovence!VIDEO: Strašljiv prizor sredi gozda: Jezna mama medvedka napadla vozilo!VIDEO: Italijan na Krasu prenovil porušeno župnišče, da bi ohranil kulturno dediščinoVIDEO: Prebivalce v Gradcu prestrašil tornado: Takšne prizore so posneli danes!VIDEO: Posnetek z naše avtoceste: Avtobus zaprl pot reševalnemu vozilu!Izgubljeno psičko našli 400 kilometrov stran: Srečanje z lastniki gane do solz!VIDEO: Presenečenje za otroke iz Ajdovščine: Pilot letala jim je polepšal dan!VIDEO: Slovenska parodija na Evrovizijo: Zapeli so pesem, ki je doza smeha!Vnukinja legendarnega Slavka Avsenika zapela novo pesem, navdušila je oboževalceTanja Žagar objavila čudovit posnetek nastopa: Zapela je svojo veliko uspešnico!Slovenski ansambel nastopil s tremi pevci: Čudovit nastop, ki prevzame!Grozljivka za voznico tovornjaka: Posnetek, ko je obvisela z mostu nad reko!Poskočni predstavili novo pesem o vroči mami: Nasmejali so svoje oboževalce!Ženski pevski zbor zapel "Pastirče mlado": Njihov nastop je navdušil številne Slovence!Prenova vrstne hiše v Sloveniji: Končni rezultat je osvojil številne nagrade!Dokaz, kako pametne so vrane: Zagorela je slama, ptice so pogasile ogenj!Nebo nad Portugalsko razsvetlil del kometa: Takšnega prizora še niste videli!Voznik šolskega avtobusa nalašč zaviralSlovenska zakonca poskrbela za smeh: Pokazala sta, kako uporabiti ostanke hrane!