VIDEO: Italijani udarili mimo, v promocijskem posnetku prikazali Slovenijo

Italijansko ministrstvo za turizem se te dni sooča z obtožbami italijanske in slovenske javnosti, saj so za predstavitveni posnetek svoje dežele uporabili kar prizore iz Slovenije.

V promocijskem posnetku so v enem izmed kadrov prikazali prizor s Krasa, ko je skupina ljudi pila slovensko vino Čotar.

Za kampanjo "Open to Meraviglia" (Odprti za čudeže) so pripravili video posnetek, ki ga je ustvarila agencija Armando Testa. S posnetkom nagovarjajo turiste po vsem svetu, del posnetka pa na 27. sekundi prikazuje družbo, ki na terasi pred hišo uživa v kapljici rujnega. Prizor, ki naj bi predstavljal tipično dogajanje na italijanskem podeželju, je bil v resnici posnet v Sloveniji.


Ministero del Turismo, YouTube
Napako agencije je prvi izpostavil tržaški producent in režiser Massimiliano Milic - agencija naj bi video posnetek s slovenskega Krasa našla kar na platformi Artfrig, nato so ga uporabili v promocijskem posnetku za Italijo.

Italijansko ministrstvo za turizem je za kampanjo odštelo kar devet milijonov evrov.

Neprimerne poteze pa se veselijo na slovenski kmetiji Čotar, saj so na račun promocijskega posnetka iz Italije dobili dodatno promocijo. Poglejte si, kakšen posnetek je pripravila italijanska agencija za promocijo svoje države.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Deželaku na poti pomagal 99-letni Franc, skupaj sta gonila kvadrocikelVIDEO: Deželaku družbo delal 22-letni Anže, ki je na kvadrociklu igral harmonikoVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Slovenca nasmejala s posnetkom: Tako je mož potolažil svojo ženo!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!Družino med sprehodom presenetila grizli medvedka z mladičkomaVIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!Tovornjakar nasmejal s posnetkom, ko so ga na avtocesti kaznovali policistiVIDEO: Deželaku je uspelo, na kvadrociklu je premagal peklenski klanecKamera posnela trenutek, ko je oče pred utopitvijo rešil sinaPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Jože Potrebuješ pokazal postopek, kako doma izdelujejo bezgov sokLuka Basi in Deželak zapela skupaj: Pevski talent sta pokazala na kvadrociklu!Mali slonček, ki je komaj shodil, se požene proti turistomRebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZakonske težave dveh upokojencev: Parodija na stvari, ki so prepovedane!Tetover malčku izdelal ponarejeno tetovažo, posnetek ima 2 milijona ogledovSlovenska parodija na novo tehnologijo: Posnetek je doza smeha!Prenavljali so cesto, Slovenec se je ob zapori peljal kar čez travnik