VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...

Poklicni gasilci širom države so z začetkom letošnjega leta začeli prejemati višje plače. Vsi gasilci, z izjemo gasilcev iz Ajdovščine.

Vodstvo GRC Ajdovščina je namreč izvedlo novo sistemizacijo delovnih mest in gasilcem namesto višjih plač ponudilo nove pogodbe.

Na pogodbah pa za mnoge gasilce šok - nižje vrednoteno delovno mesto in nižje plače. Vse z argumentom, da so posamezne enote premajhne.

V ajdovski poklicni enoti imajo 14 gasilcev, ki si delo organizirajo v štirih izmenah. Izmena je sestavljena iz vodje izmene, vodje skupine in enega poklicnega gasilca. A po mnenju ajdovske občine sta vodja izmene in vodja skupine preveč za izmeno treh gasilcev.

Občina bo tako na račun gasilcev in njihovega požrtvovalnega dela mesečno privarčevala okoli 1.000 evrov.

Župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin je pred kratkim za Dnevnik dejal, da novo sistemizacijo podpira, krajanom pa je zagotovil, da se bo občina v primeru nepodpisanih novih pogodb iz strani gasilcev organizirala drugače. Kot skrajno možnost je omenil celo zagotavljanje požarne varnosti s prostovoljnimi gasilci. Na klic novinarjev se je sicer odzval, se pa z njimi ne želi srečati pred lokalnimi volitvami.

Ajdovski gasilci so izmed vseh gasilcev daleč najbolj obremenjeni v državi - v zadnjih petih letih so šli na teren več kot 1.600-krat. Obenem pokrivajo zelo veliko območje, ki je velikokrat na udaru zaradi burje, poplav in požarov.


Delimo prispevek naprej, da tako podpremo ajdovske gasilce v boju do pravičnih plač za delo, ki ga opravljajo!

Prav o ajdovskih gasilcih so pred leti posneli tudi izjemen video posnetek, v katerem so prikazali njihovo požrtvovalno delo. Ob ogledu se je mnogim Slovencem naježila koža, video posnetek pa je takoj obkrožil državo.

0
Samo Bohak
Pred 1 mesecem
PONOSNI SMO NA VAS GASILCI! PONOSNI
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski poslanec brez dlake na jeziku, njegov govor obkroža SlovenijoVIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuPet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...VIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...Simon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoVIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!SMEH: Kamere posnele ruske specialce med akcijo! Nič jim ni šlo po načrtih...VIDEO: Zala in Gašper imata pred finalnim nastopom posebno sporočilo