VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...

Poklicni gasilci širom države so z začetkom letošnjega leta začeli prejemati višje plače. Vsi gasilci, z izjemo gasilcev iz Ajdovščine.

Vodstvo GRC Ajdovščina je namreč izvedlo novo sistemizacijo delovnih mest in gasilcem namesto višjih plač ponudilo nove pogodbe.

Na pogodbah pa za mnoge gasilce šok - nižje vrednoteno delovno mesto in nižje plače. Vse z argumentom, da so posamezne enote premajhne.

V ajdovski poklicni enoti imajo 14 gasilcev, ki si delo organizirajo v štirih izmenah. Izmena je sestavljena iz vodje izmene, vodje skupine in enega poklicnega gasilca. A po mnenju ajdovske občine sta vodja izmene in vodja skupine preveč za izmeno treh gasilcev.

Občina bo tako na račun gasilcev in njihovega požrtvovalnega dela mesečno privarčevala okoli 1.000 evrov.

Župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin je pred kratkim za Dnevnik dejal, da novo sistemizacijo podpira, krajanom pa je zagotovil, da se bo občina v primeru nepodpisanih novih pogodb iz strani gasilcev organizirala drugače. Kot skrajno možnost je omenil celo zagotavljanje požarne varnosti s prostovoljnimi gasilci. Na klic novinarjev se je sicer odzval, se pa z njimi ne želi srečati pred lokalnimi volitvami.

Ajdovski gasilci so izmed vseh gasilcev daleč najbolj obremenjeni v državi - v zadnjih petih letih so šli na teren več kot 1.600-krat. Obenem pokrivajo zelo veliko območje, ki je velikokrat na udaru zaradi burje, poplav in požarov.


Delimo prispevek naprej, da tako podpremo ajdovske gasilce v boju do pravičnih plač za delo, ki ga opravljajo!

Prav o ajdovskih gasilcih so pred leti posneli tudi izjemen video posnetek, v katerem so prikazali njihovo požrtvovalno delo. Ob ogledu se je mnogim Slovencem naježila koža, video posnetek pa je takoj obkrožil državo.

0
Samo Bohak
Pred 19 tedni
PONOSNI SMO NA VAS GASILCI! PONOSNI
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofeVIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaGluhe deklice zapele pesem Eda Sheerana, njihov nastop je sodnike ganil do solzVIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...VIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoSMEH: Žena je rodila šestega otroka! To je bila reakcija očeta med porodom...Umrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiMoški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!VIDEO: Lea Sirk po škandalu na EMI 2019: "Zdaj bi me v eni noči spljuvali..."SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekDeček je rekel, da poje kot Johnny Cash! Ko je začel peti, je obnorel občinstvo...Dron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: 14-mesečni malček, ki smuča kot profesionalecVIDEO: Luka Dončić kršil protokol NBA, da bi navdušil slovenske navijačeVIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?