VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...

Poklicni gasilci širom države so z začetkom letošnjega leta začeli prejemati višje plače. Vsi gasilci, z izjemo gasilcev iz Ajdovščine.

Vodstvo GRC Ajdovščina je namreč izvedlo novo sistemizacijo delovnih mest in gasilcem namesto višjih plač ponudilo nove pogodbe.

Na pogodbah pa za mnoge gasilce šok - nižje vrednoteno delovno mesto in nižje plače. Vse z argumentom, da so posamezne enote premajhne.

V ajdovski poklicni enoti imajo 14 gasilcev, ki si delo organizirajo v štirih izmenah. Izmena je sestavljena iz vodje izmene, vodje skupine in enega poklicnega gasilca. A po mnenju ajdovske občine sta vodja izmene in vodja skupine preveč za izmeno treh gasilcev.

Občina bo tako na račun gasilcev in njihovega požrtvovalnega dela mesečno privarčevala okoli 1.000 evrov.

Župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin je pred kratkim za Dnevnik dejal, da novo sistemizacijo podpira, krajanom pa je zagotovil, da se bo občina v primeru nepodpisanih novih pogodb iz strani gasilcev organizirala drugače. Kot skrajno možnost je omenil celo zagotavljanje požarne varnosti s prostovoljnimi gasilci. Na klic novinarjev se je sicer odzval, se pa z njimi ne želi srečati pred lokalnimi volitvami.

Ajdovski gasilci so izmed vseh gasilcev daleč najbolj obremenjeni v državi - v zadnjih petih letih so šli na teren več kot 1.600-krat. Obenem pokrivajo zelo veliko območje, ki je velikokrat na udaru zaradi burje, poplav in požarov.


Delimo prispevek naprej, da tako podpremo ajdovske gasilce v boju do pravičnih plač za delo, ki ga opravljajo!

Prav o ajdovskih gasilcih so pred leti posneli tudi izjemen video posnetek, v katerem so prikazali njihovo požrtvovalno delo. Ob ogledu se je mnogim Slovencem naježila koža, video posnetek pa je takoj obkrožil državo.

0
Samo Bohak
Pred 6 dnevi
PONOSNI SMO NA VAS GASILCI! PONOSNI
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...VIDEO: Prizor z Nizozemske obkroža svet! Tako s traktorji prevažajo bale sena...SMEH: To je reakcija Slovenca, ko je pihnil v drvo! Ni mogel verjeti, da deluje...VIDEO: Denis, Miha in Anja obiskali mamico Jano Morelj, tako izgleda po poroduVIDEO: To je hiša v bližini Ljubljane, ki je z notranjostjo prevzela SlovenceVIDEO: Lina Kuduzović predstavila novo pesem! Poglejte si, kako izgleda danes...Sršen je pred kamero napadel miško, ob posnetku ti zastane dihVIDEO: Šok za mariborske reševalce, to je pred njimi počel slovenski voznikDojenčica je govorila s svojo mamo, njen pogovor je nasmejal ves internetNa odprtem morju trčili dve tovorni ladji, internet se čudi nesrečiMariborčanka pri mesarju kupila meso! Ko je doma zarezala vanj, je sledil šok...VIDEO: Dončić znova na noge dvignil Ameriko! Tako je na tekmi blestel včeraj...VIDEO: Slovenca navdušila z igranjem kitare in violine, posnetek je prava poezijaMoški iz Indije svet navdušil s parkiranjem! Tako izgleda njegova garaža...VIDEO: V Kopru so že prižgali novoletne lučke. Poglejte si, kako izgledajo...Proti ženski je hodila srna. Na kamero je posnela prizor, ki ga ne bo pozabila!VIDEO: Na talentu zapel pesem Ota Pestnerja, za svoj nastop je prejel zlati gumbNa nebu je posnela "božjo podobo", video posnetek se na spletu širi kot požarVoznik tovornjaka poizkusil srečo po gorski poti, nato je plačal cenoVIDEO: Je to najbolj grozljiva prometna nesreča? Vozniki so se znašli v peklu...Fanta s cerebralno paralizo Nike ganil do solz, po maratonu je padel na kolenaVIDEO: Čuki skupaj s Kvatropirci obkrožajo Slovenijo z novo pesmijo! Bo to uspešnica?Kuža je takoj obžaloval, da je pobegnil od doma! To je storil pred vhodom v hišoVIDEO: Hrvaški politik s svojim govorom obkrožil državo! Jim je povedal prav?Pevec skupine Foo Fighters na oder povabil 10-letnega fanta, zaigral je pesem Metallice