VIDEO: Je to Slovenija? To je šok, ki so ga doživeli gasilci iz Ajdovščine...

Poklicni gasilci širom države so z začetkom letošnjega leta začeli prejemati višje plače. Vsi gasilci, z izjemo gasilcev iz Ajdovščine.

Vodstvo GRC Ajdovščina je namreč izvedlo novo sistemizacijo delovnih mest in gasilcem namesto višjih plač ponudilo nove pogodbe.

Na pogodbah pa za mnoge gasilce šok - nižje vrednoteno delovno mesto in nižje plače. Vse z argumentom, da so posamezne enote premajhne.

V ajdovski poklicni enoti imajo 14 gasilcev, ki si delo organizirajo v štirih izmenah. Izmena je sestavljena iz vodje izmene, vodje skupine in enega poklicnega gasilca. A po mnenju ajdovske občine sta vodja izmene in vodja skupine preveč za izmeno treh gasilcev.

Občina bo tako na račun gasilcev in njihovega požrtvovalnega dela mesečno privarčevala okoli 1.000 evrov.

Župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin je pred kratkim za Dnevnik dejal, da novo sistemizacijo podpira, krajanom pa je zagotovil, da se bo občina v primeru nepodpisanih novih pogodb iz strani gasilcev organizirala drugače. Kot skrajno možnost je omenil celo zagotavljanje požarne varnosti s prostovoljnimi gasilci. Na klic novinarjev se je sicer odzval, se pa z njimi ne želi srečati pred lokalnimi volitvami.

Ajdovski gasilci so izmed vseh gasilcev daleč najbolj obremenjeni v državi - v zadnjih petih letih so šli na teren več kot 1.600-krat. Obenem pokrivajo zelo veliko območje, ki je velikokrat na udaru zaradi burje, poplav in požarov.


Delimo prispevek naprej, da tako podpremo ajdovske gasilce v boju do pravičnih plač za delo, ki ga opravljajo!

Prav o ajdovskih gasilcih so pred leti posneli tudi izjemen video posnetek, v katerem so prikazali njihovo požrtvovalno delo. Ob ogledu se je mnogim Slovencem naježila koža, video posnetek pa je takoj obkrožil državo.

0
Samo Bohak
Pred 9 tedni
PONOSNI SMO NA VAS GASILCI! PONOSNI
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Jože Potrebuješ s solzami v očeh, to so Čuki storili na pogrebu fantkaFant je vsak dan opazoval gasilce! Poglejte si, kaj je storil na božični večer...Slovenec v šoku! To so mu storili policisti, ko je preizkušal nov motor...Božična animacija z ježkom obkroža svet, posnetek bo navdušil tudi tebeVIDEO: To je hiša, v kateri živi Jakov Fak, notranjost bo prevzela tudi tebeVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je Čehinja naredila za nekaj tisoč evrovVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, parkeljni bodo Sloveniji prinesli palicoUčiteljica je sedla Božičku v naročje. Ko je odstranil brado, je doživela šok!Deklica iz Ukrajine šokirala sodnike, njen glas je kot bi poslušal angeleŽenin je v zrak vrgel poročni šopek, reakcija prič je nasmejala svetVIDEO: Luka Dončić z izjemno igro v zadnjih minutah pokopal Houston RocketsVIDEO: Talentiran fant postal zmagovalec šova The Voice, uničil je vso konkurencoVIDEO: Zadnji koncert Oliverja Dragojevića, ob njegovem petju so ljudje jokaliRus je vozniku v križišču dal lekcijo, pregnal ga je na rep koloneKuhinja v šovu Slovenija ima talent? Z žirantko Marjetko je povezan tudi ta finalist...Med vožnjo po Keniji doživela šok, napadli so ju razbojniki z mačetamiS tovornjakom zapeljal v električno napeljavo, nato je eksplodirala pnevmatikaPravico je vzel v svoje roke! Tako se mu je maščeval, ker je prehitel vrstoPosvojena psička ni nikoli pomigala z repkom, nato se je zgodil pravi čudežFant v trgovini vse pustil brez besed, z jodlanjem je navdušil ves svetŽupnik iz Bohinja delil simpatično sporočilo svetega MiklavžaVratar postal senzacija: Najprej je zadel gol, nato ubranil enajstmetrovko...SMEH: To je božična reklama Telekoma, ki je nasmejala mnoge SlovenceVIDEO: V bolnišnici so ji rekli, da je njen otrok mrtev, nato se je zgodil čudežVIDEO: Slovenski novinar v šoku, med vklopom v živo se je znašel med eksplozijami