VIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!

Zaradi prometne nesreče je bila primorska avtocesta med Razdrtim in Postojno več ur zaprta v smeri Ljubljane.

Na omenjenem odseku je prišlo do prometne nesreče, ko je tovornjak prebil ograjo in na nasprotni strani avtoceste trčil v drugo tovorno vozilo.

Tovornemu vozilu, ki ga je proti Kopru vozil 62-letni državljan Slovenije, je najprej počila pnevmatika, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom. Tovornjak je prebil odbojno ograjo in na drugi strani avtoceste trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 35-letni državljan Poljske. Poškodovana je bila še sopotnica v osebnem vozilu, ko jo je ob nesreči zadel predmet.

Mnoge spletne uporabnike je zgrozil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo vožnjo voznikov v nasprotno smer. Za zdaj še ni jasno, če je takšen ukaz odredila policija ali so se vozniki za nevarno početje odločili na lastno pest.

Na početje voznikov so se odzvali tudi pri zavodu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer so ostro obsodili takšno početje, četudi je bila voznikom vožnja v nasprotno smer ukazana s strani slovenske policije. Njihov zapis delimo v celoti:

Spoštovane sledilke in spoštovani sledilci,

veliko vas nam je pisalo in pošiljalo povezavo do posnetka, ki prikazuje zastoj pred današnjim trčenjem med Razdrtim in Postojno, zato menimo da smo se dolžni na vsa ta sporočila odzvati in zato objavljamo pisno izjavo Zavoda Reševalni pas na videno na posnetku:

"Na posnetku, ki prikazuje kolono osebnih vozil, ki se po reševalnem pasu evakuira iz zastoja, ni moč zaznati ali je bil voznikom izdan ukaz o obračanju vozil in vožnji v nasprotno smer s strani odgovornih oseb, zato ne moremo trditi, kdo je tukaj ravnal narobe. Dejstvo je, da se v trenutku, ko so vozila želela zapustiti zastoj z vožnjo v nasprotno smer, po pravilni smeri vožnje pripelje policijsko vozilo na nujni poti. Dejstvo je, da je tukaj konkretno šlo nekaj precej narobe in želimo si uradno pojasnilo tudi s strani Slovenska policija / The Slovenian police in Vozimo pametno z DARS.

Prav tako pa smo se odločili, da posnetka ne delimo naprej, saj je posnet med vožnjo s strani voznika, kar pa je v nasprotju tako z našimi načeli, kot z zakonom o cestno prometnih predpisih.

Za razumevanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas pozivamo, da se v zastoju vedno razvrstite na levo ali desno stran vozišča, vzdržujete Reševalni pas in ne zapuščate vozil. Obračanje in evakuacija ujetih je v domeni pristojnih v skupnem dogovoru, ko je na cesti moč zagotoviti 100% varnost vseh, zato obračajte šele, ko vam policist ali uslužbenec DARSa to nakaže."

Anže Albreht

Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, Facebook

Video posnetek, ki ga je na omrežju Facebook delil eden izmed uporabnikov, je v nekaj urah dosegel več kot 150.000 ogledov. Poglejte si, kakšne kaotične prizore je na primorski avtocesti po prometni nesreči posnel eden izmed voznikov.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za voznico na štajerski avtocesti: Tako jo je ogrožal tovornjakar!VIDEO: Nastop na talentu navdušil Slovenijo: Tako je zapel pesem "Ko dvigneš me"VIDEO: Nastop 8-letne Line na Slovenija ima talent, zapela je srbsko uspešnicoVIDEO: 72-letna Ivica navdušila Slovence: Tako je plesala med nastopom!VIDEO: Tilen Artač priredil hrvaško uspešnico: Poklonil se je Sašu Hribarju!Tilen Artač priredil italijansko uspešnico: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Hrvaški delavec nasmejal splet: Tako je komentiral izgradnjo novega predora!VIDEO: Ana Roš razkrila, da slovenskemu kmetu za en krompir plača 1 evroVIDEO: Izjemen prizor iz gozda na Dolenjskem: Zoran je posnel pravo mrcino!Opica se udari v glavo, nato začne jokati: Posnetek ima 10 milijonov ogledov!Piščanček se pridruži družini račk: Tako je skupaj z njimi plaval v vodi!Talent slovenske voditeljice: Tako je zapela kot Helena Blagne in Neda Ukraden!VIDEO: Dramatičen posnetek iz Bosne, varnostnik preprečil prevzem podjetjaZa povratno pot z vlakom od Brežič do Ljubljane potrebovali pet ur in polSlovenki na citre zaigrali in zapeli svetovno uspešnico: Nastop te bo navdušil!VIDEO: Slovenec hranil medvedko z mladičem: Lahko bi se končalo tragično!VIDEO: Zaletel se je v slovenskega trenerja: Posnetek ima že 2 milijona ogledov!Drama za turiste na Malem Lošinju: Zaradi razburkanega morja trčili v kanal!VIDEO: Turist iz Avstrije navdušen nad Slovenijo: Takšne lepote je posnel iz zraka!Moški na bregu reke zgradil majhno hišico: Posnetek ima milijon ogledov!VIDEO: Tornado v okolici Milana: Takšne prizore so posneli med neurjem!Maraaya predstavila novo pesem "Lubi", ki je navdušila zveste poslušalceOb gradu zapela uspešnico skupine Coldplay: Njen glas je prevzel mnoge!Nika Zorjan navdušila Slovence, to je njena nova pesem "Rojena, da mi je lepo"Moški s kužkom zmagovalec ameriškega talenta: Takšen nastop sta pripravila!