VIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!

Zaradi prometne nesreče je bila primorska avtocesta med Razdrtim in Postojno več ur zaprta v smeri Ljubljane.

Na omenjenem odseku je prišlo do prometne nesreče, ko je tovornjak prebil ograjo in na nasprotni strani avtoceste trčil v drugo tovorno vozilo.

Tovornemu vozilu, ki ga je proti Kopru vozil 62-letni državljan Slovenije, je najprej počila pnevmatika, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom. Tovornjak je prebil odbojno ograjo in na drugi strani avtoceste trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 35-letni državljan Poljske. Poškodovana je bila še sopotnica v osebnem vozilu, ko jo je ob nesreči zadel predmet.

Mnoge spletne uporabnike je zgrozil video posnetek, pri katerem lahko spremljamo vožnjo voznikov v nasprotno smer. Za zdaj še ni jasno, če je takšen ukaz odredila policija ali so se vozniki za nevarno početje odločili na lastno pest.

Na početje voznikov so se odzvali tudi pri zavodu Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer so ostro obsodili takšno početje, četudi je bila voznikom vožnja v nasprotno smer ukazana s strani slovenske policije. Njihov zapis delimo v celoti:

Spoštovane sledilke in spoštovani sledilci,

veliko vas nam je pisalo in pošiljalo povezavo do posnetka, ki prikazuje zastoj pred današnjim trčenjem med Razdrtim in Postojno, zato menimo da smo se dolžni na vsa ta sporočila odzvati in zato objavljamo pisno izjavo Zavoda Reševalni pas na videno na posnetku:

"Na posnetku, ki prikazuje kolono osebnih vozil, ki se po reševalnem pasu evakuira iz zastoja, ni moč zaznati ali je bil voznikom izdan ukaz o obračanju vozil in vožnji v nasprotno smer s strani odgovornih oseb, zato ne moremo trditi, kdo je tukaj ravnal narobe. Dejstvo je, da se v trenutku, ko so vozila želela zapustiti zastoj z vožnjo v nasprotno smer, po pravilni smeri vožnje pripelje policijsko vozilo na nujni poti. Dejstvo je, da je tukaj konkretno šlo nekaj precej narobe in želimo si uradno pojasnilo tudi s strani Slovenska policija / The Slovenian police in Vozimo pametno z DARS.

Prav tako pa smo se odločili, da posnetka ne delimo naprej, saj je posnet med vožnjo s strani voznika, kar pa je v nasprotju tako z našimi načeli, kot z zakonom o cestno prometnih predpisih.

Za razumevanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas pozivamo, da se v zastoju vedno razvrstite na levo ali desno stran vozišča, vzdržujete Reševalni pas in ne zapuščate vozil. Obračanje in evakuacija ujetih je v domeni pristojnih v skupnem dogovoru, ko je na cesti moč zagotoviti 100% varnost vseh, zato obračajte šele, ko vam policist ali uslužbenec DARSa to nakaže."

Anže Albreht

Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah, Facebook

Video posnetek, ki ga je na omrežju Facebook delil eden izmed uporabnikov, je v nekaj urah dosegel več kot 150.000 ogledov. Poglejte si, kakšne kaotične prizore je na primorski avtocesti po prometni nesreči posnel eden izmed voznikov.

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Modrijani predstavili eno najlepših pesmi: Nastop, ki obkroža Slovenijo!Primorski fantje zapeli pesem v spomin Bogdanu: Nastop, ki je ganil Slovenijo!VIDEO: Zmagovalka pesmi Evrovizije 2024 je Švica, na drugem mestu HrvaškaSlovenci zapeli hrvaško pesem z Evrovizije: Predstavili so jo v polka različici!VIDEO: Ogromna toča prizadela Francijo: Uničevala je strehe in avtomobile!VIDEO: Malček zapel hrvaško pesem z Evrovizije: Njegov nastop obkroža državo!Hrvat se po pijani noči pogovarja z očetom: Posnetek, ki je doza smeha!VIDEO: Švicar po zmagi na Evroviziji razbil stekleni pokal in si zlomil prstSlovenski ansambel zapel s tercetom: Njihov nastop je navdušil mnoge!VIDEO: Voznik posnel izjemen prizor: Cesto so pred njim prečkali divji prašiči!VIDEO: Grozljiv posnetek iz Rusije: Avtobus po trčenju zapeljal v reko!VIDEO: Perpetuum Jazzile zapel pesem "Veronika", ki jo je Raiven pela na EvrovizijiVIDEO: Luka Basi v hrvaščini zapel pesem iz Skrito v raju: Navdušil je Hrvate!Prizor, ki gane do solz: Mlade ptice hranijo starejše, ki ne morejo več leteti!Denis Avdić spraševal sodelavko o nogometu: Posnetek je doza smeha!VIDEO: Na talentu s plešo nasmejal sodnike: Za nastop je prejel zlati gumb!VIDEO: Čudovit vrt na Gorenjskem: Sapo jemlje na zgolj 100 kvadratnih metrih!Robert Roškar priredil evrovizijsko pesem Raiven: Njegov nastop je doza smeha!Isaac Palma predstavil novo pesem: Njegovi oboževalci so navdušeni!VIDEO: Favoriti za zmago na Evroviziji: Iz tekmovanja diskvalificirali Nizozemsko!Izjemen nastop lanske zmagovalke: Tako je Loreen zapela na odru Evrovizije 2024!Ganljiv posnetek brezdomca iz Slovenj Gradca, ki biva v neživljenjskih razmerahGanljiv sprejem za Hrvata, ki je nastopil na Evrovizji: Preplavile so ga solze!Čudovit dom slovenskega oblikovalca lesenih izdelkov: Notranjost vas bo navdušila!Dva stanovalca izgubita kupljena živila