VIDEO: Kot jajce debela toča pri Mariboru: Toča grozi tudi na Dolenjskem!

Slovenijo sta iz smeri Avstrije dosegli dve močnejši nevihtni celici, ob katerih je v mnogih krajih padala kot jajce debela toča.

Poleg toče so imeli na Štajerskem in na Dolenjskem tudi močne sunke vetra in hude nalive, ob vsem pa je nastala tudi večja gmotna škoda.

V bližini Maribora je po poročanju prebivalcev padala toča v velikosti jajca. Toče je klestila tudi v delih Koroške in drugod po Štajerski, o hudi uri poročajo tudi iz Prekmurja in Gorenjske. Nevihtne celice so že dosegle Dolenjsko in se zdaj premikajo proti Hrvaški.


Neurje.si, Facebook
Debela toča je v nekaterih krajih presegla premer pet centimetrov, nevihta pa je s Štajerske proti Dolenjski oslabela. Kljub temu velja opozorilo, da je predvsem na Dolenjskem možna debelejša toča, močni sunki vetra in nalivi.

Neurje s točo na Štajerskem:


Po zadnjih podatkih je debelejša toča povzročila gmotno škodo na objektih in na vozilih, sunki močnega vetra pa so podrli nekaj dreves in poškodovali električno napeljavo. Veliko pridelkov je uničenih, ob današnjem neurju sta se sprožila tudi dva zemeljska plazova.

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Pa to te vbuje! Vsaki teden se poleti trosim, da mi toča avta ne zlamle. Imam zavarovanega kasko, a to v SLO skoraj nič ne pomeni...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenski navijači v Nemčiji prepevali legendarno pesem Lojzeta SlakaTijano je oče na maturo pripeljal s traktorjem: "Ne sramujem se, da sem iz vasi!"Komentatorja na dirki po Sloveniji v šoku: Takšnemu prizoru sta bila priča!VIDEO: Natakar iz Srbije navdušil splet: Posnetek ima skoraj 3 milijone ogledov!Tanja Žagar zapela svojo uspešnico: Med nastopom je navdušila tudi s plesom!Filip iz Laškega zapel svetovno poznano uspešnico: Nastop je balzam za dušo!Reševalci ponosni na voznike: "Delimo, da pokažete, kako se rešuje življenja!"Ženska se je pol leta trudila, da bi rešila psičko: Razplet zgodbe gane do solz!VIDEO: Priljubljeno slovensko plažo razglasili za tretjo najlepšo plažo na svetuNenavadna nesreča na Krasu: Jelen po trku končal na sedežu voznika kombija!Pošastni oče iz Hrvaške: 5-letno hčerko je posilil 267-krat, dobil 40 let zapora!VIDEO: Slovenija postala evropski prvak: Laško je najboljše pivo v Evropi!VIDEO: Jeza navijačev ob porazu Hrvaške: Televizorje so metali kar skozi okna!VIDEO: Na Kanarskih otokih opazili morskega psa: Tako se je zapodil proti plaži!VIDEO: Slovenski navijač v Nemčiji nasmejal z izjavo: "Mi smo glasnejši kot oni!"VIDEO: Prizor, ki ti naježi kožo: Tako so slovenski navijači prepevali Zdravljico!VIDEO: Dedek iz Slovenije osvojil srca mnogih: Tako se je igral s svojo vnukinjo!VIDEO: Posneli pijanega voznika v BiH: Trikrat se je skoraj zaletel v druge!VIDEO: Čudovit ples Tanje Žagar: Zaplesala je ob svetovno poznani uspešnici!VIDEO: Pozor, to nas čaka prihodnje dni: Saharski pesek bo prekril Evropo!VIDEO: Snežni plaz na Gorenjskem: Posneli so trenutek, ki je lahko usoden!Poteza, ki je ganila mnoge: Cristiano Ronaldo na zelenici ob invalidni deklici!Atomsko bombo na Hirošimi preživelo osem duhovnikov: Nanje je pazil Bog!Ulični umetnik namesto čopiča uporabil roke: Končni rezultat je prava umetnina!Dr. Mateja Logar opozarja: Tigrasti komarji prinašajo nove bolezni v Evropo!